Hroznový olej na pleť a vlasy

14. dec 2023

Ahojte. Skúšali ste hroznový olej na plet, vlasy? Alebo aký olej odporúčate ? 😀

domiklik
14. dec 2023

Ziadny

majamat
14. dec 2023

ziadny. mna z olejov nenormalne svrbi tvar.
inak je mnozstvo tzv "suchych" olejov, ktore su vhodne na plet. arganovy, mandlovy a dalsie.

minenkak
14. dec 2023

@majamat treba si navlhcit ruky dať na ruky olej zmiešať vodou a tak natrieť na kožu alebo po sprchovaní hneď natrieť

minenkak
14. dec 2023

Ja osobne používam už pár rokov len oleje a kupujem podľa nálady

marcellka32
14. dec 2023

Sú výborné v zime, nanášaju sa na vlhkú až mokrú tvár/telo

majamat
14. dec 2023

@minenkak ja viema samozrejme som to tak aj robila. mna proste z oleja svrbi tvar, je na mna tazky, stoji mi na plet.

majamat
14. dec 2023

oleje dokazu urpoboit barieru na pleti, tym zabrania odparovaniu vlhkosti, no nehyratuju do hlbky, lebo maju prilis velke molekuly. cize pod olej treba dat aspon serum s kyselinou hyaluronovou.

minenkak
14. dec 2023

@majamat Jak vybrat ten pravý olej na pleť?
Abyste z oleje vytěžili maximum, musíte vědět, proč si ho pořizujete a jaký je váš typ pleti. Oleje se totiž dělí na tzv. komedogenní stupně 0 až 5. Nejvyšší číslo způsobuje největší riziko ucpávání pórů a vzniku akné. Pokud bojujete s problematickou pletí, měli byste hledat právě olej, který neucpává póry. Mezi nekomedogenní oleje patří například arganový, konopný nebo jojobový olej – ty se hodí pro každý typ pleti. Mezi ty komedogenní se řadí například lněný nebo kokosový olej na pleť.

Vyberte si nejlepší přírodní olej podle typu pleti:
Mastná pleť: hroznový, jojobový, šípkový, konopný…
Suchá pleť: meruňkový, arganový, růžový, ricinový…
Citlivá pleť: levandulový, arganový, růžový…
Smíšená pleť: hroznový, jojobový, pupalkový…
Problematická pleť: levandulový, ricinový, arganový…

j_m
14. dec 2023

Oleje sú “skoro najlepšou” alternatívou na pleť aj odličovanie. Je výborné ich striedať. Bavím sa však “LEN” o BIO/RAW. Nanášajú sa po sprche/kúpeli. Najdôležitejším je však “správne” použitie, ktoré je, že po nanesení a v “masírovaní tvár/telo opláchneš (nie umyješ) teplou vodou aby sa olej “zakonzervoval” a nebola si “mastná”.
Pekný dník

trema
14. dec 2023

Pouzivala som par rokov oleje na tvar, opakovane som mala hroznovy, sipkovy, mandlovy a marhulovy (ten krasne vonal), mala som aj arganovy, borakovy, zo psenicnych klickov, nimbovy (ten dost smrdel) a asi aj ine, ale uz si nepamatam 🙂

j_m
14. dec 2023

… ešte doplním: lisované za studena, slenená fľaša (naj tmavohnedá). 😉