Keď si dám make up, tak mám šupiny po tvári

fashionshop88
22. jan 2024

Keď sa namaľujem makeupom mám šupiny po tvári + šupiny v hlave pokiaľ nenafarbim vlasy

Dobrý deň. Prečo to ? Urobí sa mi to pri hocijakom makeupe alebo báze. A v hlave ani nehovorím čo mám, ako náhle si nafarbim vlasy, zmizne to z hlavy ale akonáhle mám kúsok vyrastené vlasy hotovo , zas celá hlava šupinata... A tvar po namalovaní otrasná, šupiny hnusne... Poraďte mi niečo čo používať... Nestarám sa o pleť nejako extra lebo neviem. O dať.... Kozmetičky na blízku nemám bývame na dedine. Nemala som s tým problém , ale posledný rok je to takto.... Kľudne aj typy čo kúpiť. Vďaka prikladám foto

zuzinka888
22. jan 2024

Zly vyber makeupu. Aky podkladovy krem pouzivas? + skincare

fashionshop88
autor
22. jan 2024

@zuzinka888 robí mi to pri všetkých makeupoch a bazach

gejb
22. jan 2024

@fashionshop88 toto sa spravi keď na suchu pleť nanesies vysusujuci make-up. Také sú najmä tie ktoré majú matný finiš.
Začala by som tým ze si spravíš večer peeling na odstránenie odumretej koze a supiniek. Potom Pravidelne krémovat. Pod makeup tak isto naniesť krém a až potom make up.
Aký používaš?

januska20
22. jan 2024

@fashionshop88 pripojím sa k diskusii

misiak7777
22. jan 2024

@fashionshop88 treba hydratovať pleť a plus peeling, akú kozmetiku používaš?

klip0
22. jan 2024

Nedostatočná exfoliacia a dehydrovaná pleť. Treba najskor zmeniť kozmetiku nie makeup. Čo používaš ?

heidy222
22. jan 2024

Ja to mám tiež a jedine BB krém, napr teraz mám od avene a žiaden púder. Make Up tak maximálne clinique ale tiež len v lete

stanzi
22. jan 2024

Presne ako pise @klip0, toto je dehydrovana plet. Treba zmenit starostlivost o plet v prvom rade.

dadka1997
22. jan 2024

@fashionshop88 mas suchu pleť a makeup ti ju ste viac vysušuje, treba sa postarat o pleť a hydratovat ju

misenita
22. jan 2024

@fashionshop88 to bude make upom a asi ešte aj veľa zapudrujes, plus suchá pleť a vo vlasoch máš pravdepodobne seborreu. Pouzivas make up s matnym finishom. Skus tento make up Bourjois healthy mix, je hydratacny. Hľadaj rozziarujuci make up a skus napr.puder biely transparentný napr.od nix alebo revolution som mala. A základ pre pekný make up je pekná pleť, takže starostlivosť o pleť

fashionshop88
autor
22. jan 2024

@dadka1997 áno je suchá dehydrovaná ale ale ju hydratovať, na to sa pýtam lebo neviem, je tam strašne veľa kozmetiky, že neviem čo je správne si kúpit. @klip0 nepoužívam nič, nedávno som začala používať hydratačný krém balea , nikdy som nič na pleť nepouzi alá, lebo som nemala takýto problém, nemala som s ňou žiadny problém. Toto sa mi stalo pred pár mesiacmi preto to riešim, lebo už dôvod mám používať niečo ale neviem čo. Predtým som nepoužíval lebo podľa mňa som nepotrebovala / nebolo treba ... @misiak7777 a peeling aký ? @gejb viete mi dať nejaké konkrétne typu výrobkov ? Od makeupu po krém ?

lysakovaz
22. jan 2024

@fashionshop88 ahoj, koľko rokov máš, prosím Ťa? Aj od toho sa odvíja starostlivosť, ale ako písali dievčatá. Prvoradá je starostlivosť o pleť a hydratácia, ak máš toto nastavené, žiadne šupinky nebudú..

misiak7777
22. jan 2024

@fashionshop88 z balei používam peeling, robím si ho 2 do týždňa. A krém jednoznačne potrebuješ nočný aj denný, a to hydratačný, skús na suchú pleť. Kukni v drogérii napr L'Oréal. Ak chces investovať, tak napríklad Collistar, Vichy....

fashionshop88
autor
22. jan 2024

@lysakovaz mám 28 🙈nemám to nastavené, lebo neviem ktorý výrobok je dobrý, ak môžeš, poraď mi konkrétne 😊 @misiak7777 ďakujem takže hydratačný denný aj nočný pozriem z tých značiek čo si napísala

fashionshop88
autor
22. jan 2024

A skúsenosti s Cerave nemáte?

herriett
22. jan 2024

Toto som mala aj ja. Prestala som kupovat zmatnujuce make-upy, krem pouzivam pod make-up mastnejsi- ziadne bazy, tie mi nepomahali. Dlho som hladala vhodny make-up...teraz mam Armani luminous silk a Dior forever skin glow. Supinky uz nemam, ale trvalo to, kym som nasla to prave....

viera27
22. jan 2024

Baby ti uz napisali,ze mas suchu plet. Ale poloz si inu otazku. Potrebujes vobec makeup? Mas nejaky problem s pletou,ktory zakryvas krycim makeupom? Alebo mas zacervenanu tvar a zjednocujes odtien? Lebo pokial nie,tak ho kludne vysad a daj si do poriadku radsej plet. Takto to vyzera fakt priserne. A byt tebou,volim skor BB kremy,alebo tonovacie kremy ako makeup. Ja napriklad makeup nenosim uz roky a kazdy mi chvali aku mam nadhernu plet a bez vrasok. Vela pit, pouzivaj kyselinu hyaluronovu,ta viaze vodu. Tou vzdy zacni,napr. https://www.pilulka.sk/vichy-mineral-89-1x75-ml.... Potom krem,odporucam na suchu plet,napr. nieco so squalanom https://www.kiehls.sk/ultra-facial-cream/622.ht.... A ked uz musis makeup (urcite vsak nie matny finish,ani vysoko kryci),tak ho kludne kvapni do toho kremu a tak ho nanasaj. Inak najdes aj lacnejsie variacie,nemusis vyrobky co som poslala. Dolezite su ingrediencie a co najviac prirodne. A potom uz len od penazenky zalezi.

gejb
22. jan 2024

@fashionshop88
Dôležité teraz zobiť peeling 1 - 2x týždenne. Pred spaním dôkladne odlicit a nakrémovat, môžeš aj Cerave ten je OK. Ráno dáš denný krém a na to make up.
Chvíľu ti môže trvať kým budeš mat namalovna krásnu pleť, ale krém zárad do tvojej dennej rutiny. Bude sa ti aj menej vrások tvoriť. Make up používaj bez matného efektu ak už musíš, pripadne jemný kryci BB krem.

misenita
22. jan 2024

@fashionshop88 cerave super lekárska kozmetika odporúčaná aj dermatologmi👍

ivanka12311
22. jan 2024

Aj mne to robilo 🙄 prestalo to keď som v procese odličovania začala používať riadny čistiaci gél, exfoliačnu vodu a pod make-up krém Normaderm od Vichy

domi2425
23. jan 2024

@fashionshop88 cera ve je super na suchu plet a cenovo dostupne.. ak si chces robit peelingy tak urcite nie tie lacne z drogerie, najlepsie chemicky - na vecer je super lactic acid - od The Ordinary mam odskusane, takze vycistis plet gelom/penou/kremom uz co ti pasuje, aplikujes serum - napr. teda lactic acid a nanesies hydratacny krem, ja som pouzivala od neutrogena ten bol super ale ja mam mastnu plet takze tebe by asi nesadol, s cera ve nic nepokazis… pokial pouzivas napr to serum co som ti odporucila tak musis rano davat aj SPF a vela z nich uz hydratacnu zlozku v sebe ma takze ti to uplne staci, a ako to uz baby radili vyssie potom staci dat BB/CC krem a nie make up lebo podla mna to tvoja plet vobec nepotrebuje😇a dalsia vec je ze zalezi aky mas make up, treba robit vecer dvojkrokove cistenie (gel/pena + cistiaca voda) lebo toto moze byt aj vysledok nespravneho odlicenia a zlej hydratacie

ak chces tak mi kludne napis lebo ked clovek nerozumie zlozkam ktore moze kombinovat a este ked nemas vobec ziadne skusenosti tak sa to tazko vysvetluje😊

bluehorsee
23. jan 2024

@fashionshop88 ahoj, predstav si, že tvoja pleť je ako suchá zem. Keď na ňu vyleješ vedro vody, nestane sa nič, lebo tá pôda je natoľko vysušená, že tá voda z nej stečie. Takže musíš začať od úplnéhe začiatku. (mám rovnaký typ pleti, okolo nosa a obočia sa mi robia šupinky a vo vlasoch detto) ale odkedy sa pravidelne, rozumej denne 2x poctivo starám o pleť, po tej pliage ani stopa.
Najdôležitejší je peeling, ja si ho robím 2x do týždňa keď si umývam vlasy. Ked si nanesiem šampón, nechám ho vždy pôsobiť a medzitým si robím peeling. Pokožka je parou a teplom poddajnejšia, póry otvorené. Používam peeling od Balea. Za mňa najlepší, lebo je drsnejší. Jemne si navlhči tvár a krúživými pohybmi čisti. Kludne zájdi aj do vlasov okolo tváre. Okolo nosa a obočia používam aj tampónik, ide to lepšie.
Keď si to zmyjem, nanesiem si hydratačnú čistiacu penu takisto od Balea a tú používam spolu s čistiacou kefkou. (nahodím ti obrázky)
Keď vyjdeš zo sprchy, hneď uvidíš tej rozdiel. Tvoja pleť bude jemná a čistá. Ale hneď pocítiš aj to, že potrebuje napiť.
Dočisti si ju tonerom a nanes hydratačné sérum.
A potom hutný hydratačný krém. Pokojne používaj aj kozmetiku Balea. Ideálne jednej rady.
Od nich sú výborné aj tie malé kapsulky.
Ak ti to peňaženka dovolí, siahni po značkách Loreal alebo Vichy.
Každé ráno si pleť vyčisti nejakou micelárnou vodou a nanes denný hydratačný krém. Prípadne hydr
Sérum a na to krém.
Ak potrebuješ make up tak voľ hydratečné produkty ktoré zapracuješ navlhčeným beauty blenderom. Večer nezabudni všetko vyčistiť micelárkou alebo čistiacou penou a tonerom! A potom daj pleti piť. Opäť nejaké sérum, prípadne maska(odporúčam látkové) a hutnejší mastný nočný krém.

domi2425
23. jan 2024

@bluehorsee 🤦🏻‍♀️ drsne peelingy s ciastockami pleti z dlhodobeho hladiska velmi skodia a takisto cistiace kefky ktorymi si pokozku suchas, pokial mas dobre hydratacne serum tak nepotrebujes “hutny” hydratacny krem a uz vobec nie je pravda ze z jednej rady kedze tam sa to vacsinou zlozenim nelisi a teda si babres na tvar dookola jednu zlozku a este k tomu aj s tymi nevhodnymi co balea produkty obsahuju (netvrdim ze vsetky) ale treba citat zlozenie🙂

lysakovaz
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lysakovaz
23. jan 2024

@fashionshop88 ahoj, ak chceš poradiť k pleti viac a naozaj vysvetliť čo, ako a prečo používať, resp. nepoužívať, kľudne mi napíš na Z.lysakova@gmail.com alebo mi pošli tel.cislo. Veľmi rada Ti poradím, odporučím

petulda333
23. jan 2024

Mne sa tiez toto robi,nechbdam akykolvek makeup. Aj hydratacny a pod. A na niektorych miestach sa mi vsaje. Trochu mi pomaha hydratacny primer pod make up

bluehorsee
23. jan 2024

@domi2425 ty si aká múdra😏ďakujem za poučenie. Pokiaľ máš problém so šupinkami tak inak ako manuálne/peelingom ich dolu proste nedáš. Darmo budeš na to packať hydratačné sérum.
Hutný hydratačný krém je takmer každý nočný krém oproti konzistencii denného krému, kedže je mastnejší.
A čo sa týka jednej rady kozmetiky, tak na tomto konkrétne ti vadí čo? Že si mám kupovať hlavne hydratačné produkty a nie halabala na zmiešanú pleť, na citlivú, mastnú a podobne? Ak má problém so suchou pleťou, tak je logické, že bude siahať po hydratačnej rade nie?
A už vôbec neviem, čo ti vadí na čistiacej kefke ktorú používam 2x do týždňa pri hĺbkovom čistení😳

bluehorsee
23. jan 2024

@domi2425 a znacku balea som uviedla ako príklad. Ja som spokojná s peelingom a penou od nich, ďalšiu skin care mám od inej značky. Nie je nič zlé na tom, keď si pani sadne trebárs k DM stránke a zorientuje sa v produktoch napriklad aj znacky Balea. Na čo sa konkrétne čo používa, kedy a podobne. Na základe toho môže "zaloviť" aj v iných značkách, keď už bude vedieť, čo má hľadať.

domi2425
23. jan 2024

@bluehorsee ja nie som mudra len ked mas skusenosti obmedzene na balea kozmetiku a vedomosti ziadne tak neodporucaj blbosti .. mechanicky supinky vobec nemusis odstranovat🙂 ovela ucinnejsie su napriklad chemicke peelingy, len s tym treba vediet zaobchadzat.. a kefkou a baleou si hlbkove cistenie nespravis ale ak chces tak to tak volaj, k ostatnemu sa mi nechce vyjadrovat🤣v konecnom dosledku je to tvoja plet a autorka mi uz napisala spravu kde som jej to vysvetlila blizsie🙂

kulumulu123
24. jan 2024

@fashionshop88 mne pomihol na rovnaky problem jedine vichy aj krem aj sampon. Nie je to zrovna lacna kozmetika ale v lekarni ak si vypytas maju vzorky zdarma otestuj to a zistis. Plus kazdy vecer dokladne ocistit plet nestaci umyt vodou ani ked nie si nalicena.. Pouzivam peeling s aloe vera z dmky je super. Tiz denny aj nocny krem. Pod make up vzdy nsjprv kvalitny hydratacny krem az pitom make up nikdy nie na suchu plet.