Jemné a motajúce sa vlasy

24. apr 2024

Pekný deň,
Potrebovala by som radu, čo s jemnými a veľmi motajúcimi sa vlasmi. Mám vlasy dlhé po plecia, začínajú sa zacuchávať hneď pri krku. Vytvárajú sa mi dredy, ktoré rozčesávam niekoľkokrát denne. Ak by som nerozčesala celý deň, tak večer by som nemala šancu. Trošku mi pomohli tuhé šampóny, rôzne masky na rozcesavanie, kondicionéry. Skúsila som si dať vlasy ostrihať, ale to vôbec nepomohlo, keďže vlasy sa zasuchávajú až hore pri krku, to by som musela strihnuť na veľmi krátke mikádo.
Rozmýšľala som už aj nad keratínom, ale bojím sa, že to jemné vlasy odpáli.
Máte nejaké skúsenosti? Ďakujem.

crazy_lazy
24. apr 2024

Tu sa pripnem. Mám tiež jemné vlasy, ktoré sa mi zamotávaju do dredov. Len akurát ja ich mám po zadok. Roky s tým bojujem a nič nepomáha. Učešem sa a už behom dňa mám za krkom zamotanú guču.

guudy
24. apr 2024

Keratin je blbost pre vsetky vlasy 🙂
Ja mam kvoli rovnakemu problemu vlasy iba po plecia. Nic ine mi nepomaha, len kombo kratsie vlasy a starostlivost.

matrioshka333
24. apr 2024

A olej nepomôže?

nika_val
24. apr 2024

Ja by som skúsila pridať nejakú bezoplachovu starostlivosť . Buď nejaké oleje, bezoplachové kondicionéry to by mohlo pomôcť ešte
Prípadne potom už len nenosíte rozpustené vlasy ale vrkoč, zapletené proste aby to za tym krkom bolo nejak vypnuté a tým pádom by sa nemali motať

laurita285
24. apr 2024

Poškodená kutikula? vyberať produkty na dehydratované vlasy, oleje určite nie, zbytočne zaťažia vlasy a budeš ich mať mastné.
Sú rôzne spreje a misty, ktoré veľmi pomáhajú tomu aby sa vlasy nezacuchávali, napríklad tangle teezer má taký sprej.

luciaruz
25. apr 2024

Ja to iste. Zmier sa s tym, nic na to nepomáha. Akr vlasy mam boli dane, a takymi sa bohuzial musime naucit zit. Mne trosku pomohlo keď som mala melir a vlasy boli trosku oslabene a suchšie.

autor
27. apr 2024

Ďakujem za odpovede. Myslela som si, že keratín bude blbosť. Tak už len natrafiť správne produkty a snáď sa to zlepší 🙂

kika572
28. apr 2024

Ja mám vlasy pod zadok.. mne pomáha pri každom umytí použiť masku, do veľkých vlasov dať olej.. čo sa týka česania, tak tangle teezer.. spať s vrkočom, keď je vietor tiež vrkoč