Glycerin na pleť

3. nov 2023

Ahojte baby, používa niektorá z vás cisty glycerin na plet? Ak áno akým spôsobom? Ja mam po použitý vždy taky lepkavy pocit na pleti

majamat
4. nov 2023

glycerin je lepkavy. este som nepocula, aby ho niekto pouzval isty, preto moc neporadim.
no mozno by pomohlo malo a davat na vlhku plet.

preco chces pouzivat cisty glycerin?

mne osobne sa stava, ze na pleti sa mi z niektorych produktov vytvori taka vrstva, niekedy je aj trosku lepkava. mam hydroalt, ktory obsahuje aj glycerin, ale pocas PMS take nemozem, neviem koli ktorej zlozke, no ta lepkavost, resp rstva na pleti mi vtedy nenormalne prekaza. strasne ma z toho svrbi tvar, akoby mi to na pleti stalo, vadi mi to.

autor
4. nov 2023

@majamat kvôli hydratácii, mam veľmi suchu plet

majamat
4. nov 2023

s tymto nemam moc skusenosti. fakt je, ze ak najdes vhodny krem, tak tam mas viacere zlozky.
no moc neporadim, skus na vlhku plet.

takto, plet potrebuje hydrataciu do hlbky a aj " omastit" ked je sucha. sucha plet prave produkuje dost mazu.
glycerin am vraj dobre hydratacne schopnosti a vraj aj dokaze prenikat hlbsie. no treba asi aj pridat neico, co plet "omasti", cize neico take vyzivnejsie, bohatsie na tuky.

halvne pri rpoblemoch s pletou treba produkty vrstvit. ja mam plet zmeisanu, no mavaju ju dehydrovanu a vtedy je vlemi citliva. mala som parkrat obdobia, ked to bolo fakt zle, vdaka hormonom mi opcuhli aj oci, koza stipala, opuchnut eboli rano najviac, v priebeu dna to ustupili a kiza bola tak vytahana, ze som mala skarede vzrasky z toho.
mne osobne vtedy pomohla taka 2dnova kura na plet - pouzila som niekolko produktov , niektore dokonca boli aj smejdy,a le zakladne hydratacne zlozky obsahovali + k tomu ta technika osetrenia a plet sa vlemi za 2 dni zlepsila.
takze najskor som si navlhcila plet vodou, potom serum, pripadne potom nejaky gel, na to lahsi krem, na to hutnejsi krem a na to suchy olej. cize 4-5vrstive.
kezde plet bola dehydrovana, ez 1-2hod uz ani nebolo poznat, ze som to na nu dala. tak som to to vsetko az 2hod zopakovala. takto som si osetrila plet aj 7x za den a teda 2 dni po sebe.
plet sa poriadne napila a postupne som musela zacat redukovat olej, ktory mi strasne vadi a svrbi ma z neho tvar v obdobi, ked ho moja plet nepotrebuje. redukovala somt ak, ze som ho dala najviac okolo coi, pripadne este na miesta, ktore este boli citlive ( oleje len na vlhku plet ) a postupne som ho vysadila.

uz asi 5r mavam plet citlivejsi hlavne v zime. pred rokpm som presla na korejsku kozmetiku, vrstvim vela produktov, neikedy je naznak citlivosti,a le to nie vzdy suvisi s kozmetikou,a le aj s inymi faktormi, no pocas obdobia, copouzivam KK som taky zly stav pokozky nemala,a by som musela pridat nejaku starostlivost.
a teda ked som zacala, vtedy boal plet dehydrovana, mala som hydrolat v spreji a pred osetrenim som si ju nastriekala. ked mi pocas toho vrstvenia produktov vypila tu vodu, opat som ju prestriekala. jednoducho kym som davala nieco na plet, udrzovala som ju vlhku. ja moc tukove zlozky s vynimkou obdobia, ked je plet dehydrovana nepotrebujem, skor tie hydratacne.,

na vlhku plet sa akurat nedava vitC ( okrem vynimiek ), AHA+BHA kyseliny aneviem ci aj nejake ine exfiliacne kyselinky. a snad ani SPF kremy.
ostatne - sera, glcerin, kremy, oleje, vsetko an vlhku plet.