Kaderníčka povedala, že aj ona si umýva veľmi sporadicky a že je to v poriadku ak sa cítim dobre. Ale priateľovi to vadí, vníma to ako keby nedodrziavam hygienu, lebo mi vlasy nevonaju nonstop ako šampón, ale občas proste voňajú svojou prirodzenou vôňou. Čo si o tom myslíte?
Partner si ako často umýva vlasy?,😁
@gabriela2952 tri dni ich dokážem nosiť rozpustené, so suchým šampónom aj 4 ale ten nepoužívam lebo mi nerobí dobre na pokožku)potom striedam drdoly, copy.. kedysi sa mi mastili veľa, teraz si tá pokožka nejak zvykla s fakt sa tak cítim lepšie. Samozrejme, keď tie vlasy smrdia od varenia, tak ich umyjem.
@gabriela2952 on si umýva vlasy každý deň. Ale tak jemu to trvá všehovšudy dve minúty. Ja kým na tú moju hrivu nanesiem šampón a nechám pôsobiť masku, kondicionér, vyfenujem tak je to normálne robota na hodinu
Ja si musím každý druhý deň umývať,na tretí deň sú mastné😢
Ja tiež pomaly každý druhý deň musím 😁
Ale ak vydržia 3-4 dní tak je tých 7 dní asi veľa. Asi by som umývala 2x týždenne
Co si o tom myslim?
Ze nejaky frajer mi nebude urcovat, kolkokrat si mam umyvat vlasy.
Ja som si bezne umyvala raz za 7 dni, teraz je to tak 1x za 5 dni, a to len preto, lebo pravidelne cvicim a vnimam, ze potrebujem.
Su vsak ludia, co sa im extremne mastnia vlasy, rano si umyju a vecer uz vyzeraju HROZNE
Paradoxne čím častejšie sa vlasy umývajú, tým sú skôr mastné. Ak ti vyhovuje umývať si ich raz do týždňa a nesmrdia, tak to tak rob. Práve im tým pomáhaš, rovnako aj pokožke hlavy.
co by som dala za to, keby som si mohla umyvat vlasy raz za 7 dni 😀
ked som bola a no poo metode umyvala som raz za tyzdena vlasy boli ok .. nesmrdeli .. ale mozes dat do rozprasovaca vodu s esencialnym olejom a nastriekat na vlasy -nezatazi a prevonia tiez predavaju vonave vody priamo na vlasy
Neviem no, ja som už postaršia osoba, v mojom detstve bolo úplne bežné, že sme si umývali vlasy 1x týždenne cez víkend. Potom prišiel prevrat, jedna z prvých západných reklám bola na šampón Head and shoulders, a už to išlo, vlasy si treba umývať čo najčastejšie, hoci denne a ideálne vždy aspoň dvakrát našampónovať a kondicionér, maska, tužidlo, čojaviemčo, nech sa šampóny predávajú 😀.
Ja by som si pokojne umývala vlasy raz týždenne, ale nemôžem, rýchlejšie sa mi mastnia. Umývam si každé 3-4 dni, aj podľa programu (ak som doma s deťmi, niekedy aj 5 dní vydržím).
Myslim si, ze frajer nema len tuto jednu chybu. Pravdepodobne ti diktuje toho viac a velmi by som zvazila dalsie pokracovanie vztahu. A nebolo by to len o frekvencii umyvania vlasov.
@viestta tak každý má svoje chyby, nie je to tak, že mi to diktuje len proste povie, že mohla by som si ich už umyť aby mi voňali. Keď bol odjakživa zvyknutý na to, že si niekto umýva vlasy každý deň, musí si aj odvyknut. Ukončovat vzťah kvôli tomu nebudem, ale nebudem ani robiť čo mi nadiktuje. Proste si bude musieť zvyknúť na to. A keď nie, tak jeho problém
umyvam si ako mi to vyhovuje, amm dlhsie a huste vlasy a schnu i vlemi pomaly, kedze trobim metodu an kucerave vlasy, dokazu mi aj dlshie vonat od kondicioneru, ale je to narocnejsi eumyt ciha nemozem ich nijak extremne susit. nedokazem dene,a lebo ob den, pripadne kazde 3 dni venovat vlasom polhodinu + nechat susit 7hod. doobeda ich umyt nemozem, lebo chodim von, poobede niekedy pozabudnem a idem spat s mokrou hlavou.
inak by som partnerovi asi povedala, ez si ich umyjem denne,a le dam sa ostrihat nakratko ako je on, ci bude suhlasit.
ja si umývam 1x za týždeň. mne kaderníčka povedala a to je naozaj šikovná a scestovaná kaderníčka s dlhoročnou praxou, že je dobré vlasy nechať aj premastiť (ideálne víkend, keď nepracujem), lebo sa tým prirodzene regenerujú končeky a vôbec celé vlasy. a myslím, že veta: čím častejšie umývaš, rýchlejšie mastnejú, sa už roky udomácňuje a má čosi do seba 🙂 takže ak ich nemáš ako olej denno-denne, tak si ich nenič častým umývaním.
no a teda frajerovi by som natrela kus šampónu pod nos, nech oňucháva. a zvážila by som, či chcem takého frajera, čo potrebuje cítiť šampón. nech sa chalan spamätá...
Ja si cez zimu umývam raz za 6 dní, v lete raz za 4 dní. Mám dlhé, suché vlasy a však to je robota na poldňa, umyť, dať masku, učesať, nechať vyschnúť, vyžehliť, neviem si predstaviť, že by som to robila obdeň.
@komplikovana boli časy keď som si musela umývať každy druhý deň inak som nemohla existovať. Ale vtedy som aj fajčila cigarety, to si neviem predstaviť neumyt ten smrad. Potom som zistila, že keď si ich budem umývať menej často, časom sa budú mastit menej. Tak som to skúsila. Začala fajčiť iqos aby som nechodila ako udiareň. Chvíľu som síce chodila s mastnou hlavou, ale vždy sa to dá nejak zamaskovat. A postupne som si vlasy umývala menej a menej. Nehovorím, že každému táto metoda pomôže, ale často sa stretávam s tým, že to ani nevyskúšaju ľudia, lebo sa proste "nedá". Netrvá to mesiac kým z každodenného umývania prejdes na 7 dní.
@marsmykkok no presne, keď si chce človek umyť vlasy poctivo so všetkým čo k tomu patrí, musí si to realne naplánovať 😂
@panelacikova tak sme mladí, ešte sme ani jeden nemali vážny vzťah, takže tieto zaskočenia k tomu asi patria. Ja som tiež nevedela ako smrdia spotené vajcia 😂 alebo som nevidela nikoho zaslintať vankúš pri spanku a tiež sa mu za to občas zasmejem. Tu ani tak nejde o to, čo na to hovorí. Len tým, že celkovo si všímam, že ľudia si umývajú vlasy v priemere omnoho častejšie ako ja, začala som sama o sebe pochybovať
Ak sa ti vlasy nemastneju tak je to úplne v pohode. Veď ty si umývaj ako ty uznáš za vhodne, čo má s tým tvoj chlap. Ale ak mu to tak strašne vadi tak si kup v dmke parfem na vlasy alebo nejaký voňavý suchý sampon a strekni si to
Nech si umýva vlasy tvojim šampónom keď mu tak chýba tvoja vôňa.
autorka - rozumiem. tak mu to normálne vysvetli, že kedy je vlasy vhodné umývať a hlavne, ako to vyhovuje tebe a prečo ti to takto vyhovuje. predsa svoje vlasy a pokožku poznáš, tak mu to jednoducho povedz a snáď to pochopí.
a už tu spomínala
@majamat ťažkosti spojené či už s kvalitou, hustotou alebo dĺžkou vlasov. ja mám tiež v tomto smere vlasy príšerné, čo sa týka prirodzeného sušenia, tak minimálne 4-5 hodín (dlhé, husté a mierne krepovité). kedysi bol problém aj vyfénovať, ale mala som úplne lacný jednoduchý fén (stál pred cca 10 rokmi asi 5,- eur). teraz som zainvestovala, kúpila si philips a má funkciu, ktorá docieli, že vlasy netrpia statickou elektrinou a odvtedy je sušenie vlasov radosť, čiže po umytí mám do hodiny suché a fajn vlasy.
a autorka - to som tým chcela napísať, že ak máš krátky strih, redšie vlasy, tak ich vysušíš omnoho rýchlejšie, než dlhé a husté vlasiská. takže ak máš ten druhý typ vlasov, tiež to vysvetli priateľovi, že je to zdĺhavé a prakticky fakt zbytočné umývať ich častejšie, než si zvyknutá a než ti to vyhovuje. môj manžel má centimetrové vlasy na hlave, už mierne poredšie, každý deň v rámci sprchy umýva už aj hlavu a vlasy. no ale povedzme si otvorene, jemu vyschnú rýchlejšie vlasy, než niekomu chlpy pod pazuchami 😀
@livia124 vy sa tu všetky pohorsujete nad priateľom, ale vaši muži sú dokonalí? Nevadí vám na nich ani jedna vec? Máte 100% dokonalý vzťah? Nemyslím si. Bavíme sa tu o vlasoch, celkovo máme pekný vzťah, ktorí ma nedokonalosti ako snáď každý.
Ony sa pohorsuju nad tym, ze taka banalita ako je umývanie vlasov, mu vadí. Napr. Ja si umývam vlasy raz za týždeň, občas aj raz za 1,5 týždňa. Priateľovi to nevadi. Keby s tým mal problém, tak by som mu povedala peknych par slov a to takych, že viac by o tom ani necekol.
ak nepracujes v prostredí plnom bakterii , virusov a prachu tak by sa to dalo mozno povazovat za normalne... ale.. potom je tu moznost ze ked nosis rozpustene tak s nimi pozametas vsetky stoly v praci( ani si to nemusis uvedomit) operadla napriklad v autobuse...a v tych vlasoch je všehochut vsetkeho...
Ahoj, no ja si vlasy umývam každý deň práve kvôli tomu pocitu čistoty a sviežosti a vône 😁 Zatiaľ mi to neškodí, vlasy sú ok, automaticky si ich umyjem večer v sprche, dám masku a hotovo, uschnú mi samé - neviem, čo na tom treba tak strašne plánovať a určite to nie je hodinová záležitosť. Vlasy mám polodlhé, 4- deti, no toto stíham. A neumyť si ich týždeň, ešte k tomu v lete - priateľa úplne chápem 🤪 A vadilo by mi, keby sa týždeň neumýval on...
@danyelia tak neviem aké máš vlasy, ja mám dlhé a veľmi husté, čiže len kým poriadne vyčistím šampónom, potom maska kondicionér - prejde pol hodina. Ďalšou minimálne polhodinu potrebujem na vyfenovanie, keďže keď si ich umyjem večer nemaju šancu uschnúť kým idem spať a ísť s mokrými vlasmi je podľa mňa horšie ako si ich jeden deň navyše neumyť. Ďalšia vec je, že je to pre tie vlasy zdravšie neumyvat ich často. Dokonca ani tak nepachnu, len pri korienkoch taký ten prirodzený maz. Ja si zasa myslím, že umývať vlasy každý deň nie je vôbec dobre, každá to máme inak.
Ja si umývam vlasy každú nedeľu, je mi jedno ake ich mám. Takto to praktizujem už skoro rok a môžem povedat že sa mi zlepšila kvalita a ani sa mi tak nemastia.
Jasné, chápem ak sú vlasy dlhé a husté a vyžadujú viac času na umytie a viem, že umývať ich každý deň nie je najlepšie, ale ja chcem, kvôli pocitu...no potom urobiť nejaký kompromis, umyť si ich aspoň raz za 3 dni, lebo raz za týždeň mi príde fakt málo - ale to je len môj názor 🤷♀️
Tiež som o tomto počula, vlasy sa aspoň menej mastneju 😊
Samozrejme záleží aké ich máš, ak ich máš mastné na druhý tretí deň tak je raz do týždňa malo 🙂