Ahojte, prosím Vás máte niektorá skúsenosti s používaním BRAUN SMART IPL SKIN I EXPERT PL7253 alebo Philips Lumea IPL Series 9900. Ktorá je podľa vašich skúseností lepšia/účinnejšia? Ktorá sa jednoduchšie používa a lepšie prispôsobí farbe pleti a chĺpkom na všetkých partiách tela?
Pýtam sa pretože ešte nemám skúsenosť s IPL a už ma nebavia zarastajuce chĺpky po žiletke. Klasický epiláror som skúšala, ale ostal v zabudnutí, tá bolesť je príšerná. A ako mamina a pracujúci človek nemám toľko času riešiť tieto veci každý druhý deň. Recenzie na internete som si prečítala asi všetky a neviem sa rozhodnúť.
Ďakujem všetkým za rady a informácie.
Prajem pekný deň 🍀
Ahoj, rozhodla som sa pre Philips. V návode na použitie sú konkretizované miesta, kde sa zariadenie môže/nemôže použiť. Určite nie na sliznicu. Mám za sebou tretie ošetrenie a na miestach s tmavšími chĺpkami vidieť rozdiel (prázdne miesta bez chĺpkov, bolo by to lepšie ak by som nevynechala žiadnu časť), ale tiež sa s tým učím pracovať. A to som používala o stupeň-dva nižšiu intenzitu ako je odporúčaná, nakoľko mám dosť citlivú pokožku, ale do leta času dosť a každé 2 týždne sa to dá zvládnuť. Ale každá máme iné chĺpky a každá môžme inak reagovať na ošetrenia. To čo pasuje mne nemusí vám, je to len môj subjektívny názor a moja skúsenosť. Nie je to zázrak na počkanie, ale ja som s výsledkom, ktorý zatiaľ mám, spokojná.
A aby som približne vedela kade som s ňou “chodila” používam bielu ceruzku určenú na oči 😁
@ip2210 Ahoj, ja mám Braun už asi 3 roky a 100% spokojnosť. Mám tmavé chĺpky a často chodím do solária v zime, v lete sa veľa opalujem, čiže dosť tmavá pokožka a nemám s Braunom žiadny problém. Braun som si vybrala kôli lepšej cene, aj mi prišiel praktickejší, nie je to také veľké hebedo.
@ip2210 ja mám lumeu, ale porovnať ich neviem, nebudem si kupovať dva drahé prístroje na rovnakú vec 😀 ale s lumeou som spokojná.
Dizajnovo sa mi viac páči braun,aj vyzerá byť vďaka tvaru taký kompaktnejší na používanie.
Lumea - čo považujem za nevýhodu, je krátka výdrž batérie. Ako vydrží v pohode celé jedno ošetrenie, ale mne by sa páčilo, keby vydržala proste dlhšie, nech ju nemusím nabíjať pred každým použitím (aj keď je to 1-2x za mesiac). Ale zas netrvá to dlho.
Čo sa týka "prispôsobenia sa" farbe pokožky / chĺpkov - obávam sa, že tu žiadny rozdiel nie je. IPL svetlo reaguje jednoducho na tmavé chĺpky a blondíny majú holt smolu. To ale nie je záležitosť výrobcu.
Pozor ešte na kŕčové žily, znamienka, metličky - ak máš, tak je to kontraindikácia na použitie IPL. Ja ho kvôli tomu nemôžem používať na nohy.