Koľko vlasov vám vypadne pri umývaní?

17. sep 2024

Mne dnes takto a som z toho celkom vykoľajená lebo minule umývania to bolo do 5 vlasov približne.. a dnes toto .. po odfoteni som ešte našla zopár vlasov po chrbáte čiže toto nebolo vsetko.. toto bolo len to čo som zachytila vo vani 🥲

autor
17. sep 2024
dominikamacakova
17. sep 2024

5 (rátam aj keď sa češem)😀 Inak, bežne ľuďom vypadne 100 vlasov za deň.

vanilkovazmrzka
17. sep 2024

Ovela viac ako toto co mas na fotke

Vypadavanie vlasov je normalne

liusa82
17. sep 2024

to je nula bodov.Ja mám takú gučku väčšiu aj po umývaní plus fénovaní . Teda skôr rozčesaní po fénovaní.Niekedy vypadne viac, inokedy menej.Takže toto je fakt nič🙂

majamat
17. sep 2024

Mne aj 10x viac. Akože toto je total minimum.

januska12323
17. sep 2024

Myslíš to vážne? Toľko to vypadne len pri česaní, pri umytí násobne viac.

buberova
18. sep 2024

Oveľa oveľa viac

marcellka32
18. sep 2024

100 vlasov denne je v norme

kika572
18. sep 2024

Oveľa viac ako tebe a neriešim

jamimo
18. sep 2024

nebuď vykoľajená, život ti možno pripraví ťažšie skúšky 🤷‍♀️ U mňa takto po sprche + tak isto po vyčesaní, takže aj 500 denne.

autor
18. sep 2024

@jamimo kolkooo?

jamimo
18. sep 2024

áno toľko... Mám ich spočítané 😵‍💫

ja_bb
18. sep 2024

Vela, to je obrovsky chumac po umyvani a pri cesani sice menej,ale tak cesem sa 1-2x denne,plus nejaké prehrabnutie vlasmi. Zavisi to od veľa veci,urcite hormonov,či máš po pôrode,mne to začalo byt zle po prvom a ešte horšie po druhom :D čiže som vlasy skratila,lebo je rozdiel ci je guca z kratkych vlasov a dlhych,to tiež skresluje.

jamimo
18. sep 2024

@ja_bb tá guča vlasov je moja. Vypadávanie vlasov môže mať rôzne príčiny, môže sa počas života meniť. To vieme. A vieme aj to, že vypadnutých 100, 200, 300, 400, 500 vlasov denne je stále vypadnutých 100, 200, 300, 400, 500 vlasov= a je úplne jedno či sú dlhé, alebo krátke 🤔

zuzubb007
18. sep 2024

@jamimo súhlasím u mňa ešte viac vlasov vypadne a to mám takú hustotu na 3 hlavy

crazy_cat_lady
18. sep 2024

z tych 10 vlasov v ruke si vykolajena? :D prosim ta, ved to je uplne minimum..

cimage
18. sep 2024

Naozaj ovela viac, ale tiez zalezi ci mas hustu hrivu, alebo 10vlasov na hlave. Mne teraz velmi intenzivne padaju. To mavam take obdobia, ze velmi padaju a potom na stastie pekne dorastu. Teraz mam obdobie padania a asi polovica vlasov je fuc 🙁. Na stastie ja mam huste a pevne vlasy, takze stale mam viac ako ludia s jemnymi riedkymi vlasmi.

janka1011
18. sep 2024

@jamimo robíš s tým niečo? Mne tiež veľmi padajú, ale zatiaľ som nenašla spôsob, ako to zastaviť, resp.nakopnúť rast nových

jamimo
18. sep 2024

@janka1011 kedysi mi vypadávali vlasy z dôvodu užívania vysokých dávok kortikoidov. Bola som aj v Ľubochni. Rok trvalo (od užívania liekov kým sa telo spamätalo) kým to prestalo, ale užívala som Forcapil dvojitú dávku + Biotín 10 000. Vlasy rástli ako divé. Niet prípravku na trhu, aj z prírody, ktorý by som nepoznala 😐
Dnes? Minulý rok mi začali vlasy vypadávať extrémne, v gučiach aj pri česaní. Smer dermatológia. Doktorka liečila Alpicort F, nepomohlo. Konské dávky vitamínov. Po pol roku podozrenie na štítnu žľazu. V krvnom obraze až jeden marker TSH. Ja som si súkromne doplatila 👉Popis vyšetrenia:
Balíček obsahuje stanovenie:
základných parametrov pre posúdenie funkcie štítnej žľazy:
TSH (tyreotropný hormón)
fT4 (voľná frakcia T4)
protilátky proti štruktúram štítnej žľazy:
anti -TG ( proti tyreoglobulínu)
anti-TPO - protilátky proti tyroidálnej peroxidáze
anti-TSHR (proti receptoru pre TSH)

Smer endokrinológ. Jeho odpoveď? To máte nejaký autoimunitný zápal, ktorý vám útočí na ŠŽ. Ale to sa nelieči.
Aha, takže čakám kým sa "vyšľahá" celá ŠŽ a potom uvidíme 🙄 Čo som si tu písala so ženami, a áno vygooglila, už tie viac vedia. Rysuje sa to na Gravesovu- Basedowovu chorobu. Tak díky. Zháňam každé info, alternatívu. V tomto prípade mi už ani tie konské dávky vitamínov nepomáhajú. Predávkovaná nie som.... Padajú stále.
Ale povzbudím ťa. Moja mama mala alopecia areata, také holé ložiská v tvare 2 € mince a časom jej vlasy narástli. Každá z nás to má ináč 🤷‍♀️ Držím palce!

h2
18. sep 2024

Vypadne mi oveľa viac, než máš na fotke. Ale teda nie pri umývaní, neznášam, keď mám pri umývaní na rukách vypadané vlasy, takže pred umývaním si dôkladne vyčešem vlasy nad vaňou, pozbieram tú plnú hrsť vlasov a až tak si idem umývať.
Takto sa češem každé ráno a večer, potom mi počas dňa už takmer nevypadávajú a nemám vlasy po oblečení na chrbte nalepené.

janka1011
18. sep 2024

@jamimo forcapil som ešte nemala. Tú dvojitú dávku ti odporučil lekár? Je to bezpečné? Držím ti palce v tomto boji, je to strašná beznádej, keď nič nepomáha a vlasov je stále menej ..

jamimo
18. sep 2024

@janka1011 vyššie dávky som konzultovala s lekárom. Aj som si potom dávala brať krv súkromne. Neuveríš, ale bola som v priemere s hodnotami 🤔
Vlasov je menej a menej, to je fakt. Riešenie? Parochňa. Skôr ma štve tá príčina ŠŽ.
Ďakujem, aj tebe skoré zlepšenie!

majamat
18. sep 2024

tolko ako @jamimo mam po umyti aj ja a zakazdym.

majamat
18. sep 2024

@jamimo je rozdiel ci su dle,a lebo krakte. daj si dokopy 100 kratkych vlasov a 100 dlhych vlasov. nikto vlasy nepocita, posudzuje podla vzhladu a dlhch vlasov bude vyzerat minimalne dvojnasobok, cize taky clovek si bude mysliet, ze mu vypadol dvojnasobok oproti kratkovlasemu, co nie je pravda.

larinka552
18. sep 2024

Prepac ale to je smiesne malo, mne vypadne viac ked si dvakrat precesem rukou vlasy 😃
A naposledy mi vypadlo tolko, ze ty by si asi infarkt chytila. Na jednu malu parochnu to bolo, seriozne 🙈

marcellka32
18. sep 2024

@jamimo skúšala so minoxidyl?

ivangeline
18. sep 2024

Čím dlhšie vlasy, tým viac ich vidim.

lindus_esterka
18. sep 2024

Ja vyberam zo sitka v odtoku rovnake množstvo ako @jamimo, potom pri rozcesavani dalsiu taku gucu a spolu s tym co mi vypada cez den mozem spraviť celu parochňu 🙈 napriek tomu mam stale huste vlasy

jamimo
18. sep 2024

@majamat ja mám dĺžku vlasov po náušnice. Ja som vlasy počítala kvôli extrémnemu padaniu na odporúčanie lekárky. Lebo podľa "hrče" v odtoku, to je také od oka, nič moc odhad... Rozumiem ako to myslíš, že vypadnuté krátke vlasy urobia menšiu "hrču" vlasov, ale 👆 100 vypadnutých vlasov je 100 vypadnutých vlasov. Na hlave proste chýbajú🤷‍♀️ Apropó, ak mi niekto povie, že 100 vypadnutých vlasov za deň je štandard, nesúhlasím. Lebo je rozdiel či vypadnú mne (s porastom a lá Kveta Horvátová) alebo či vypadnú Zuzane Šebovej. U mňa sa počíta každý vlas, Zuza si ani nevšimne, má vlasov za troch 🤔

jamimo
18. sep 2024

@marcellka32 myslíš Minorgu? Lekárka povedala, že v mojom prípade zvýšených TPO štítnej žľazy to nemá význam 🤷‍♀️ Poznáš niekoho komu Minorga pomohla aj pri problémoch so ŠŽ?