Je pravda, že po oholení narastie viac chlpov?

24. jún 2024

ahojte je pravda ze po holeni ziletkou rastu rychlejsie tvrdsie hustejsie tmavsie chlpy alebo fuzy na brade?

enmery
24. jún 2024

Hej, je to pravda. A všetci muži na svete s ploešinou nevedia, že sa stačí len oholiť žiletkou na hlave a narastú hustejšie chlpy/vlasy.✊️👉Objavila si dieru na trhu.

autor
24. jún 2024

@enmery chlpy na plešine hovoris

enmery
24. jún 2024

Hej, lebo chlpy sa ukotvujú v čepeli žiletky a vlasy na hrebeni. Úplne iná podstata vlasových folikulov. Stačí holiť a všetko bude hneď hustejšie😌

autor
24. jún 2024

@enmery cepel sa ukotvuje v ziletkach a vlasy v chlpoch. uplne ina podstata hrebenovitych vlasov. stačí hustnúť a všetko bude hneď chlpatejšie

enmery
24. jún 2024

Konečne si to pochopila. Choď s tým na trh, budeš milionárka😏

autor
24. jún 2024

@enmery ano ja uz milionarka som len som potrebovala slogan do reklamy

martinmmartin
25. jún 2024

zda sa ti ze chlpy su hustejsie a drsnejsie lebo im ufiknes najtensiu a najjemnejsiu spicku a hned su na dotK chlpy drsnejsie , to preto ten mytus.

aliaray1
25. jún 2024

U mna to plati a preto je vhodna u mna depilacia. Vydrzi dlhsie a chlpky su jemne, dokonca po par rokoch od zac depilacie (cca v 20ke), sa mi aj stensili aj zredli na nohach a nezapalovali. Fantazia. Udajne uplne super super je laser, skoro na rok pokoj. To som neskusala, ale planujem neskor.

syslik81
25. jún 2024

pokial nemas hormonalnu nerovnavahu tak su rovnake.. akurat ked chlp oholis zrezes ho .. iste vies ako vyzera-vrch tensi a spodok hrubsi .. tiez tym,ze je na slnku bledne .. takze pri vyrasteni je najskor tmavsi a aakoby hrubsi..ale ak by si ho nechala uplne dorast je ako predtym... tiez pocet korienkov je dany u ludi a nenavysuje sa ..

sissy27
25. jún 2024

@aliaray1 nie, pocet korienkov je geneticky dany, holenim a ani inym sposobom okrem transplatacie ich nevycarujes viac preboha 🙈
Vtip je v tom, ze vlas / chlp ma tvar kuzela, teda smerom ku spicke je tensi (to vznika opotrebenim). Holenim ho zrezes v hrubsej casti tesne nad pokozkou a ked o dva dni vyrastie, tak ta cast este nie je opotrebena a teda na dotyk posobi drsnejsie a hrubsie. Keby si to nechala rast, tak o tyzden-dva mas chlp ako pre holenim.

aliaray1
26. jún 2024

@sissy27 ja rozumiem tejto logike aj vysvetleniu. Pointa ale je ako to vyzeralo, proste boli cierne a hrube zial. Sama tomu nerozumiem potom, ako je mozne, ze po niekolkych depilaciach to zacalo byt lepsie a po cca roku to vyzeralo ze podstatne lepsie. Nasledne si pamatam, ze som sa znova oholila a aj sa mi to nasledne bolestivo depilovalo a aj to vyzeralo horsie.
Pozri sama tomu nerozumiem, bolo to tak no 🤷‍♀️

sissy27
26. jún 2024

@aliaray1 tmavsie a na dotyk hrubsie - ano, pretoze este na ne neposobilo uv ziarenie, neopotrebovali sa otieranim o oblecenie a pokozku. To je presne to, co som vysvetlovala vyssie. Bolo ich viac? NIE ! Pocet korienkov mas dany, nezvysis ich pocet holenim, to sa da len transplataciou.