Henna - blond farba

babulka1515
10. mar 2024

Ahojte,prosim poradte...chcela by som si zacat farbit vlasy s hennou...farbu som kupila v dm,znacka henna,zlaty blond...
Mam uz dost tych amoniakovych...
Roky rokuce si vlasy farbim na blond,chcela by som v tom ostat,nemusi to byt az taka svetla blond,zmierim sa aj s tmavsou uz...neviem ako ta henna chyta,nemam s nou ziadne skusenosti...
Je to dobry napad?
Dakujem🙂

hopsas
10. mar 2024

@babulka1515 ahoj dlhé roky si farbim hennou ale tie dm henny no neviem neviem...ja beriem z obchodov čo dovážajú originál z Indie a tam blond henna neexistuje ....henna farbi narysavo a natmavo a ak máš na vlasoch odrasty tak to pochybujem že ti chytí na blond..jedine že by ťa DM henna mala v sebe aj nejaké nie celkom prírodné primesy

beronsche
10. mar 2024

@babulka1515 ak mas tmavsie vlasy, neexistuje, ze ti ich henna odfarbi na blond ci zosvetli.
Cista henna farbi na rysavo, aj to nechyti na tmave vlasy. Po pridani primesi, zafarbi aj inak, ako na rysavo, ale nikdy vlasy nezosvetli.

babulka1515
autor
10. mar 2024

Dakujem vam zienky,no toto som netusila 🤔

beronsche
10. mar 2024

@babulka1515 mozno je cas zmenit farbu... 😉😉

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rozculena
10. mar 2024

@babulka1515 na farbené vlasy v žiadnom prípade nedávať hennu.....

hopsas
10. mar 2024

@rozculena ja som dala...normálne som mala chemicky farbené a na to som o dva týždne hodila hennu a bez problemov

0silvia0
10. mar 2024

@rozculena ako ktoru hennu. Na odfarbenych vlasoch na blond henna vie chytit zelene odtiene. Na farbenych vlasoch chyti v pohode.
@kittykat22 ako ktora henna. Prava cervena indicka henna chyti dost syty odtien. Mne cervena henna dokonca prekryje sediny, ziadne tonovanie, syta farba. Pouzivam 10 rokov minimalne.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0silvia0
11. mar 2024

@kittykat22 ja ovladam postupy, aj dvojkrokove farbenie poznam. Len som sa vyjadrila k tomu tonovaniu, ktore spominas. Aby si niekto nemyslel, ze kazda henna sa vymyje a iba tonuje. Lebo mne cervena netonuje, ale kryje ako besna a nevymyva sa. Dcere sa medena vymyva. Aj ostatne sa vymyvaju. Cize len som chcela upozornit, ze bacha na cervenu. Kto nepozna, asi nevie. To je vsetko, co som chcela napisat.

beronsche
11. mar 2024

@kittykat22
@0silvia0 dievcata, mam otazku.. 🙂 roky rokuce henujem vlasy, pouzivam mahagonovu hennu. A veru sa mi zda, ze ako mi pribudaju sediny, akoby ich slabsie kryla..
Chapem, ze su sediny svetlejsie, ten efekt sa mi paci, nemam ich extra vela, ale akoby sa z nich ta henna vymyvala. cize je to tym, ze obsahuje aj sodium picramate? Cista by chytila lepsie?
Och, dvojkrokovemu farbeniu by som sa este rada vyhla, to sa mi nechce.. 😁

beronsche
11. mar 2024

@0silvia0 ozaj, Ani mne sa uz henna nevymyva. Pripisujem to tomu, ze ju pouzivam opakovane...🙂

0silvia0
11. mar 2024

@beronsche ja používam len čistú hennu. A nefarbím si celé vlasy, len odrasty, inak by som mala veľmi tmavú farbu a to nechcem. Mne aj táto červená chytá do mahagónova. Mne drží aj na šedivých a to už mám veľmi šedivé vlasy.
Mne sa tiež nechcelo riešiť dvojfázové farbenie, preto som prešla na čistú hennu, keď som miešala červenú s hnedou, tie šediny mi až tak neprekryla. Čiže kvôli lepšiemu prekrytiu šedín a s mimimom námahy som prešla na čistú hennu (značka khadí)

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beronsche
11. mar 2024

@0silvia0 @kittykat22 tiez len odrasty farbim, prave kvoli tomu, ze farba potom tmavne. Pouzivam len Colour Paris hennu, bez indiga, ale asi skusim tu khadi, ma vyborne recenzie...
Tak je to mozno sedinami, ze slabsie chytaju. predsa len su tie vlasy take nejake hrubsie, nepoddajnejsie.
Ja Ani netusim, kde je u nas salon, kde pouzivaju hennu.. 😁
Mne najviac vadi to riziko oranzovej pokozky, to je moja paranoja, ze skoncim s oranzovymi usami na 2t.. 😂

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz