Gélové nechty s lampou na doma

lila246
27. okt 2024

Ahojte, prosim baby, ktore si robite same doma nechty, poradite mi co vsetko mi treba ked chcem zacat? Moje nechty mam pekne, som s nimi spokojna, len ked si ich nalakujem obyc.lakom tak sa mi za dva dni zosupe :( mate skusenost so znackou Ruscona? Videla som od nich video, ze treba
- pilnik na zbrusenie nechtov
- primer na nechty
- podkladovu bazu
- farebny gel lak
- top gel
- olejcek na kozicky
A samozrejme lampu. Mate nejake tipy a rady, kludne na hocijkae znacky ktore vam vyhovuju? Dakujem pekne

luciaruz
27. okt 2024

Na margo toho laku. Nauc sa pouzivat vrchny lak, takzvany topcoat. Ne hocijaky, ale urceny na vrchnú vrtsvu. Čize 2 vrstvy farebneho a jedna vrchného. Vrchny lak odporucam essie alebo orly. Drahsie, ale s nimi mi vydrzi lak aj 5 dni. Určite neodporúčam farebne laky Trend it up, miss sporty... ked lacne, tak catrice alebo essence.

lilianka28
27. okt 2024

@lila246 Všetko ako si popísala, presne v takom poradí sa nanáša. Ja ešte pred primerom si dávam aj nail prep.
Ešte je dobré si kúpiť nejakú bunicitu vatu na utieranie cleaneru.
Ja nakupujem na nechtovyraj.sk a gél lak zn. Semilac. Tie majú aj one step 3 v 1, čiže podklad+gél+top sa nanáša naraz.
Ja mám svoje nechty tenšie, takže na ten 3v1 ešte aj tak nanesiem kvalitný top coat.

really8
27. okt 2024

@lila246 ja mam aj gel od ruscony, milion druhov basecaot primerov, bonderov a po tyzdni sa mi nechty odliepaju. Samozrejme sa mi to nechce kazdy tyzden opravovat a brusit. Ak mas svoje nevhty pekne skor ries gellaky alebo rocklaky.

jajanka31
27. okt 2024

Mne tiez odpada ten gel lak. Skusala som presne poradie a odpadne. Aj keby som to chcela robit kazde 5 dni potom su strasne zbrusene tie nechty. Neviem sala som za to 100eur vyskusala uz asi tx a vzdy odpadne. Sestra si dava nalepky. Tak chcem skysit vraj tie jej drzia 2 tyzdne min.

lila246
autor
27. okt 2024

Dakujem za odpovede, niektore ste ma teda nepotesili🙈ked nieco skusim na mojich nechtoch vycarovat tak vam tu hodim recenziu :D

really8
27. okt 2024

@lila246 pozor gel a gellak je rozdiel. Gel je taky tvrdy, musis ho zbrusit, gellak je makky a dava sa dole takymi foliami. Ak je tvoj problem len supanie laku gellak alebo rocklak ti staci. To mas za pol hodinu manikuru vybavenu a vydrzi to rovnako ako gel.

lindus_esterka
27. okt 2024

Mne gellak vydrzi 7-10 dni, a to pouzivam silcare a claresa, co su fakt lacne. Vacsinou sa mi zacne odlupovat odspodu, ked uz vyrasta necht. Pouzivam okrem laku len cleaner, base coat a top coat

abcabcada
27. okt 2024

Za mňa je fajn dávať prep, base, 2 vrstvy farby a na to top 🙂 Prep ti dokonale pripraví nechty, odmastí a akoby vysuší, vďaka čomu ti lak lepšie priľne a dlhšie vydrží

ronie338
28. okt 2024

Treba dobrú prípravu nechtu, čiže jemne zmatnit, spraviť manikúru, čiže kozičky odstrániť, nail prep, ten vysusi necht a jeho okolie, prep, podkladová báza, ideál aj tenkú vrstvu stavebného gélu, 2 vrstvy farebného a vrchný gel bez vypotku. V žiadnom kroku sa nepoužíva cleaner len na začiatku po zmatneni nechtu sa mize vyčistiť od prachu ale to stačí aj dobru kefku aby nikde nebol prach. Gellak by mal dobre spravený vydržať 3 týždne. Ja robím s claresou, podkladovu mam rusconu unica base. Prípravné tekutiny je treba mať z jednej značky. A lampa aby nebola zbytočne silná, udeal je okolo 48w.

kathhii
28. okt 2024

@lila246
Mne lak vydrží aj 7 dní. Treba robiť podstivo prípravu, odmastit a použiť spodný a horný lak. A prelakovat aj špičku nechtu v každom kroku. A samozrejme kúpiť drahšiu značku.
Ak ti ide iba o farbu skús napríklad Allessandro striplak. Tam ani nič nebrusiš a vieš ho zlupnut dole špachtličtkou. Je to jednoduché na robotu. Kukni videá na ich stránke.