Ahojte, mám taký problém, že vždy, keď som na slnku, spálim sa. Môžem mať na sebe opaľovák a hneď som červená (ramená, chrbát, zadok). Chcela by som byť aspoň jedno leto pekné opálená, nespáliť sa a nešúpať sa. Poraďte mi nejaké osvedčené rady. Ďakujem.
Niektoré typy pokožky sa nedajú opáliť do hneda
@pribinak nivea 30
@papaya1234 skús inú značku a vyšší faktor
30 je minimum, 50tka a reaplikovať podľa potreby 😇 ja používam 50, snažím sa reaplikovať a tiež som hnedá.
Aj ja autorka.Ale na druhý deň to vždy krásne zhnedne.Ale zas aj rýchlo vybledne.Sme proste také typy🤷🏻♀️
A nezhnednes postupne? Tiez ma opallue do cervena, ale potom zhnednem a ked uz mam zaklad, opaluje ma do hneda skor
Nebyt na slnku od 10-17, mimo tych hodin vzdy natreta. Ak budes dostatocne casto, urcite sa opalis. Ja som z hor, a roky zivota v bratislave si beru svoju dan, som sice celorocne opalena, ale kopec znamienok a pogmentovych skvrn. Ja by som to nehrotila
@luciaruz ten pouzivam aj ja a je super. Som bledokozec s alergiou na slnko.
@papaya1234 Ja pouzivam len 50. Cielene sa nikdy neopalujem, len pri sporte, vychadzke, inak sazvzdy drzim v tieni a i tak ma opali cez leto.
Inak spalenie je extremne nebezpecne. Vyvaruj sa mu, ak mozes.
@papaya1234 ja mam tmavu pokozku -lahko sa opalim a len tak sa nespalim. Ale aj tak pouzivam min faktor 50; a na tvar si dam 100vku.
Zijem v zahranici kde je pouzivanie vysokych faktorov viac zauzivane
Spf 50 je základ. Natri sa cca 30min predtým ako vyjdeš na slnko, lebo až vtedy si chránená. Každé 2 hod sa natri opäť a rovnako aj po každom kúpaní. Ak všetko dodržiavaš, spáliť sa s UV ochranou nemôžeš.
Ja som mala taký istý problém a pomohlo mi ked som išla pred letom párkrát do solarka.. chápem, že to nie je pre každého, ale ak to chces vyskúšať, tak hlavne chod na paru min zo začiatku lebo potom budeš plakať 😃
@nicoletta98 nič horšie a nebezpečnejsie si jej už fakt nemohla poradiť. 🤦🏻♀️
@evaachesa tu poznámku "chápem, že to nie je pre každého" si si nevšimla, či každé druhé slovo si čítala?
@nicoletta98 nie, solárium nie je bezpečné absolútne pre nikoho a asi preto sú už v takej Austrálii a Brazílii zakázané. Vedia prečo.
@evaachesa ale však ja sa s tebou nehádam o tom, či to je alebo nie je bezpečné, viem o všetkých rizikách… “chápem, že to nie je pre každého” = tato rada nie je pre každého = nie každý by do solarka išiel… už zrozumiteľnejšie pre teba? Čítať s porozumenim učia na ZŠ
@nicoletta98 samozrejme, nie každý človek má zálusk na rakovinu. Snáď má autorka viac rozumu a rozhodne sa pre správne používanie SPFka. 🙂
Neopalujte sa, na čo je to dobré, keby to vydržalo aspoň pol roka....koža si vraj pamätá celý život ...každé spálenie, každé solárko....v poslednom období sa zvýšil počet melanómov . Som "od fachu", viem o čom vravím...
@papaya1234 používam 50 a natieram sa často keď som dlhšie na slnku.
Aku by si si inu radu priala ako natierat sa 50 spf kazde dve hodiny?Ved to nie je raketova veda.Ja ked ai dam ako alergik 30 to je nic,okamzite sa vyhadzem.50 je ako skafander.Nechapem ze si neskusila 50 ked mas taketo problemy.Vsak hadam vies ze je aj vyssie spf ako 30.
@nicoletta98 Az na to, ze solarium nie je vhodne pre nikoho.
@dadis už som sa vyjadrovala vyššie , čítaj
@nicoletta98 Ja som rozumela. Len je zvlastne, ze o rizikach solarii vies a davas radu ho pouzivat (nie vsetkym 🙄, pardoooon)
@dadis nie, že nie všetkým… že to nie je rada pre každého = nie každý by do solarka išiel… ale som rada, že si zvládla čítanie s porozumením na ZŠ 🙏🏼
@nicoletta98 niekedy stačí aj 10 návštev solária (viď článok) na to aby sa ti "rozbehla" rakovina. Písať že nie pre každého je solárium vhodné v tomto kontexte vyznieva riadne na hlavu. Veď je predsa vedecky dokázané že zvyšuje riziko rakoviny. Ktorý normálne zmýšľajúci človek, ktorý má tieto informácie si dobrovoľne ľahne do solária? Ok, ty zjavne áno. 🤷🤦🏻♀️
https://plus7dni.pluska.sk/veda-a-zdravie/kvoli...
@evaachesa ja neviem, ty čítaš, čo pisem? Ja som nepísala, že nie je vhodne pre každého, že tá rada samotná chod do solária keď chces opálenie nie je pre každého. Pretože nie každý by do solária išiel, čo rešpektujem 🙏🏼 ja chápem , že je vonku teplo , ale mozog by mal byt schopný pracovať aj tak.. ďakujem, ze si si kvôli mne vyhľadala článok na googli, áno, mám všetky info ohľadne rakoviny kože a áno, aj napriek tomu ľahnem do solarka .. dufam, že budeš večer vedieť s touto info zaspať ❤️
@papaya1234 aký krém a aký vysoký faktor používaš