Je nevyhnutné si holiť nohy pred každou návštevou fitka?

15. okt 2023

Čaute. V pondelky, stredy a v piatky podvečer chodíme s babami do fitka cvičiť. Približne 3 hodiny pred tréningom keď som prišla z práce som si zvykla oholiť nohy aby som v krátkom oblečení vyzerala dobre. Našťastie nemám moc výrazné ochlpenie ale zasa nie som ani úplne bez chlpov. Možno taký priemer. Avšak keď skončilo leto tak už sa mi nie vždy chcelo pred cvičením oholiť nohy. Občas som teda chodievala do fitka s 2 dňovým jemným strniskom. Pred mesiacom keď sme cvičili leg press kamaráta povedala že aký mám jemný porast na nohách, že to na mne ešte nevidela. :D Tak som sa zasmiala, že sa mi to dnes nechcelo pokosiť. Neriešila som. Avšak túto stredu sme s babami v šatni porovnávali výsledky, Ktorá má aké pevné ruky, hruď, boky atď. Padlo mi vhod keď ma baby pochválili, že mám najviac vypracované nohy. Potom jedna kamarátka do toho povedala, že ona ich má najkrajšie, lebo ich má pekne a do hladka oholené na rozdiel odo mňa. Do toho baby zasmiali, že nech si tú slávu užije kým si ich ja v sprche neprebehnem žiletkou. Na jednej strane som sa potešila, že pravidelné cvičenie je na mne vidieť ale dalo mi to dôvod sa aj nad sebou zamyslieť.

Mám pocit, že na žene sa skutočne netoleruje čo i len jediný chlp na nohách. Po 2 dňoch vôbec nemám pocit, že by som mala zarastené nohy aj keď na svetle v nejakom odraze je niečo vidieť. Ako to je u vás? Keď idete cvičiť tak si vždy oholíte nohy alebo by ste s tým boli ok keby ste šli cvičiť a nohy ste si holili pred 2 dňami? Zvažujem či si mám holiť nohy aj v zime 3x do týždňa.

minenkak
15. okt 2023

Raz do týždňa a to mám čierne chlpy

petamich
15. okt 2023

to vazne toto dospele zeny riesia? po dvoch dnoch by mi tie chlpy museli lupou hladat 😂 este to tak, aby som si kvoli kamoskam kazdy den nohy holila, tak to som este nepocula

belllinka
15. okt 2023

@petamich podla mna to bude skor nejaka teenegerka

obleckodogymu
15. okt 2023

Máš divné kamošky... do fitka chodím 11rokov, cvičím s chalanmi a v živote si ani nevšimli keď som mala nohy aj "týždňové" 😅 a či si to všimli okolité baby mi je že absoluuuutne vieškde

medda_beda
15. okt 2023

Každé 2 dni na 3tí to už je u mňa vidieť, ale stále existujú ešte legíny a tepláky.
Po prečítaní tvojho príspevku už chápem prečo chodím cvičiť s manželom.
Tieto ženské drísty nezvládam počúvať ani na šatni.Mne manžel tiež povedal, že nikoho nezaujímajú nejaké mini chlpy ktoré nevidieť.

janulka1802
15. okt 2023

Ja si holím nohy každý druhý deň celý rok. Chĺpky mám svetlé, takže ani by som nemusela. Je veľký rozdiel mať svetlé a tmavé chĺpky. Oholiť nohy je pre mňa otázka pár sekúnd. Avšak robím to len a len kvôli sebe. Mne to tak vyhovuje. Cítim sa najlepšie s takou frekvenciou holenia. Je mi šum a fuk, ako to majú ostatné ženy.

judit47
15. okt 2023

Podla mna si sa chcela pochvalit ze chodia 3x tyzdenne cvicit a si vypracovana😂😀 lebo stacilo cely pribeh napisat so troch viet bez omacok o cviceni rukach lytkach atd.

Takze je super ze chodite cvicit a starate sa o seba a co si myslia tvoje kamosky ti moze byt jedno😀

timilv
15. okt 2023

@autorka normálne som rada, že som do fitka chodila vždy len v mužskej partii- manžel a kamaráti 😂
K holeniu, ja mám jemné chĺpky a svetlé ale vadilo mi keď som si ich nahmatala alebo nejaký zahliadla. Proste ja to sama na sebe nemám rada, u iných mi je to úprimne ukradnuté. Najmä viditeľné časti tela ako nohy a podpazušie musím mať aj v zime bez viditeľných chĺpkov.
Holiť sa každý deň odmietam, za to som prešla na depilátor. To vždy v nedeľu prebehnem nohy a podpazušie depilátorom a mám pokoj do ďalšej nedele 😂
Ale ak to Tebe nevadí, bolo by mi to na Tvojom miestne úplne ukradnuté. Keby sa každý staral sám o seba, svet by bol krásny 😉

lindous
15. okt 2023

Ja osobne by som nešla do kraťasov s 2 dni neoholenými nohami, ale teda ja mám tmavé, tvrdšie a rýchlorastúce chlpy 😅😅 no vôbec to nevnímam ako povinnosť, čisto ja sa cítim nekomfortne, keď pichám, na nikom inom to neriešim… keď sa mi nechce, dám radšej dlhé legíny 😄…. Rob podľa seba, nerieš, kamošky zas nič tak hrozné nepovedali, v druhom prípade to skôr znie, že si zastali pred tou jednou, ktorá si rypla… ak to bolo vobec expanzie, záleží aké máte vzťahy, my sa bežne trošku doberáme

sissy27
15. okt 2023

Ja by som v kratasoch do fitka nesla, nie kvoli neoholenym noham ale hnusi sa mi holou kozou dotykat sa niecoho, na com sa vystriedalo 300 spotenych ludi predomnou 😃 okrem toho cvicit chodim kvoli sebe, nie kvoli ukazovaniu sa a obdivu, pripadne ocumovaniu a hodnoteniu druhych, takze (ne)oholene nohy ma trapia asi ako vlanajsi sneh v bratislave 🤷‍♀️

vanilkovazmrzka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danica2711
15. okt 2023

ak ti tie babské reči vadia, tak sa pred návštevou fitka ohoľ. Ak ti nevadia, neohoľ sa. Len sa preboha rozhodni (o takej megadôležitej veci...) SAMA, si snáď dospelá a svojprávna, či...?

levandula7
15. okt 2023

Ja mam kludne aj tyzdnove strnisko a nerirsim, su to len chlpy pre boha. Pred letom si nohy prebehnem epilatorom, vysledok vydrzi dlhsie, takze mam pokoj. To iste odporucam aj tebe, ked ta tie chlpy tak trapia - epilator, vosk, mas na mesiac vystarane.

autor
15. okt 2023

Mne teda 2 dňové jemné strnisko nevadí. Aj teraz ho mám na sebe od piatku. Zajtra o tretej po práci budem holiť už trojdňový porast pred cvičením. :D Vadia mi hlúpe babské reči. Možno mám len hlúpe 30 ročné kamarátky, keď vidím aké ste tu všetky milé. Legíny a tepláky nenosím. Zle sa mi v nich cvičí. Pri niektorých cvikoch ma obmedzujú a je mi v nich teplo. Keď čítam ako sa viaceré holíte po 2 dňoch tak asi to aj ja tak vyriešim aj napriek tomu, že väčšina píšete že to nie je potrebné. Keď už toľko času míňam na cvičenie tak si asi aj nájdem 3x5 minút týždenne na úplne hladké nohy lebo ten čas čo budem psychicky na to myslieť či ma znova niekto nevysmeje mi zjavne za to nestojí.

daniela2202
15. okt 2023

Fúúú...to je silná káva 😂😂😂

januska12323
15. okt 2023

Hol sa ako často ti to vyhovuje. Mňa by teda ani nenapadlo zisťovať či je frekvencia ok ak to mne vyhovuje.

prunee
15. okt 2023

Nevyhnutne...? To vazne? Ale mozno to ma fitko uvedene v prevadzkovom poriadku 😉

marsmykkok
15. okt 2023

Hm, mne vidno chlpky po pár hodinách, ale cením si svoju kožu a nebudem holiť dvakrát denne a zbytočne ju dráždiť. Holím aj v lete tak každý štvrtý deň a nosím kraťasy, šaty. Komu sa nepáči nech má bozá v r-ť. A na slnku to vidno sakra viac ako na umelom svetle vo fitku. Keby chodím do fitka neholím si tiež častejšie.

autor
15. okt 2023

@marsmykkok Použi penu na holenie (nie mydlo, sprcháč atď.) a potom natri nohy krémom a môžeš sa holiť ľubovoľne často bez podráždenia. 🙂

marsmykkok
15. okt 2023

anonym penu používam, natieram, aj tak ma pokožka svrbí a je podráždená.

makakova
15. okt 2023

Fuuuuu,, to fakt riešite takéto debiliny?

autor
15. okt 2023

Je to smutné ale riešime. Teda ja iné baby neriešim a zameriavam sa na cvičenie. Smutné je že ony riešia mňa.

monikkatt
15. okt 2023

Neviem si predstavit ist niekde s kamoskou a komentovat jej chlpy na nohach 😅 mas fakt divne kamosky

majlo1234
15. okt 2023

Robia si to zeny navzajom. Oni asi maju nejake komplexy, ked potrebuju riesit tvoje chlpy.

aurora33
15. okt 2023

Tak ja si nohy prebehnem žiletkou každý deň v sprche, ale v podstate by ma ani nenapadlo riešiť niečo takéto. Pre mňa je to už rutina.

fantaghiro21
15. okt 2023

Existuje aj epilator miesto ziletky🙂ja cely rok sa staram o hladke nohy,neznasam strnisko,chlpy...
Ked pouzijem epilator,nemusim kazdy den holit...
1x do tyzdna prebehnem alebo 1x za 2 tyzdne....

princezna_bosorka
15. okt 2023

mam doma rocne dieta, ked som sa dostala do fitka, bol to pre mna sviatok a obrovska zmena programu. Obcas v lete nevydalo a chodila som po meste aj s 2 cm chlpami... proste nebolo kedy holit. kamaratky riesia hovadiny (alebo ti len strasne zavidia vysportovane telo). Zbytocne riesit.

lujza123
20. okt 2023

Ja ich šklbem depilatorom stačí raz za dva týždne a mám pokoj. Keby sa holím som ako opica

because
20. okt 2023

Holim sa každý deň všade, a do fitka nosím dlhé leginy... Celoročne😉

prunee
20. okt 2023

Ries skor tie kamaratky ako chlpy. Nenechaj sa od nich zneistit, ty sama vies, ci ti vyhovuje. Co je dobre pre jedneho nemusi byt pre inych - respekt.