Ahojte. Skúšali ste hroznový olej na plet, vlasy? Alebo aký olej odporúčate ? 😀
ziadny. mna z olejov nenormalne svrbi tvar.
inak je mnozstvo tzv "suchych" olejov, ktore su vhodne na plet. arganovy, mandlovy a dalsie.
Ja osobne používam už pár rokov len oleje a kupujem podľa nálady
Sú výborné v zime, nanášaju sa na vlhkú až mokrú tvár/telo
oleje dokazu urpoboit barieru na pleti, tym zabrania odparovaniu vlhkosti, no nehyratuju do hlbky, lebo maju prilis velke molekuly. cize pod olej treba dat aspon serum s kyselinou hyaluronovou.
@majamat Jak vybrat ten pravý olej na pleť?
Abyste z oleje vytěžili maximum, musíte vědět, proč si ho pořizujete a jaký je váš typ pleti. Oleje se totiž dělí na tzv. komedogenní stupně 0 až 5. Nejvyšší číslo způsobuje největší riziko ucpávání pórů a vzniku akné. Pokud bojujete s problematickou pletí, měli byste hledat právě olej, který neucpává póry. Mezi nekomedogenní oleje patří například arganový, konopný nebo jojobový olej – ty se hodí pro každý typ pleti. Mezi ty komedogenní se řadí například lněný nebo kokosový olej na pleť.
Vyberte si nejlepší přírodní olej podle typu pleti:
Mastná pleť: hroznový, jojobový, šípkový, konopný…
Suchá pleť: meruňkový, arganový, růžový, ricinový…
Citlivá pleť: levandulový, arganový, růžový…
Smíšená pleť: hroznový, jojobový, pupalkový…
Problematická pleť: levandulový, ricinový, arganový…
Oleje sú “skoro najlepšou” alternatívou na pleť aj odličovanie. Je výborné ich striedať. Bavím sa však “LEN” o BIO/RAW. Nanášajú sa po sprche/kúpeli. Najdôležitejším je však “správne” použitie, ktoré je, že po nanesení a v “masírovaní tvár/telo opláchneš (nie umyješ) teplou vodou aby sa olej “zakonzervoval” a nebola si “mastná”.
Pekný dník
Pouzivala som par rokov oleje na tvar, opakovane som mala hroznovy, sipkovy, mandlovy a marhulovy (ten krasne vonal), mala som aj arganovy, borakovy, zo psenicnych klickov, nimbovy (ten dost smrdel) a asi aj ine, ale uz si nepamatam 🙂
… ešte doplním: lisované za studena, slenená fľaša (naj tmavohnedá). 😉
Ziadny