Holenie tváre

pusinka12
1. apr 2023

Ahojte!

Chcela by som vás poprosiť o vaš názor i skúsenosti ohľadom holenia tvare. Chcela by som si začať holiť tvar, nakoľko mám síce svetle chlpky (sem tam tmavší), ale sú dosť dlhé, čiže to je dosť vidieť, už mi aj kamarát povedal, že sa mám oholiť…myslite si, že keď sa začnem holiť, tak chlpky nebudú hrubšie, tmavšie? Aké máte skúsenosti vy? Holíte sa? Ak áno, aké kvalitne žiletky by ste odporučili? Ďakujem! 🙂

veronikaszabova
1. apr 2023

@pusinka12 akoze celu tvar? Ci len nad perou?

brrrrrciatko
1. apr 2023

@pusinka12 depilacne pasky na tvar z dmka.. Jednoznacne naj. Plus aloevera gel po depilacii a aj dezinfekciu pred a po depilacii

svokrinjazykmonika
1. apr 2023

@pusinka12 určite neholiť ale dať si to vydepilovať, alebo viem že sa aj dávajú zosvetlovať.

pusinka12
autor
1. apr 2023

@veronikaszabova na hornú peru chodievam na epilaciu, ale nemám dostatok financií, aby som mohla investovať do celej tvare, nakoľko som študentka…chcela by som okolie líc a bradu, tam mám dosť dlhé chlpky, ktoré dosť vidieť na svetle

anita6666
1. apr 2023

@pusinka12 na tvár sa používajú čepele určené na dermaplaning alebo tvarovace obočia, majú ich v DM. Určite nie žiletky a určite nie depilacne chemické prípravky na tvár. Hrubšie ani tmavšie nebudú,ale keď raz začneš,už musíš stále.

pusinka12
autor
1. apr 2023

@svokrinjazykmonika a po depilacii majú akú tendenciu rasť? Obávam sa, že by som sa aj vychádzala

vela02
1. apr 2023

Ja používam ebelin žiletky na obočie, ale holím si s tým celú tvar. Nie pravidelne ale tak raz za mesiac, za dva, kedy vidím že je to potrebné 🙂 hlavne makeup oveľa lepšie drží. Nemám tmavšie chĺpky na tvári a stále sú rovnako jemne keď dorastu

pusinka12
autor
1. apr 2023

@anita6666 a Vy osobne ste začali? Ak áno, ako často sa holíte? A keď teda začnem, tak prečo nemôžem prestať? Má to nejaký nepriaznivý dopad?

pusinka12
autor
1. apr 2023

@vela02 ďakujem, tak to neznie až tak hrozne. Nakoľko sa s chĺpkami nič nedeje a holiť stačí cca raz za mesiac 🙂

vela02
1. apr 2023

@pusinka12 ale bradu by som vynechala, teda ja s tým nemám dobrú skúsenosť. Bradu holím často a tam sú chĺpky tvrdšie, chystám sa s tým na laser. Ale to mám od decka, vplyvom liekov atd… ale všetko ostatné je fajn 🙂

anita6666
1. apr 2023

@pusinka12 lebo pocit po oholeni je na nezaplatenie a mne osobne už vadí,keď nie je úplne hladká pleť za týždeň,napriek tomu cca 2x do mesiaca mne osobne staci. Podotýkam,ja na tvári nemám chlpy,ale také tie veľmi extra jemné ako broskyňa.

brrrrrciatko
1. apr 2023

@pusinka12 https://www.mojadm.sk/balea-depilacne-pasiky-na...
Tieto pasky a nemusis ani chodit na depulaciu ku kozmeticke. Nádherne to vsetko vytrhne.

vela02
1. apr 2023

@anita6666 aké žiletky používaš? Tie ebelin sa mi zdajú byt už dosť drahé 🙁 chcela som si zo shein objednať, ale mala som predtým rešpekt 😀 našla som také iste v tedi, za pár korún , tak som skúsila aj tie.

pusinka12
autor
1. apr 2023

@vela02 ďakujem, no na brade ich mám asi najdlhšie 😩

pusinka12
autor
1. apr 2023

@brrrrrciatko ďakujem, no a ten Aloe vera gél môžem používať i počas holenia i po? Myslite, že by mi Aloe vera nezhoršila pleť, nakoľko ju mám miestami aknoznu?

luckasvec
1. apr 2023

Kočky nemôžte pridať fotky časti tváre co holite? Ja teda tiež mam chlpy ako na broskyni teda celkom husté krátke bledé ale nie je ich vidno nejak aspoň si myslím ani chlap mi nič nepovedal, čiže mi ani nenapadlo to holiť, teda ci vám je to vidno, či to je len vás subjektívny pocit ze vám to vadi/je cítiť/vidno a preto holite aby ste sa cítili lepšie
@pusinka12
@anita6666

gabriela2952
1. apr 2023

Mne rastu také hnusne čierne chlpy 😀 také fajne 3-4 chlpy na brade, trham pinzetou alebo voskom.
Ale keď som bola mladšia tak som si to oholila a odvtedy sú také hnusnejsie. 😔 Čiže bez pinzety a vosku ani na krok!!🤣

koniarova
1. apr 2023

Prečo si nekúpite Philips lumea? A máte po probléme

gabriela2952
1. apr 2023

@koniarova to zas nieje vhodné pre každého, napríklad ak má veľa znamienok na tvári ako ja.

gabriela2952
1. apr 2023

@koniarova aj keď ja ju mam len na tvár ju používať nemôžem.

ivangeline
1. apr 2023

Pribudli chlpky. :D Takze holim tak ci tak..

anita6666
1. apr 2023

@vela02 používam čepele....majú dlhšiu tú "holiacu"časť a teda jedným ťahom poriesim väčšiu plochu,ale aj tie ebelin z DM sú ok,akurát všetko sú to jednorazovky

anita6666
1. apr 2023

@luckasvec pod 45 stupnovym uhlom proti rastu smerom nahor a pokožka má byť suchá...po holení aloe Vera a potom mód ukludnujucej rutiny

pusinka12
autor
1. apr 2023

@ivangeline pribudlo Vám dosť? A jemných, alebo?

ivangeline
1. apr 2023

@pusinka12 Obdobnych a pribudlo dost. Cim viac som sa to snazila dat prec. Ak ti ozaj tie "3" chlpy na brade nevadia,nedavala by som prec. Max pinzeta.

pusinka12
autor
1. apr 2023

@ivangeline práveže dosť síce sú svetlejšie, ale vadí mi, že sú dlhé a vidieť to hlavne na svetle…

ivangeline
1. apr 2023

@pusinka12 Tak potom odporucam laser. Ja sa chystam,ked uz konecne nebudem tehotna alebo dojcit. :D

sunshine_18
1. apr 2023

@pusinka12 ja mam veľmi citlivú pokožku co sa hlavne holenia týka.. Chystám sa už na laserové odstranenie.. Ale na tvary depilujem s páskami z dm a super, 1-2 týždne určite vydrží a potom pomaly začnú rast späť.. Ziletkou to určitě nerob, začnu ti rast hrubé a to ešte len bude masaker

sunshine_18
1. apr 2023

@ivangeline v tehotenstve sa nesmie ísť na laser? Ani nôh?

madeline1
1. apr 2023

@pusinka12 pozri si nejake videa na youtube...btw, nie nebudu dlhsie a hrubsie, ak ich mas vsak vela, skus aj hormonalnu liecbu.