Čítala som aj také recenzie na nejaké druhý Jenny a cassie,a to boli prírodné práškové produkty .Takže asi všeobecné henna alebo cassia,či takenieco môže spôsobiť.Prosim,poradíte,alebo napíšete skúsenosť?
@unicornlady ako tie farbu používate? Myslím postup. Pozerám práve, že sú to profi farby na vlasy. Lebo ani ja netolerujem hennu.
Pouzivala som hennu 10 rokov a mala som nadherne huste vlasy. Prechadzala som na nu pretoze po klasickej farbe mi vypadavali vlasy. Ale nebavilo ma 1.5 roka spat robit si stale sama vlasy a asi pridavali do hnedej viac indiga tak som mala tmavsie vlasy. Isla som do klasickeho kadernictva zistit, ci sa situacia zmenila. Po 1.5 roku mam o 40% menej vlasov a -20cm. Vlasy kompletne znicene. Vraciam sa na farbenie hennou doma ☹️
@ina2405
Mieša sa to s balzamom (6% mám) v pomere 1 k jednej (čiže, koľko farby, toľko balzamu)
Ja mám vlasy po plecia, farba mi vydrží v pohode na 2x, neminiem celé balenie.
@kittykat22 prosim ta, nevies, ci henna chyta aj na sedive vlasy? Kedysi, ked som este nebola sediva, pouzivala som ju na ozivenie farby, potom ako som zacala sediviet, zacala som pouzivat klasicke farby, no kvalita vlasov je po nich biedna, tak by som rada vyskusala hennu.
@kittykat22 to ma mrzí, ja som chcela používať prírodnejšie alternatívy a henna mi nádherne zafarbila vlasy, prvé dva razy. Posledný raz už ma začala veľmi svrbieť hlava a nabudúce už alergickú reakciu nerisknem...ale som už nalomená nechať to tak a zmieriť sa so šedinami.
Farbim si jemnou vlasy už vyše 10 rokov a nie, nepadajú mi po farbení. Padajú mi vždy len po pôrode a pri dojčení. A to vo veľkom. Henna mi práveže na vlasoch pomáha - inak ich mám vždy strašné mastné, s hennou sa mastnia menej a vyzerajú lepšie.
@mandzula ano chyta normalne. Mam 40% sedivych vlasov a vypada to moc pekne.
@ina2405 a ktoru znacku si použila? Nie je henna ako henna.
@kittykat22 khadi, iba khadi
@mandzula henna moze na chemicky farbene vlasy ale nie na chemicky odfarbovane vlasy 🙂
@ina2405 khadi sa zhorsila. Pouzivam ju roky a zmenili v nej nieco a nie je tak dobra ako bola. To bol aj dovod, ze som presla na klasicke kadernictvo. V kadernicve mi neskor farbili farbou voono a krasna farba ale nemala taku kvalitu ako khadi. Farbne ano, ale nemala som tak krasne leskle vlasy ako po khadi. Tak asi idem robit henna bezfarebna od Khadi + voono hneda na striedacku.
@kittykat22 dakujem.🙂 A da sa pouzit aj v pripade predchadzajuceho chemickeho farbenia? Farbim sa uz vyse 20 rokov chemiou a kdesi som pocula, ze vtedy henna nie je vhodna, ze vlasy treba nechat odrast a to si veru neviem predstavit.
@mandzula ano. Ja som mala teraz klasicku hnedu farbu a mam krasne suche vypelichane vlasy. Vcera som tam dala hennu a su velmi pekne. Ono je to farba tonovacia, tak to budes mat v tonoch - nebude to jednoliata farba tak sa to strati. Ale daj si svetlo hnedu a urcite musi mat tych 60C - nie viac - pojde do ciernej. Inak robila som to na prasaka - hlava dole, vlasy smer vana a natrepala som to tam za 5 minut :D
@kittykat22 dakujem, mam cast farbenu a cast odfarbovanu, tak radsej pockam, kym odrastu a pojdu dole.
@mandzula na tu odfarbenu by ti to mohlo chytit do zelena. Skus chvilu pockat. Pozri, keby to nevyslo, skocis ku kadernicke, ta ti tam da hnedu a mas to. Ono sa to da zachranit. Ale musela by ist do tmavsich tonov, nie na melir alebo blond - to by myslim neslo.
@unicornlady ďakujem,pozriem tie farby.
Ďakujem Vám vsetkym
Mňa po henne strašne svrbela hlava. Značku si presne už nepamätám.
Ja síce mám citlivejšiu pokožku, ale fakt ma tá henna skoro až pálila na pokožke, svrbela po umytí, ale tiež mi asi aj viac padali.
A to myslím, že som nejakú kvalitnú kupovala.
Ale tak nesadne to každému.
V súčasnosti používam ECHOSLINE farby na vlasy. (kupujem v obchode v Nitre)