Hena - farbenie vlasov

mizu89
12. aug 2023

Ahojte chcem sa spýtať ktorá má s farbou skúsenosti.Farba je trvalá alebo sa po čase zmyje.
Ako reaguje pokožka na farbu.
Počula som že farbenie je o niečo dlhšie ako napr. s Palette.
Začínajú mi vidieť už šediny bohužiaľ v mojich 34 rokoch a chcela by som ich zakryť.Nechcem použiť klasickú farbu ani šampón kôli mojim riedkym a dlhým vlasom keďže obsahuje amoniak alebo iné chemikálie.
Videla som na internete že v DM majú génu no neviem máte s ňou skúsenosti alebo ísť radšej do iného obchodu pozrieť.
Ďakujem za akú kolkvek radu .

nellyuana
12. aug 2023

@mizu89 ahoj. Ja používam roky hennu. Najprv som skúšala tu z dm, potom som prešla na indicku hennu a teraz už asi 2 roky používam Voono. Šediny mi pekne prekryje, len teda na tých sa do mesiaca vyzmyva ale to aj pri bežných farbách. Na hlave ju mávam cca 2hodky len si k nej pridaj dáke prírodné esenciálne oleje lebo smrdka ako mokre seno 😁 ale ja som spoko 😊👌

0silvia0
12. aug 2023

@mizu89 pouzivam hennu uz roky, moja znacka je khadi. Mne sa na sedinach nevyzmyva, lebo pouzivam cerveny odtien a ten drzi aj na sedinach. Ak nechces pouzivat cervene odtiene, tak sa vyzmyvaju, cervene drzia v strukture vlasu dlhodobo.
Ta dm kova je slaba, to nekupuj. Objednaj alebo pozri v bioobchodoch.

Mne smrad henny nevadi, ved mam na vlasoch igelit ked ju nechavam 2 hodiny posobit.

vulka
12. aug 2023

@mizu89 Dlhé roky používam. Fajn je, keď je už namiešaná a len ju rovno použiješ. Šediny to prekryje. Závisí asi od druhu, ktorý použiješ. Tá z DM je napríklad trvácnejšia, než tá z Tety. Samozrejme sa časom vymýva.

summer23456
12. aug 2023

@0silvia0 prosím môžeš mi dať foto alebo link, presne ktorú hennu používaš? Dakujem

joesvk
12. aug 2023

@mizu89 Počas tehotenstva a potom pár rokov som používala Hennu.
Voda,ktorou budeš zalievať prášok čo najhorúcejšia/nemá byť vriaca/píšu, že 90 stupňov.
Môžeš použiť nejaký tmavý čaj alebo rozpustné kávu kvôli vôni a výraznejslšej farbe.
Výsledok farbenia je zvyčajne slabý.Silnejší dosiahneš po viacerých farbenia.Niekedy som mala pocit,že mi nič nechytilo, ale ono to trochu chytá a po čase sú vlasy kvalitnejšie.Šediny chytajú takú hnedomedovú farbu.
Keď nanesieš ešte teplú farbu/radšej hustejšie urob,aby to držalo na hlave/,potom. Som dávala na hlavu veľký sáčok/ten na odpad z koša som dala/ a na to ešte nejaký uterák, čo by nepadal z hlavy,keďže sa to šmýka na tom sáčku.
A držať na hlave aj celý večer aspoň 2 hodiny.
Farbenie Hennou je drahšie, ako bežné farby v drogérii. Aj efekt je menej výrazný. Ale po dlhšom používaní,ak tú tortúru vydržíš,budeš určite spokojná.
Tá z DM je normálna. Len drahšia. Ja som potom objednávala rovno 6-8 krabičiek z netu. Vyšlo to potom lacnejšie.

0silvia0
12. aug 2023

@summer23456 ano jasne, ja pouzivam konkretne tuto cistu hennu, mne chyta dost natmavo, mam hruby vlas.
https://www.khadi.sk/khadi-rastlinna-farba-na-v...

summer23456
12. aug 2023

@0silvia0 ďakujem pekne

0silvia0
12. aug 2023

@summer23456 nemas za co, khadi chyta intenzivne, ale treba dodrzat postup. 90 stupnova voda a nechat posobit pod igelitom, na to uterak a na hlave aj 2 hodiny. A aku mas svoju farbu a kvalitu vlasov?
Ta dm kova nechyta tak intenzivne, ale niekomu staci mat len taky akoby preliv.

summer23456
12. aug 2023

@0silvia0 mám hnedú farbu, farbim si hennou už roky akurát neviem prečo mi to už akoby nechytá, predtým keď som nafarbila,tak to bolo vidieť, teraz sa mi vôbec nezdá, preto chcem skúsiť nejakú výraznejšiu a kvalitnejsiu

summer23456
12. aug 2023

@0silvia0 a ako často si farbis?

0silvia0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
summer23456
12. aug 2023

@0silvia0 áno,môže byť aj taká. Značku uz presne neviem, lebo to kupujem cez net kilové balenie a vydrží mi to veľmi dlho. To je tam desať sáčkov po 100 g, ale ja nefarbim jazdy mesiac. No kupovala som vždy gaštanový hénu, ale teraz som vyskúšala hnedú a asi to je chyba,že to nie je výrazne, ten gaštan bol taký krajší aj na slnku krajšie odlesky. Buď sa vrátim ku gastanu balebo skúsim túto čo si napísala. Len mám ešte štyri sáčky😂😂😂🙈

0silvia0
12. aug 2023

@summer23456 ja by som pomiesala napolovicu tu tvoju hnedu s touto cervenou. Nech to minies. Mozno to bude aj super odtien.

summer23456
12. aug 2023

@0silvia0 skúsim asi aj tak, zvyknem si zaliat kávou alebo čajom, aby malo intenzívnejší odtieň. Čítala som,že aj vínom sa moze. Ty čím zalievas? Lebo vždy som kupovala to kilové balenie,tak nerozumiem či šla cena hore a kvalita dole ako u všetkého alebo mám zlý odtieň. Ďakujem ti za rady.

gondyo
12. aug 2023

Ja takisto používam khadi ale nie hennu, odtiene hnedej..je úžasná,vyživujúca,vlasy sa nádherne lesknú..a vyzerá veľmi prirodzene

0silvia0
12. aug 2023

@summer23456 ja nedavam nic, len cistu vodu. Mne to chyta intenzivne

kosicanka1
12. aug 2023

Ja farbim roky rokuce iba hennou. Vyskúšala som vela značiek. Najviac mi vyhovuje Voonoo odtien Copper. Nikdy sa mi nevymyla. Farbim kazdy mesiac 1-2 cm odrast a raz za rok dam na cele dĺžky. Odrasty mam totalne sivé. Odtien Copper ich 100 % prekryje. Hennu zalejem vriacou vodou, zamiešam na hustotu gréckeho jogurtu, este teple nanesiem. Zabalim do igelitu - potravinová fólia. Na to uterak. Teplo pri pôsobení je extrémne dolezite. Necham pôsobiť 1 hodinu. Vymyjem a hotovo. Tolko komplimentov na krasne zdrave vlasy dostávam 🙏 Povodne vlasy mam tmavo hnede, sediny mi chytá na tmavú med. Vyzera to skvelo, akokeby som mala vo vlasoch nepravidelný melir, velmi prirodzene ako vytiahnuté od slnka. Drzim palce, nedaj sa odradiť, vyskusaj ktora znacka ti bude sediet. Za mna je henna totálny gamechanger.
Niektore Loreal salóny maju v ponuke uz aj svoju vlastnú Loreal Hennu vola sa Botanea. Bola som na nej parkrat. Sama kadernicka zhodnotila, ze moja henna je sýtejšia, viac kryje a je krajšia.

summer23456
12. aug 2023

@kosicanka1 prosím môžeš pridať fotku tvojich vlasov?

mizu89
autor
12. aug 2023

Baby a táto z tety je aká.A ešte sa chcem spýtať tá jedna krabička mi vystačí na celú hlavu?
A po čase sa to zmyje že bude treba zase nafarbit celú hlavu alebo stačí len dofabit čo vyrastie poprípade len tie šediny
Nemám s tým vôbec skúsenosti.

joesvk
12. aug 2023

Autorka, nepredstavuj si to tak,že dáš Hennu a máš výraznú zmenu. Po prvom farbení možno ledva niečo zbadáš. Vyskúšaj tú,,ak je to len 100g,tak možno by bolo lepšie aspoň 2 balenia dať. A ťažko farbiť len odrasty, keďže igelit a uterák dáš na celú hlavu.

0silvia0
12. aug 2023

@mizu89 hennu z tety nepoznam. Cize mozem pisat len o farbe, ktoru poznam a tou je khadi. Ta kryje vyrazne, hlavne cervene odtiene. Mne sa nevymyva a dofarbujem len odrasty.

mizu89
autor
12. aug 2023

@joesvk ako nečakám že to bude take ako farba, šampón.potrebujem prekryť len tie šediny.to mám skôr tak pramene vlasov.na to by mi postačilo to 100g balenie? Myslela som tak že na šediny by som použila viac heny a zvyšnú hlavu by som potrela zvyškom.Skúsim popozerať v nejakom kozmetickom obchode či nebudú mat tu khady

mizu89
autor
12. aug 2023

@joesvk a koľko krabičiek alebo gramov treba na celú hlavu,na dlhé vlasy?a to sa po čase zmyje z hlavy tá hena že potom treba dofarbovat alebo to vydrží na hlave ako farba že sa dofarbuju len dorasty?

joesvk
12. aug 2023

Najprv si sprav z jednej krabičky. Uvidíš sama ako ti to chytí. Ale lepší efekt má viacnásobné používanie. Nejde len o farebnosť, ale aj kvalita vlasov sa zlepší.

terry658
12. aug 2023

@mizu89 pri indivkej henne sa vrch do 3 týždňov vymyje ale konce držia mesiace po skončení farbenia a žiadna farba to neprekryje.

0silvia0
12. aug 2023

@terry658 mne sa ziadny vrch nevymyva, neviem co za hennu pouzivate.