IPL Philips verzus Braun (najnovšie)

ip2210
23. aug 2024

Ahojte, prosím Vás máte niektorá skúsenosti s používaním BRAUN SMART IPL SKIN I EXPERT PL7253 alebo Philips Lumea IPL Series 9900. Ktorá je podľa vašich skúseností lepšia/účinnejšia? Ktorá sa jednoduchšie používa a lepšie prispôsobí farbe pleti a chĺpkom na všetkých partiách tela?
Pýtam sa pretože ešte nemám skúsenosť s IPL a už ma nebavia zarastajuce chĺpky po žiletke. Klasický epiláror som skúšala, ale ostal v zabudnutí, tá bolesť je príšerná. A ako mamina a pracujúci človek nemám toľko času riešiť tieto veci každý druhý deň. Recenzie na internete som si prečítala asi všetky a neviem sa rozhodnúť.
Ďakujem všetkým za rady a informácie.
Prajem pekný deň 🍀

sissy27
23. aug 2024

@ip2210 ja mám lumeu, ale porovnať ich neviem, nebudem si kupovať dva drahé prístroje na rovnakú vec 😀 ale s lumeou som spokojná.
Dizajnovo sa mi viac páči braun,aj vyzerá byť vďaka tvaru taký kompaktnejší na používanie.
Lumea - čo považujem za nevýhodu, je krátka výdrž batérie. Ako vydrží v pohode celé jedno ošetrenie, ale mne by sa páčilo, keby vydržala proste dlhšie, nech ju nemusím nabíjať pred každým použitím (aj keď je to 1-2x za mesiac). Ale zas netrvá to dlho.
Čo sa týka "prispôsobenia sa" farbe pokožky / chĺpkov - obávam sa, že tu žiadny rozdiel nie je. IPL svetlo reaguje jednoducho na tmavé chĺpky a blondíny majú holt smolu. To ale nie je záležitosť výrobcu.
Pozor ešte na kŕčové žily, znamienka, metličky - ak máš, tak je to kontraindikácia na použitie IPL. Ja ho kvôli tomu nemôžem používať na nohy.

zu_za_re
6. nov 2024

@ip2210 ahoj, mozem sa spytat, pre ktory si sa nakoniec rozhodla? mam podobnu dilemu. zaujimalo by ma, ci su oba pristroje vhodne na intimne partie, myslim na kompletku, nie len oblast bikin, dakujem za pomoc 🙂

ip2210
autor
7. nov 2024

Ahoj, rozhodla som sa pre Philips. V návode na použitie sú konkretizované miesta, kde sa zariadenie môže/nemôže použiť. Určite nie na sliznicu. Mám za sebou tretie ošetrenie a na miestach s tmavšími chĺpkami vidieť rozdiel (prázdne miesta bez chĺpkov, bolo by to lepšie ak by som nevynechala žiadnu časť), ale tiež sa s tým učím pracovať. A to som používala o stupeň-dva nižšiu intenzitu ako je odporúčaná, nakoľko mám dosť citlivú pokožku, ale do leta času dosť a každé 2 týždne sa to dá zvládnuť. Ale každá máme iné chĺpky a každá môžme inak reagovať na ošetrenia. To čo pasuje mne nemusí vám, je to len môj subjektívny názor a moja skúsenosť. Nie je to zázrak na počkanie, ale ja som s výsledkom, ktorý zatiaľ mám, spokojná.
A aby som približne vedela kade som s ňou “chodila” používam bielu ceruzku určenú na oči 😁

zu_za_re
13. nov 2024

@ip2210 ahoj, dakujem velmi pekne za odpoved 🙂 zaskocilo ma v tom navode, ze sa to nesmie pouzivat na miestach, kde pouzivame dezodoranty, takze pod pazuchou sa s tym neholis?

columbovazena
13. nov 2024

@ip2210 Ahoj, ja mám Braun už asi 3 roky a 100% spokojnosť. Mám tmavé chĺpky a často chodím do solária v zime, v lete sa veľa opalujem, čiže dosť tmavá pokožka a nemám s Braunom žiadny problém. Braun som si vybrala kôli lepšej cene, aj mi prišiel praktickejší, nie je to také veľké hebedo.

ip2210
autor
14. nov 2024

@zu_za_re ja používam lumeu aj na podpazušie a dezodorant so “48h” účinkom používam bežne a zatiaľ bez reakcie, len chvíľu po blikaní počkám

zu_za_re
14. nov 2024

@ip2210 super, dakujem 🙂