Kozmetika po 35-tke

11. sep 2023

Ahojte . Aká je vaša kozmetická rutina ?
Mám po 35 a kde tu ,vidno známky starnutia . Som bledsi typ pokožky a mám viditeľné póry . Sklon k čiernym bodkam. Zámerne sa neopalujem , no vonku trávim veľa času .
Minulý rok som začala používať krém s SPF ( mohla som si skôr teda ) . Tento Nivea má 15 .stačí to počas bežného dňa ? ( v lete si nanášame si klasickú 30tku krém na opaľovanie )

Ráno použijem čistiacu penu ,na to denný krém ( teraz som si kúpila aj to "cečko " .mám ho použiť ešte pred nanesením denného krému ?
Večer micelarnu vodu a nočný krém . Raz týždenne si dám peeling a masku čierny zlupovaciu plus nejakú vyživovaciu hydratačnu masku ( kupujem tie malé balenia v DM a striedam ich )

Robím to správne ? Je niečo ,čo mi tam chýba ,alebo čo nemám vôbec používať ? Viete poradiť cenovo prijateľné produkty ? ( tieto mi však zatiaľ vyhovujú )

Uvítam aj rady kozmeticiek .dakujem

pralinka25
11. sep 2023

skus skupiny tu na koniku kozmeticke. ja som sa tam toho podozvedala strasne vela.

avonladyba
11. sep 2023

Na tvár 50 SPF...

tetaandulkova
11. sep 2023

Na tvár krém s SPF 50, nikdy nie nižší...a natierať vždy počas roka, aj v zime. Používam ešte sérum s vit.c, retinol, sérum s kyselinou hyalurónovou, sérum s niacinamidom a nočný krém s vit. C. No a bežne čistiacu vodu. Na retinol treba dať pozor, počas letných mesiacov ho neužívam. Naj postup je ráno vstať, umyť sa, vyčistiť si pleť čistiacou vodou, naniesť sérum, na to SPF 50... a ja si dávam make up ak niekam idem...ak nie tak tu moja ranná rutina končí. Skús začať aj s tvárovou gymnastikou, na YouTube sú videá, ženy si pochvaľujú a ja tiež začínam od Zajtra 😀 len tu vidieť výsledky až po čase...tak treba trpezlivosť.

bluemoon24
11. sep 2023

Spf 15 vymen za spf 50 a pak si do rutiny zarad retinol (vecer), jde podzim, idealni cas zacit. Vyborny je za me od Avene. Hodil by se ti jeste niacinamid (stoji cca 8€), ten jde vyborne k tomu Ccku. A za me mas malo hydratace - 1x za tyden nestaci, chtelo by to denne.

autor
11. sep 2023

@bluemoon24 vieš poradiť krém s spf50 ?

bluemoon24
11. sep 2023

Bohuzel ne, ja pouzivam krem a na to opalovaci krem od la roche posay 🙂

autor
11. sep 2023

@bluemoon24 aha .. no 50tku mám tiež doma ,keďže mám malé deti .
Takže v pohode ju môžem na tvár celý rok hej ?
Len sa mi zdajú zatiaľ tie 50tky dosť ťažké . Taký pocit mastnoty mi na tvári ostane

pralinka25
11. sep 2023

su aj priamo na tvar SPF je ich strasne vela a treba len poskusat co ti sadne. ja skusam pol roka a stale som nenasla uplne ten ze best.
su kremove gelove fluidy peny spreje ... no cela veda ti poviem

bluemoon24
12. sep 2023

Urcite muzes, ale me osobne nevyhovuji opalovaci kremy na telo pouzivat na oblicej (co se tyka klasickeho denniho noseni). Ty primo na tvar maji trosku jinou konzistenci a nejsou tak ulepene. Ja pouzivam tento https://www.notino.cz/la-roche-posay/anthelios-...
Ale tyto levnejsi alternativy jsou taky fajn 🙂
https://www.notino.cz/uriage/bariesun-ochranny-...
https://www.notino.cz/garnier/ambre-solaire-sup...

trema
12. sep 2023

Nezalezi na veku, ale od stavu pleti, a podla toho zostavit rutinu. Ci mas suchu, zmiesanu, mastnu plet, ci bojujes s vraskami, pormi, skvrnami, dehydrataciou. Ja mam zmiesanu plet, rano oplachnem len vodou, tvar vysusim, dam vitamin C, krem (teraz v lete nie) a spf 50 celorocne (korejska, japonska kozmetika ma lahke nemastne spf, sedi mi aj eucerin), spf je dobre reaplikovat kazde 2 hodiny 😀 ale kto to poctivo robi, ze.. make-up nepouzivam.. vecer je dobre odlicit make-up aj spf nejakym olejovym cisticom, balzamom a potom tvar vycistim cistiacim gelom, tvar vysusim. Raz za tyzden-dva pouzijem aha bha peeling a za tym len vyzivny krem. Ked nepouzivam peeling, pouzivam retinol a za tym krém

autor
12. sep 2023

@trema
@bluemoon24
Ďakujem pomohli ste mi sa mierne zorientovať . Make Up nepoužívam . Pleť mám zmiešanú .sklon k čiernym bodkam, vrásky takmer žiadne .niečo sa mi okolo očí začína ukazovať ( dúfam ,že to bude genetika .ženy po maminej aj otcovej strane vyzerajú aj v 60tke pomerne dobre ,majú vypnutu pleť s minimom vrások ,hoci to sú ženy z dedín ,manuálne pracujuce ... a babka má 80 ,každý jej tipuje 70 Max ,hoci jej jediný krém je indulona 😍 ). Ten retinol som si vedela plynule včas kúpiť .teda masku s retinolom či krém .no čítala som ,že nie je vhodný v lete na opaľovanie ,tak na jar som ho prestala kupovať .
Idem pozrieť vaše tipy .veľká vďaka

trema
12. sep 2023

Ja pouzivam retinol aj v lete, bez problemov

enoula
12. sep 2023

https://taargeta.sk/produkt/denny-krem-s-uv-och...
Ma sice iba 20tku, ale inak je super

22betka11
14. sep 2023

@pralinka25 skúšala si od skin1004?

autor
15. sep 2023

Dik baby za tipy ..inak to cečko od balea som si kúpila prvý krát .a teda musím povedať ,že po 2 týždňoch dodržiavania rannej a večernej rutiny sa cítim omnoho krajšia .ťa pleť je taká tonovana.
Kúpila som si retinol v ampulkach ( balea ) aj hylauronovu masku ...
Zároveň som si napr predvčerom deka na tvár poučený banán s citrónovou šťavou a medom ( vraj domáca hydratačné maska ) .
A aj muž si všimol ,že mám takú peknú tvár rozjasnenu . Onedlho po štyroch deťoch nastupujem do práce ,kde budem pracovať s ľuďmi . A hanbím sa ,že doteraz som sa zanedbavala v tomto smere ,keďže na dedine na materskej mi stačilo vlasy do copu a umyť tvár čistiacou penou a natrieť akýmkoľvek krémom ,ktorý som prvý zbadala v obchode .
Inak ,čo sa týka tej 50tky SPF ... doma mám otvorený krém 50tku na tvár pre deti . Môžem ho minút však ? A potom pozriem nejaký iný pre seba

bluemoon24
15. sep 2023

Tak super 😊 dulezite je, aby ses ty citila fajn ve sve kuzi. Ano, klidne muzes ten detsky dopotrebovat.

siera_springs
15. sep 2023

Odporucam poobzerat sa po korejskej kozmetike. To je absolutny game changer v starostlivosti o plet. Nie tieto ‘kvalitky’ z DM🥴 taktiez suhlasim SPF 50 na tvar celorocne! To je najlepsie v boji proti vraskam. Ja nedam dopustit na Daily Go-to Sunscreen od Purita👌
Skvele produkty ponuka tiez znacka Geek&Gorgeous, ktore lahko zozenies v madarskych DMkach alebo proste online. Za ich najlepsie produkty povazujem cistic Jelly Joker a krem na tvar Hydration station👌
Skus pozriet toto

https://www.youtube.com/watch?v=2bq8crtLZ98
autor
15. sep 2023

@siera_springs paráda , super video .. počula som o nej občas ,ale nikdy som si o nej nič nestudovala . Idem prečítať niečo o tom,kým mám čas . Vďaka za tip