Mne dnes takto a som z toho celkom vykoľajená lebo minule umývania to bolo do 5 vlasov približne.. a dnes toto .. po odfoteni som ešte našla zopár vlasov po chrbáte čiže toto nebolo vsetko.. toto bolo len to čo som zachytila vo vani 🥲
5 (rátam aj keď sa češem)😀 Inak, bežne ľuďom vypadne 100 vlasov za deň.
Ovela viac ako toto co mas na fotke
Vypadavanie vlasov je normalne
to je nula bodov.Ja mám takú gučku väčšiu aj po umývaní plus fénovaní . Teda skôr rozčesaní po fénovaní.Niekedy vypadne viac, inokedy menej.Takže toto je fakt nič🙂
Mne aj 10x viac. Akože toto je total minimum.
Myslíš to vážne? Toľko to vypadne len pri česaní, pri umytí násobne viac.
Oveľa oveľa viac
100 vlasov denne je v norme
Oveľa viac ako tebe a neriešim
@jamimo kolkooo?
áno toľko... Mám ich spočítané 😵💫
Vela, to je obrovsky chumac po umyvani a pri cesani sice menej,ale tak cesem sa 1-2x denne,plus nejaké prehrabnutie vlasmi. Zavisi to od veľa veci,urcite hormonov,či máš po pôrode,mne to začalo byt zle po prvom a ešte horšie po druhom :D čiže som vlasy skratila,lebo je rozdiel ci je guca z kratkych vlasov a dlhych,to tiež skresluje.
z tych 10 vlasov v ruke si vykolajena? :D prosim ta, ved to je uplne minimum..
Naozaj ovela viac, ale tiez zalezi ci mas hustu hrivu, alebo 10vlasov na hlave. Mne teraz velmi intenzivne padaju. To mavam take obdobia, ze velmi padaju a potom na stastie pekne dorastu. Teraz mam obdobie padania a asi polovica vlasov je fuc 🙁. Na stastie ja mam huste a pevne vlasy, takze stale mam viac ako ludia s jemnymi riedkymi vlasmi.
@janka1011 kedysi mi vypadávali vlasy z dôvodu užívania vysokých dávok kortikoidov. Bola som aj v Ľubochni. Rok trvalo (od užívania liekov kým sa telo spamätalo) kým to prestalo, ale užívala som Forcapil dvojitú dávku + Biotín 10 000. Vlasy rástli ako divé. Niet prípravku na trhu, aj z prírody, ktorý by som nepoznala 😐
Dnes? Minulý rok mi začali vlasy vypadávať extrémne, v gučiach aj pri česaní. Smer dermatológia. Doktorka liečila Alpicort F, nepomohlo. Konské dávky vitamínov. Po pol roku podozrenie na štítnu žľazu. V krvnom obraze až jeden marker TSH. Ja som si súkromne doplatila 👉Popis vyšetrenia:
Balíček obsahuje stanovenie:
základných parametrov pre posúdenie funkcie štítnej žľazy:
TSH (tyreotropný hormón)
fT4 (voľná frakcia T4)
protilátky proti štruktúram štítnej žľazy:
anti -TG ( proti tyreoglobulínu)
anti-TPO - protilátky proti tyroidálnej peroxidáze
anti-TSHR (proti receptoru pre TSH)
Smer endokrinológ. Jeho odpoveď? To máte nejaký autoimunitný zápal, ktorý vám útočí na ŠŽ. Ale to sa nelieči.
Aha, takže čakám kým sa "vyšľahá" celá ŠŽ a potom uvidíme 🙄 Čo som si tu písala so ženami, a áno vygooglila, už tie viac vedia. Rysuje sa to na Gravesovu- Basedowovu chorobu. Tak díky. Zháňam každé info, alternatívu. V tomto prípade mi už ani tie konské dávky vitamínov nepomáhajú. Predávkovaná nie som.... Padajú stále.
Ale povzbudím ťa. Moja mama mala alopecia areata, také holé ložiská v tvare 2 € mince a časom jej vlasy narástli. Každá z nás to má ináč 🤷♀️ Držím palce!
Vypadne mi oveľa viac, než máš na fotke. Ale teda nie pri umývaní, neznášam, keď mám pri umývaní na rukách vypadané vlasy, takže pred umývaním si dôkladne vyčešem vlasy nad vaňou, pozbieram tú plnú hrsť vlasov a až tak si idem umývať.
Takto sa češem každé ráno a večer, potom mi počas dňa už takmer nevypadávajú a nemám vlasy po oblečení na chrbte nalepené.
@jamimo je rozdiel ci su dle,a lebo krakte. daj si dokopy 100 kratkych vlasov a 100 dlhych vlasov. nikto vlasy nepocita, posudzuje podla vzhladu a dlhch vlasov bude vyzerat minimalne dvojnasobok, cize taky clovek si bude mysliet, ze mu vypadol dvojnasobok oproti kratkovlasemu, co nie je pravda.
Prepac ale to je smiesne malo, mne vypadne viac ked si dvakrat precesem rukou vlasy 😃
A naposledy mi vypadlo tolko, ze ty by si asi infarkt chytila. Na jednu malu parochnu to bolo, seriozne 🙈
@jamimo skúšala so minoxidyl?
Čím dlhšie vlasy, tým viac ich vidim.
Ja vyberam zo sitka v odtoku rovnake množstvo ako @jamimo, potom pri rozcesavani dalsiu taku gucu a spolu s tym co mi vypada cez den mozem spraviť celu parochňu 🙈 napriek tomu mam stale huste vlasy
@majamat ja mám dĺžku vlasov po náušnice. Ja som vlasy počítala kvôli extrémnemu padaniu na odporúčanie lekárky. Lebo podľa "hrče" v odtoku, to je také od oka, nič moc odhad... Rozumiem ako to myslíš, že vypadnuté krátke vlasy urobia menšiu "hrču" vlasov, ale 👆 100 vypadnutých vlasov je 100 vypadnutých vlasov. Na hlave proste chýbajú🤷♀️ Apropó, ak mi niekto povie, že 100 vypadnutých vlasov za deň je štandard, nesúhlasím. Lebo je rozdiel či vypadnú mne (s porastom a lá Kveta Horvátová) alebo či vypadnú Zuzane Šebovej. U mňa sa počíta každý vlas, Zuza si ani nevšimne, má vlasov za troch 🤔
@marcellka32 myslíš Minorgu? Lekárka povedala, že v mojom prípade zvýšených TPO štítnej žľazy to nemá význam 🤷♀️ Poznáš niekoho komu Minorga pomohla aj pri problémoch so ŠŽ?