Holiaci strojček

6. dec 2024

Poradte holicaci strojcek pre 16 rocneho na prve holenie. Plus postup, resp. kozmetiku - pred a po. Som samozivitelka, tak o tomto vobec nemam sajn a nemam sa s kym poradit. Dakujem pekne

thirstymonk
6. dec 2024

No... prve sufuzky sú vždy problém. Ak nemá akné, odporúčam neriešiť holiaci strojček, ale normalne žiletkou, kym bude mať fúze jak chlap, nie tote vlasky, čo teraz ešte prievan odnesie.

Normálne z lidlu na začiatok stačí dvojitá žiletka, netreba nič zbytočne riešiť. O rok, dva, keď už bude vyzerať jak chlap, potom poriešiš strojček. Ver mi. Holím sa od 14tich.

madeincssr
6. dec 2024

Tiez sa prihovaram za ziletkove holiace "strojceky" a penu. Pre mladeho chalana (nielen) je to ritual. Ja by som odporucal kludne 3-britove jednorazovky Gilette, alebo potom paradnejsi (darcekovejsi) kovovy 5-brit, kde su v baleni zo dve dalsie nasadky. Ale nasledne dokupovanie 5-britovych nasadiek je drahsie no.
Po holeni bud klasicke "alkoholove" after shave vody (trosku zastipkaju), alebo mliekovite balzamy (kto je haklivejsi), len tie su take kremovite a kazdemu nesedia.

autor
6. dec 2024

fajn, vdaka. A s kozmetikou ako? Pred aj po daco? Holit s penou?

madeincssr
6. dec 2024

Pena musi byt, dostat v spreji. Kup taku drahsiu, aby sa jemnostou (prilnavostou) trochu podobala klasike, ktoru kedysi holici/muzi vymiesavali v misticke.
A after shave prip. kup klasicky aj balsam a syn uvidi, co mu sadne, bude sympaticke.