Kulmofén

21. okt 2024

Ahojte, poraďte nejaký dobrý kulmofen. Mam rotačný od rowenty ale nie som spokojná, chcela by som vymeniť

janai1
21. okt 2024
autor
21. okt 2024

@janai1 máš ho? Si spokojná?

autor
21. okt 2024

@lenka098123 si s nou spokojná? Nechcem si stále páliť vlasy žehličkou preto uvažujem bud nad parnou žehličkou alebo kulmofenom. Nechcem si ničiť vlasy

lenka098123
21. okt 2024

Áno a som veľmi spokojná, žehličku už nepoužívam

nika_val
21. okt 2024

Žiaden !!! 😁 Veď to tak hrozne ničí vlasy.
Ženy si myslia že fén alebo žehlička ničia vlasy...ale v porovnaní s kulmofenom ani fén a žehlička dokopy nedokážu urobiť také poškodenie

janai1
21. okt 2024

Tak keby som nebola spokojná ti ho tu nedávam logicky

autor
21. okt 2024

@nika_val myslíš ze zehlicka vlasy nenici? Bohužiaľ si vlasy inak upraviť neviem

nika_val
21. okt 2024

Určite ich ničí menej ako kulmofén

milanemila
21. okt 2024

Ja pouzivam dyson airwrap a je super

andrea901
21. okt 2024

@milanemila ja ho mam tiez ale vlny mi po chvilke spadnu, co robim zle? Davam si aj sprej proti teplu aj penu na vlhke vlasy ale nepomaha, a viem teda ze treba najprv horuci a potom studeny vzduch

milanemila
21. okt 2024

@andrea901 ja nerobim nic speci a ani nepouzivam pripravky na upravu vlasov iba olej po umyti. Nemyslim si, ze nieco robis zle. Niekomu jednoducho vlny nedrzia a je jedno ci ich spravis natckami, kulmou alebo hocicim 🤷🏼‍♀️ Mne vlny vydrzia aj 3 dni.

andrea901
21. okt 2024

@milanemila vau, tak to obdivujem, mne sa paci, ake mam vlasy po jeho pouziti, ale cakala som viac za tie peniaze. A aky sampon pouzivas?

milanemila
21. okt 2024

@andrea901 momentalne CHI (black seed, argan oil alebo aloe vera), ale striedam to dost. Mam rada aj aussie. Ja ale ani prirodzene nemam uplne rovne vlasy.

autor
21. okt 2024

@nika_val preco myslíš ze menej? Mne napríklad kaderníčka povedala ze radšej kulmofen ako zehlicka

nika_val
22. okt 2024

Mám kadernícke kurzy a venujem sa správnej starostlivosti o vlasy. Kulmofény (akejkolvek značky a kvality) postupne spaľujú vlasy.
Vlasy pri pravidelnom používaní kulmofénu sa rýchlejšie štiepia, sú náchylnejšie na poškodenia, suchšie, lámavejšie,...
Na obrázku je zobrazené ako to funguje a čo to spôsobuje

nika_val
22. okt 2024

Toto je foto vlasov kedy sa pravidelne používal kulmofén Dyson Airwrap len 2,5mesiaca!
Tak si predstavte čo spraví dlhodobé používanie kulmofénu s vašimi vlasmi 😕

nika_val
22. okt 2024

Žehlička na vlasy vlas len zahrieva ale keď je použitá tepelná ochrana tak je to úplne v poriadku pretože ten vlas je chránený pred tým teplom

lasona
22. okt 2024

Vymen kaderníčku, lebo ti povedala zle. To co pise @nika_val je spravne

autor
22. okt 2024

Ja používam žehličku a tepelnú ochranu oroexpert a vlasy mam totálne zničené, musela som ostrihať celu dĺžku takže hľadám alternatívu ktorá vyhladí vlasy a neznici mi ich tak veľmi

autor
22. okt 2024

@nika_val cez kefu si vlasy vyfukat neviem

modra_kolobezka
22. okt 2024

Pouzivam kulmofen zopar rokov a ziadne poskodenie vlasov som si nevsimla. Ja som s kulmofenom spokojna, teraz man len obycajny z Nay, nic drahe. Vlas vyhladi a konce zvlni, vlasy vyzeraju upravene a praca s nim je rychla

milanemila
22. okt 2024

@nika_val tak toto je uplna sprostost, som zvedava aky zazracny pripravok/nastroj tu za chvilku zacnes ponukat 🙈
Pouzivam dyson airwrap vyse roka po kazdom umyti vlasov a nemam ich znicene a uz vobec nie hentake “odzobane” ako na tvojej “ikustracnej” fotke :D airwrap sa netoci pre tvoju info

autor
22. okt 2024

@milanemila aj kolegyňa ma dayson a je veľmi spokojná. Ja teraz bohužiaľ nemám 500e na kúpu ale do budúcna určite plánujem

nika_val
22. okt 2024

@milanemila ja sa nechystám ponúkať nič, neboj sa
Ja viem ako funguje airwrap úplne presne..
Mám za sebou niekoľko kurzov s naozaj profi kaderníkmi kde sme preberali aj kulmofény a "ilustratívnu" foto mám odtadial
A odtadial aj všetky moje vedomosti a poznatky takže nepíšem len tak🙂

nika_val
22. okt 2024

Autorka: dá všetko naučiť
Aj pracovať s kulmofenom sa musíš naučiť takže je to len o pohodlnosti
Pretože áno fúkanie vlasov cez kefu nie je jednoduché
A akú kozmetiku používaš keď vravíš že máš zničené vlasy?
Čo máš s vlasmi robené? Farbené odfarbované melír ?
Nie nebudem ti tu nič zázračné na vlasy ponúkať ako sa spomínalo vyššie v komentári iba ma to zaujíma

autor
22. okt 2024

@nika_val mam vlasy roky odfarbovane ale vždy v salóne, nefarbi mi cele vlasy iba odrasty a len raz za čas stiahne farbu do dĺžok. Keďže mam problematickú pokožku hlavy používam šampón z lekárne pripadne sebamed, masku matrix a termoochranny sprej oroexpert

autor
22. okt 2024

@nika_val prišla som teraz o celú dĺžku, išli dole až po plecia a som z toho smutná. Rada by som sa uz vyhla takému zničeniu. Po umytí si vlasy fúkam fénom, niekedy na vyrovnanie pouzijem aj natacky na suchý zips a potom prezehlim. Inak ich mam ako chemlon keďže sa mi vlnia a ešte mam na cele vlasový vír takže sa mi vlasy veľmi ťažko upravujú

nika_val
22. okt 2024

Odfarbene vlasy potrebujú dodať proteín. Pretože tym odfarbovaním oň prichadza. A keď vlas nemá proteín je krehký, láme sa. Takže skús hľadať proteínove produkty a keďže píšeš že máš citlivú pokožku hlavy tak aj také aby nemali sulfáty a silikóny a parabeny pretože tieto látky najviac dráždia. 🙂
V prípade odfarbovanych vlasov by som už vôbec nešla do toho kulmofénu

nika_val
22. okt 2024

Napr také fúkanie vlasov cez obyčajnú kefu je oveľa jednoduchšie ako cez guľatu.
Proste iba prečesávaš vlasy a fúkaš ich v smere ich rastu.
A to je celé. Dobrá je na to kefa ktorá v sebe diery aby cez ňu prúdil vzduch.