Kozmetika pre 18-ročnú so sklonom k akné

renka30
4. nov 2024

Prosím vás máte tip na kozmetiku pre pleť so sklonom k akné, niečo s čím máte osobnú skúsenosť. Chcela by som pre skoro 18 ročnú dcéru na Vianoce najlepšie kompletný rad od čistiacej peny/gélu, tonika, krému, po nejaký sos krém na vyrážky.

klotildabazarik
4. nov 2024

@renka30 nech ide kožnej

renka30
autor
4. nov 2024

@klotildabazarik uprimne si myslim, ze to nie je na koznu, nema ziadne hnisave akne, pravidelne 4-5-6 pupienkov, pred a pocas menzesu sa to troska zhorsi

klotildabazarik
4. nov 2024

@renka30 sak tam by jej mali aj diagnostikovat aku ma plet mi nevieme🙂poradime ti tu 100 znaciek a jej to nemusi vobec vyhovat😂

evulienkaslx
4. nov 2024

@renka30 moja dcéra používa erborian, kupujeme v douglas. Veľmi pekne jej vyčistilo pleť

lusiza
4. nov 2024

@renka30 Eucerin dermopure

ssimusska
4. nov 2024

@renka30 nech ide najskôr kozmetičke či kožnej na diagnostiku, potom môžete vyberať prípravky

vikusjk
4. nov 2024

@renka30 skus jej zobrat najprv len nejake vzorky na skusku, aby si zbytocne nekupila cely rad produktov, ktore jej nakoniec nesadnu. Bezne v lekarni, ale aj v drogeriach/parfumeriach maju vzorky zdarma

lila246
4. nov 2024

ahoj @renka30 , je super, ze chces aby dcera mala kvalitnu kozmetiku. ja osobne som velkou milovnickou korejskej kozmetiky, a je fajn si vytvorti nejaku rutinu, ktoru vsak treba dodrziavat

vo vecernej rutine nesmie chybat dvojfazove cistenie pleti - prvy cleanser je na olejovej baze, druhy na vodovej (alebo gel). nasleduje toner, popripade nejake serum a moisturizer.

ked ma plet sklon k akne, tak je v rannej rutine fajn tiez pouzit cleanser (uz ale iba jeden, ten bez oleja). potom nejake serum, moisturizer a najdolezitejsia vec celej rutiny je SPF!! kazdy den, ci je vonku slnecno +30stupnov, alebo zamracenych 5°C.

nejake konkretne tipy na produkty:
OLEJOVY CLEANSER:
- *Beauty of Joseon Ginseng Cleansing Oil* je super
alebo *ANUA - Heartleaf Pore Control Cleansing Oil* - velmi popularny medzi mladou generaciou
DRUHY CLEANSER
- tento vyhovoval mojej sestre co ma mastnu plet - COSRX - Salicylic Acid Daily Gentle Cleanser - tu je moznosti na kupu veeelmi vela, fakt uz len zalezi co pleti vyhovuje - rovnaky clenaser kludne pouzivat ako druhy krok vecer, a ako jediny rano
TONER
moje oblubene su *Anua Heartleaf 77% Soothing Toner*, alebo *Pyunkang Yul - Essence Toner*, myslim si vsak ze tu moc nie je co pokazit hocijakym tonerom kvalitnej znacky
SERUM
Celimax - The Real Noni Energy Ampoule --toto serum je uuuuuplna topka, fakt velky hit v poslednej dobe a vobec sa necudujem. pri aplikacii sa citim ako v nejakom salone. Pre plet s akne su vhodne produkty s obsahom salicylovej kyseliny,niacinamidu, tea treee oleja, zinku. takze ked budes hladat nieco, zamer sa na tie zložky. Rano oblubujem pouzivat serum s vitaminom C. Beauty of joseon ma takisto rozne sera, popripade sa da zohnat 4*10ml sér pod nazvom *Beauty of Joseon Hanbang Serum Discovery Kit*, tak si moze dcera najlepise vyskusat, co jej sedi a co nie.
MOISTURIZER
tu je to tiez individualne, niekomu sadne isty krem ako uliaty, inemu nevyhovuje. treba skusat a hladat
SPF
SPF krem, ktory vyhovuje asi fakt kazdemu je Beauty of Joseon Relief Sun : Rice + Probiotics SPF50. Uz mam asi tak, doslova, 15ste balenie, vyskusala som aj ine, ale tento je naj naj naj. Pouzivaju ho aj vsetky kmaosky, priatel, sestra, mamka (otca na to nepresvedcim haha)

Hadam som to napisala aspon kusok zrozumitelne, bolo to celkom narychlo. Je vela stranok s korejskou kozmetikou, tak sa popripade ozvi aj priamo im cez chat, urcite radi poradia. POpriade ked prezeras produkty, vies si casto vyfiltrovat ze chces pre plet so sklonom k akne. Fajn stranky kde korejsku kozmetiku najdes su napr ksisters, notino, cosibella, skinlovers, nieco maju aj na alze...moznosti je koooopec. Nie je lepsipocit, nez ked vam niekto pochvali krasnu plet, a to som ju teda niekedy mala v extremne zlom stave! drzim palce

sweet20
4. nov 2024

@renka30 aku ma plet? suchu , zmiesanu, mastnu?

queen_mary
4. nov 2024

Skus kuk Acnemy znacku

klotildabazarik
4. nov 2024

@lila246 ako sorry pises blbosti vobec nepotrebuje tolko toho si drbat na ksicht 🙂

lila246
4. nov 2024

@klotildabazarik tolko toho drbat na ksicht? a vies pocitat?
vecer 5 veci vratane 2 cleansertov co sa zmyvaju
rano 4 veci vratane cleanseru?

milujem MILUJEM ludi co prd vedia ale pchaju sa do vsetkeho, ty by si odporucila umyvat si ksicht mydlom a nic viac hejze?

teo1711
4. nov 2024

Je super, že riešiš dcerin problém s pleťou. Robím kozmetickú poradkyňu, kľudne mi súkromné napíš poradím a poviem aké kroky sú potrebné na správnu starostlivosť o pleť.

klotildabazarik
4. nov 2024

@lila246 každá dermatologicka ti povie stejne jak ja😂takze ano kludne vydrb 100eur mesacne za 5 zbytočných kktin

lenockaz73
4. nov 2024

@renka30 z vlastnej skúsenosti je najlepšia jednoduchá rutina. Mne zaberá odlicovaci olej: momentálne používam hautsache, ale všetky dm sú fajn je dôležité ich zmyť ešte čistiacim gélom. Najlepší s jednoduchým zložením balea med čistiaci gél. Následne nanášame od purity Vision zelené sérum. Potom toner/hutnejsie sérum balea balea ultra sensitive milky toner (aj keď je to toner používa sa aj ako sérum). Potom nanesiem krém. Nivea soft s úplne jednoduchym zložením, alebo 345 krém dr althea. Ráno tvár umývam iba vodou! Netreba ju zbytočne vyskúšať. Naniesť to toner/sérum a SPF. Dôležité je hydratovať, zbytočne nevysušať a skutočne menej je viac. Stačí jedno sérum s aktívnou látkou a na jednotlivé vyrážky aplikovať nálepky (pimple patches), lepšie sa pod nimi hoja a nemáte nutkanie ich rýpať

lenockaz73
4. nov 2024

@renka30 nemyslím si že je dobré používať celú rovnakú radu na akné, zvyčajne príliš vysušuje a obsahuje podobné zloženie čo je zbytočne. Radšej zainvestovať do jedného produktu cieleného na akné a hydratovať

stellariaaquatica
5. nov 2024

@renka30 kozmetika od Annemarie borlind