Gél lak a príslušenstvo

18. máj 2023

Ahojte, rada by som si doma sama z času na čas urobila nechty gellakom. Doteraz som to nevyužívala, nechty mam bez úprav, len obyčajné laky. Neviem, čo k tomu vlastne potrebujem,preto prosím o rady. Nechcem si robiť gélové nechty, len tie laky, a len sebe, žiadne podnikanie ani nič pre známe, preto skôr niečo menšie, skladné. Prosím, tie, ktoré máte skúsenosť, poraďte. Dakujem

ivett_ka
18. máj 2023

ja som si jeden čas robila sama gél lak , ale poviem ti pravdu moc mi to nešlo :D a asi najhoršia časť bola dať si to dole, úplne som si zničila nechty. asi na to treba mať takú tu brúsku, ktorú som ja nemala. Laky som mala z Wish čo asi tiež nebolo najlepšie riešenie.
Ak by si mala záujem mám na predaj UV lampu ktorú už neplánujem používať. Dokonca mám 2 lampy ak by mal ešte niekto záujem :D

kkovacovak
18. máj 2023

@ivett_ka stačí ti lampa aj nejaká základná. Na odstraňovanie drievko, pilník, alobal, buničina najlepšie alebo vata. To je všetko. Potom už len gel lak. Ja odporúčam jednokrokový kedy len nalakuješ 2 vrstvy a hotovo. Ale neodporúčam najpopulárnejší rocklac. Ten má blbé odtiene a je rozdielny čo sa odtieňov týka. Jeden tečie, druhý je hustejší atď. Odporúčam zo stránky enii nails priamo ich rocklaky.
https://www.enii-nails.sk/rocklac/

gejb
18. máj 2023

Ja mam všetko z Naninail eshopu, (v Ba majú aj kamennú predajňu). Na ich eshope nájdeš návody a postupy naozaj ako pre debilov 😁 tiež si robím manikuru len doma pre seba, a napr. pedikura mi vydrzi pekna 3 týždne 🙂 . Laky z aliexpressu nekupuj, nič nevydržia.

eliska105
18. máj 2023

Pouzivam le mini macaroon a som spokojna.. manikura vydrzi tak 10-14dni 🙂

gejb
18. máj 2023

@ivett_ka tiež som s tým najprv bojovala, potom som sa poradila so slečnou ktorá predáva takýto tovar a už mi to ide pekne dole len s acetonom, brusku netreba..

stanulienkat
18. máj 2023

@gejb mne nevydrzia ani laky z Naninailu.

@ivett_ka ja si po niekolkych dnoch ten lak krasne zlupnem z nechtu bez cohokolvek.

gejb
18. máj 2023

Co budeš potrebovat: lampa, pilníky -odporúčam brúsny hranol(stojí asi 1€), farebny gellak -> ak je "vypotkovy" tak aj záverečný priesvitný finiš. Na odstránenie - drsný pilník, aceton (ja mam broskynovy), alobal, bunicinu.

gejb
18. máj 2023

@stanulienkat a odkiaľ kupuješ?

stanulienkat
18. máj 2023

@gejb z Nani, z Ali a par som dostala. Mám aj drahšie a a veruže mnohé sa mi do troch dní začnu lúpať.

janai1
18. máj 2023

Kúpila som set s lampou od aspira.sk a laky Claresa a super, zatiaľ ma to baví 😀

autor
18. máj 2023

Jeej baby, ďakujem vam krásne za príspevky 😊 Idem hneď z toho niečo vybrat. Ja som sa bála, že ma tu hneď zvozia, že mám ísť za niekym, kto to vie robiť atď a nie sama doma, tak sa teším z kazdej rady. Snáď sa podarí.

biancarv
18. máj 2023

Le mini macaron

ivett_ka
19. máj 2023

@stanulienkat ja som si tu zlupla aj s vrchnými časťami nechtu 😅 asi som nerobila niečo dobre, alebo chyba boli tie laky 😕

leskovael
19. máj 2023

Gel lak si robím doma už asi 4-5rokov.. Poskúšala som toho veľa (ali, flexy laky, silcare, rocklac a neviem aké, objednávala som z nanii, aspira a rôzne eshopy, všetko nič moc za mňa 🤷🏽‍♀️) Najlepšie sú podľa mňa Victoria Vynn. Je to ale určite aj o tom, komu čo sadne na jeho nechty. Mne victoria vynn vydrží aj 3 týždne na rukách, na nohách by držala aj 2mesiace keby som nedala dolu skôr😅)
Keď som chcela mať rýchlejšie urobené nechty dala som len Leminimacaron ale mne viac vyhovuje mat aj podklad aj top. Lebo lemini mi vydrží max týždeň,to použijem v prípade ked mam naozaj už hrozné nechty, treba nové a chcem mať do 15min hotové.

Čo som si kúpila na začiatok: lampa, blok-pilnik, pilnik s dvomi hrubkami, tyčinku na zatlačanie kožičky, primer, base, farebný lak, top, odmastňovač (ja mam zvlášť start manicure a finish manicure, ale sú aj univerzálne) a tampóny, také ktoré nepúšťajú chĺpky.

nelka09
13. jún 2023

@kkovacovak prosím ťa, myslíš,že je to postačujúce na domácu manikúru alebo je lepšie dávať pod farebný gellak aj primer, base/top?Skúsenosť nemám žiadnu. Chodím do salónu,ale už dlhšie rozmýšľam, že by som začala s manikúru pre seba doma.

https://www.enii-nails.sk/rocklac-home-set/

summer23456
20. júl 2024

Ahojte baby, tiež rozmýšľam nad gellakom. To sa teda dáva tak že si dám ten Primer, farebný gellak a na to topcoat? Po každej vrstve to dať do lampy. A nezničí to veľmi vlastne nechty? Potom dole to ide tým odlakovacom na gélové nechty či aj obyčajným? A ako to dávate dole?