Je normálne pochváliť samu seba, že som pekná?

15. feb 2024

🤔 Zdravím . Toto nemá byť žiaden výlev ani sťažovanie sa 😁 . 😒Ale často si všímam že keď ma niekto pochváli tak samozrejme poďakujem . Ale keď sa pochválim sama že dneska som si spravila dobrý make-up alebo že dneska vyzerám dobre tak už okolie reaguje tak ako kebyže ide o niečo zlé alebo nacistické 🤔. Ako kebyže mám brať pochvali iba od druhých ľudí 🤣a od toho závisí to ako dobré mám linky alebo ako mi proatane tričko čo mám na sebe . Čo si o tom myslíte?

maciatkoe
15. feb 2024

Este 5 rocne dievcatko, ked povie, aka som krasna tak je to mile. Ale od dospelej zeny to je vtipne, aj keby to povedala najkrajsia zena na svete. Aj v mrazikovi Ivan si spieval aky je krasny 😃🙂.

vikusjk
15. feb 2024

a ty sa akoze pred inymi chvalis, ze si si spravila dobry make up, alebo ze ti svedci tricko? To v akom kontexte povies nieco take? Lebo si to akosi neviem predstavit

muchacici
15. feb 2024

Nie je to nacistické, neboj sa 😄😉 veď jasné, že môžeš samú seba pochváliť. U ľudí sa predstieraná skromnosť cení viac, takže preto zazerajú.

muchacici
15. feb 2024

Ale áno, s tým súhlasím, že určite nie chváliť sa s vážnou tvárou, skôr v nejakom humornejšom kontexte 🙂

thoughtfulweirdo
15. feb 2024

Je naozaj super vedieť sa pochváliť sama pred sebou, osobne si ale neviem predstaviť kontext, v ktorom by som to sama od seba rozprávala napríklad kolegyniam 😄

maciatkoe
15. feb 2024

@thoughtfulweirdo Prides do prace, a povies- Ahojte, pozrite na mna, aka som dnes krasna 😃. A to moje tricko si tiez dobre pozrite, je krasne a este ako dobre mi sedi 🙂😃😃😃.

unicornlady
15. feb 2024

Áno, toto. Pochváliť sám seba je ok. Chváliť sa pred ostatnými, len tak z ničoho nič je divné.
Ak by ti napr. oni pochválili make-up. A nechceš povedať len "ďakujem", môžeš dodať k tomu "tiež sa mi páči, dnes sa mi vydaril". Ale vytiahnuť to sama od seba znie narcisticky. Akoby si čakala, že ťa oni začnú chváliť.

ahhola
15. feb 2024

No ved aj nasa pp sa rada pochvali. Na otazku novinarky, co sa
vam na vas najviac paci.... Moje vlasy. Su huste a zdrave. 😂 Akoze ok, ale hovori to, akoby sa nejako zasluzila o svoju hrivu. Pritom len mala stastie.

petronelag
15. feb 2024

@vikusjk Ani ja si to neviem predstaviť, to musí vyzerať ohromne trápne, veď to sa každý vie namaľovať alebo dať si to urobiť, ak potrebuje a oblieka si trička, v ktorých sa cíti dobre. S takýmto niečím sa pochváliť, to je skôr trápne, treba sa chváliť svojou odbornosťou, vedomosťami a nie takýmito pominuteľnými vecami.

jana_eyre_2
15. feb 2024

Nacisticke to určite nie je, jedine že by si pri tom robila zle gestá.. 🤣

Tak všeobecne sa asi nestretáva s pochopením keď človek ocení sám seba, hoci keď sa nad tým zamyslím tak je to aj smutné.. všade počúvame ako sa máme mať radi a páčiť sa sami sebe a keď to priznas nahlas tak sa každý tvári divne.. čiže môžeme sa páčiť sami sebe ale len potichu?

Ja sa teda moc sama sebe nepáčim a teda sa ani nepochválim, avšak mne nepríde narcisticke ak tak niekto urobí, pokiaľ to teda nie je prehnané a časté..

vanilkovazmrzka
15. feb 2024

@ahhola co je nasa pp?

unicornlady
15. feb 2024

@vanilkovazmrzka zrejme "pani prezidentka"

zuzubb007
15. feb 2024

Sama sebe si povedať v duchu ej dobre vyzerám mi príde normálne, ale akože kde sa chvális pred druhými? Dnes som krásna tak to si každý pomyslí svoje naozaj zastáva mi rozum

tamvtme
15. feb 2024

tak pochvalit samu seba je jedna vec a prist medzi ludi s tym, ze "aha, aka som pekna" je uz vec druha :D vsetko zalezi ako to podas a v akom kontexte

autor
15. feb 2024

@vikusjk niee 😌ale napríklad keď mi niekto to tričko pochváli a niekedy poviem že ďakujem áno aj mne sa na mne páči 😒preto som si ho hádam kúpila . Ale tak už vtedy sú divné pohľady 🙄

ibatanecnica
15. feb 2024

@tamvtme ja sa teda chválim, ale iba doma 😂. Keď mi nikto nič nepovie tak aj sama sebe, že aká som pekná. Alebo keď si niečo kúpim a veľmi sa mi to páči, tak si tiež poviem že ako v tom dobre vyzerám.

tamvtme
15. feb 2024

@ibatanecnica jasne, tiez som si minulekupila nove saty, doma skusala a prisla za muzom s tym, ze ake ma stastie ze ma takuto sexy manzelku....ale nikdy by som neprisla napr do prace s tym, ze aha aku mate sexy kolegynu :D

vikusjk
15. feb 2024

Tak odpovedz len ďakujem. Je prirodzené, že sa ti to na sebe páči, preto si si ten kúsok oblečenia aj kúpila, preto si si ho obliekla ;) Je to zvláštne, keď to takto nahlas povieš. Akože nedala by som najavo, že si myslím, že je to zvláštne, keby to niekto takto povie, ale myslela by som si to 😅 Je iné, keď sa sama pochváliš len tak pre seba, že hmm dnes mi to sekne, usmeješ sa na seba do zrkadla a máš hneď krajší deň. Ale asi vravieť to nahlas ee

simca06022011
15. feb 2024

Nerieš. Pochváľ sa a nech si pohľady nechajú pre seba :D mne to zvláštne nepríde povedať ze aj mne sa paci..

buba183
15. feb 2024

Keď ta niekdo pochváli preto aby si mala napríklad pekný deň. Alebo máš pekne tričko preto lebo sa jej to páči a ty si tak môžeš povedať hm super mam dobrý vkus. Ale aj ja bi som blbo na teba kukla keď mi nato povieš šak preto som si ho kúpila.

kofa77
15. feb 2024

tak ti poviem-nikoho nezaujima, ako si si spravila mejkap natolko, aby si sa sama mohla pochvalit. kazdy to ma tak nejak hlboko niekde. ak je nieco na tebe pekne, ze si to dotycny vsimne a stoji mu to za zmienku, tak ok, on ti to povie. ale aby za mnou prisla znama, ze aha, aky mam pekny mejkap na sebe- sory mne je to celkom u prdele.
a navyse tie komplimenty su casto sucastou smalltolku, taka vata, aby rec nestala, tiez z toho netreba nic vyvodzovat

prasiatko30
15. feb 2024

Vsak zalezi na kontexte a na skupine ludi, s ktorou sa rozpravas - tak ak ti pochvali nejaky cudzi clovek/zakaznik/klient ako fajna vyzeras tak co je nanjvys vhodne je podakovat a odviest rec trosku. Ak si v kruhu kamaratok tak si uz mozes viac dovolit okomentovat ako sa citis a ze tebe sa to paci alebo nie. Musis uz byt dostatocne zrela na to aby si vedela vyhodnotit situaciu, v ktorej sa nachadzas.

Lebo by mi bolo asi nanajvys čudne kebyze pochvalim v ramci slusnosti a zdvorilosti ucitelke mojich deti nieco co ma na sebe a ona mi zacne rozoberat ako si to kupila lebo sa jej to paci a dobre v tom vyzera😅😅😅

majlo1234
15. feb 2024

Vravi sa, ze dobre sa chvali samo😄 nie je zvykom v spolocnosti chvalit sam seba, samozrejme aj kontext zavazi

viestta
15. feb 2024

Nikto ma nedokaze pochvalit tak dobre ako sa dokazem pochvalit ja.
U nas je pochvalit sa prehresok voci dobrym mravom a dokonca nepripustne. Vo svete nie je hanba byt hrdy na svoje uspechy a ani prehresok proti slusnosti sa uspechom pochvalit. Uz by sme aj my mali zacat mysliet trosku inac, a nezit v tej ubijejucej skromnosti. (aj dobry make up je dovod na pochvalu, pretoze nie kezdy to zvladne).

egonsk
15. feb 2024

Nechapem komu to moze vadi, vari ja mozem za to, ze som taky pekny, sikovny a mudry? 🙂

masinka
15. feb 2024

Tak vravi sa ze samochvala smrdi.... U nas je skor folklor rozpravat a sebe negativne a tak motivovat ostatnych aby ta zacali presviedcat ze to nie je pravda a zacali ti skladat komplimenty.

masinka
15. feb 2024

@egonsk a este aj skromny 😉

minenkak
15. feb 2024

A to sa len tak pred ostatnými pochališ ,že vsimli ste si aká som dnes krásna

egonsk
15. feb 2024

@masinka vidis, esteze mas lepsi postreh ;) ... ale nastastie si nespomenula moju sklerozu, lebo najsamlepsi clovek ako ja by to tazko zvladol uniest taku kritiku 🙂
... ale inak bez ironie, ja tiez niekedy ked sa mi nieco podari poviem vtipne "joj ale som sikovny" a vzdy som mal na to iba usmevnu pozitivnu reakciu v okoli a obcas je ta pochvala zopakovana aj tym okolim ;) - je to proste normalna reakcia pozitivne zmyslajuceho cloveka.