Ahojte
Mám 37 rokov a doteraz som sa bránila trendu umelých nechtov. Moje vlastné nechty nemajú pekný tvar, sú také vytočené smerom von, široké a dosť sa mi robia zádery. Vadí mi, keď sú dlhšie, takže si ich strihám úplne na krátko a laky na nechty nepoužívam, keďže s mojím tvarom a.dlzkou nechtov to nevyzerá dobre a vadí mi, keď sa lak ošúpe, potom to vyzerá ešte horšie. Som mama na materskej a popri domácich prácach a starostlivosti o deti, dom a záhradu potrebujem, aby moje nechty boli hlavne praktické.
Na druhej strane, chcem byť aj pekná. Preto mi prosím povedzte, či si myslíte, že som vhodný adept na umelé nechty? Nezavadzaju pri bežnom živote, varení, starostlivosti o deti a záhradu? Nezničí mi to moje už beztak biedne nechty? Ako často to treba servisovať a koľko to stojí? Nechcem nič extravagantné ani dlhé, len vylepšiť trocha tvar a farbu svojich nechtov.
Ďakujem za rady ❤️
Ps: niekedy sa upravou nechtov aj nechty daju dokopy, ja som si ich hryzla a gellak/gel mi pomohol prestat ich hryzt a drzal nechtove lôžko aby zas zacalo.rast normalne a nemala som nechty ako take kruhy ale pekne podlhovaste ako mandle.
Jasne ze si 🙂 kazda zena za mna je. Nechty si vies super spevnit lakom, tvar upravit ked sa naucis. Ale za mna su svoje nechty v lete peklo 😃 hrabem sa v hline, v burine, vkuse mam pofarbnene ruky od niecoho 😃mam ich spinave, pod nechtami hlinu a stale sa mi lamu aj ked mam rukavice. Za mna super volba len sa s nimi musis naucit pracovat, svagrina nosi 365dni v roku a vyzera ako dama, aj to kopanie v zahrade ma vacsi smrnc
nemusíš mať predĺžené umelé nechty. gellak “spevní” tvoje vlastné nechty… ja osobne nemám rada dlhé nechty, občas ich mám ale vačšinou nie. robiť sa s nimi naučíš, chce to si zvyknúť (ako chytať predmety na stole, vyberať peniaze z peňaženky a pod.). ak chceš chodiť k nechtárke, priprav sa na min. 30€ každé 3 týždne. ak si ich chceš robiť doma, na začiatok to budeš mať investíciu tak cca 60-70€… potom už len keď ty si budeš dokupovať laky a vychytávky, urobíš si ich kedy chceš…
Ahoj, ja som sa tiez po rokoch vratila k umelym nechtom, je to uplne iny pocit pre zenu. Mam ich decentne a kratke, ked idem od nechtarky. Vydrzia 3-4 tyzdne, to uz su dlhsie samozrejme, ale stale primerane. Tie extra dlhe a farebne sa mi nepacia. Cize da sa najst nejaky kompromis, budes spokojna, uvidis.
Akoby si pisala o mne 🙂) ja som si dala prvykrat tento rok a vobec nelutujem.. zvykla som si rychlo, nechty su stale upravene, casto len tak na ne pozriem a poviem si, ze toto by som teda z mojich nevykuzlila 😂
Takze za mna chod do toho! 🤭
@nika3136 presne aj ja to tak mám, v lete sa stále hrabem v záhrade a moje nechty vyzerajú otrasne. Aj to ma odrádza od gelovych, aby som si ich hneď nezničila.
Mam podobne ako opisujes a asi rok chodím na nechty. Nedávam si dlhé, skôr kratšie a keď dorastu sú také polo. Citim sa upravenejsia
Zvykla som si používať jednorazove rukavice v kuchyni, ked robim bieco rukami ako cesto alebo s masom.. tak mi nejde bordel pod nechty.. V záhrade nepracujem ale to by som si tiež dala napr.
Z mojich skusenosti gelove vydrzia dost a ked si nedas dlhe a nejake s kamienkami, zostanu dlho krasne 🙂 budu odrastat samozrejme ale su pevne a nelamu sa tak, obzvlast ak mas dlhsie svoje a len ti dorabaju
Si idealny adept. Budes si pochvalovat. Oddychnes si tam, mas o starost menej a kazdy mesiac budes pozerat na pekne ruky. Nic sa nebude lamat, nic nebude zavadziat ani skrabat a budes mat lepsi pocit z tej pevnosti aj pri domacich pracach.
Samozrejme, za predpokladu ze sa zveris do tych spravnych ruk, ze to niekto nepokasle. Lebo to uz je vec druha. Najst dobru nechtarku je dnes ihla v sene. Drzim palce.
Chod ku kvalitnej nechtarke, mozes sa s nou o tom poradit a podiskutovat. Existuje aj gel-lak, cize taky tvrdsi lak ktory vyzera pekne, prakticly a nechty ti spevni. Nemusis mat hned gelove. Gelove nechty pokial su pekne a kvalitne spravene su elegantne a mozu byt aj kratke, vydrzia ti 3-4 tyzdne a ak si das kratke, vyrastu tak o 3-4mm za ten cas, podla toho ako ti rastu nechty. Nemalo by ti ich to znicit pokial najdes kvalitnu nechtarku, ona nechet pripravi, upravi, obrusi ti aj nechtove okolie, kožičky a zaderiky a odporuci ti olejcek na nechtove okolie, mne pomaha aj krem na ruky 2x denne. Bezne kratke ale aj dlhsie nechty nezavadzaju pri domacnosti a detickach. Len nechod k niekomu lacnemu/cinanom atd. Cenovo je to podla toho ci robi pani doma/salon a roky skusenoati atd od 15eur za gellak po 25-30eur za gelove. Vselijake ceny najdes, nenechaj sa ale zlakat na cenu, hladaj kvalitu🩷🩷🩷