icon

Máte overený farbiaci blond šampón?

15. sep 2024

Máte nejaký overený?

janka1011
15. sep 2024

📌

nika_val
15. sep 2024

Také neexistuje. Farbiace šampóny sú iba šampóny s prídavným pigmentom tz že dokážu vlas iba stmaviť alebo pridať mu pigment (pri blond vlasoch pridať napr rôzne farebné).
Ak chceš docielit blond vlasy musíš svoj vlas zbaviť pigmentu a to žiaden šampón nedokáže. Na to treba odfarbovací prášok alebo farbu a peroxid

autor
15. sep 2024

@nika_val ja som mala blond farbu ale bola som i kadernícky ktorá mi ponúkla tmavsiu farbu..nepáči sa mi to preto ich chcem naspäť zbledsit

nika_val
15. sep 2024

To jedine odfabiť
Tmavej sa nedá nijak inak zbaviť len odfarbovaním (celoplošne, melír, balayage, a iné podobné techniky odfarbovania)

autor
15. sep 2024

@nika_val ani mi to nezbledne tým sampon?

nika_val
15. sep 2024

Vysvetlím to takto:
Vnutry vo vlase máme milión malých fazuliek ktoré majú v sebe pigment (nás prirodzený).
Keď vlas farbime na tmavšie tak farba tu fazuľku iba obalí takže náš vlas pôsobí že má inú farbu.
ALE keď si vlasy odfarbujeme tak zbavujeme vlas toho prirodzeného pigmentu takže tá fazuľka zostane prázdna.
Preto keď si na to dá žena nejaký farbiaci šampón tak jej to chytí, pretože ten pigment v šampóne sa má v čom zachytiť keďže tá fazuľka bola prázdna.
Tebe dala kaderníčka tmavšiu farbu takže sa ti tá fazuľka zaplnila tou farbou a už jedine ako tu farbu ztadial odstrániť je odfarbit vlas.
Pretože slabší pigment neprebije silu toho tmavsieho pigmentu.
Jedine čo ti môže pomôcť zbledšiť to je že sa ti tá farba vymyje. Pretože z blond vlasov sa všetko ľahko vymýva.
Skús si aj 3-4 krát po sebe umyť vlasy a uvidíš či pomôže.

autor
15. sep 2024

@nika_val na to nemám čas.. malé dieťa takže vlasy umývam narýchlo..preto som myslela ci to.aspon trochu nepomôže

joannita
15. sep 2024

Autorka tak si ten cas najdi nie? Bolo ti poradené a zavrhujes to, nechapem.
S blond vlasmi sa neexperimentuje, lebo mozes zle dopadnut.

nika_val
15. sep 2024

Tak bohužiaľ inak poradím neviem.
Ako sa píše vyššie blond vlasy sú vlasy ktoré potrebujú najviac starostlivosti, sú najťažšie na údržbu farby a aj na celkové farbenie ( neodporúča sa na už odfarbene vlasy len tak dávať hocijaké farby) takže potrebujú najviac času
Ja som praxovala v kadernictve kde moja lektorka mala svoju zákaznícku ktorej robila pravidelne blond vlasy, raz jej prišla že dala si na ne farbu z drogérie a skončila žlto - zelená potrebuje to súrne opraviť. A odmietla ju. Ona jej podctvivo roky budovala krásnu blond a zákaznícka si ju totálne pokazila lebo chcela skúšať. A ona ako kaderníčka teraz netušila aký peroxid si na to dalo, nevedela aký odtieň (teraz ten odtieň je zmiešaný z viacerých pigmentov netušila ktorý pigment jej spôsobil tu žltú reakciu) takže ju odmietla.
Takže ak nemáš čas tak by som sa zamyslela nad zmenou farby.

nika_val
15. sep 2024

@joannita ďakujem 🙂
Vždy sa snažím dať adekvátne rady a zároveň aj mierne náučné. To ako k nim už ženy pristúpia je už druhá vec 😁

claudaia
23. sep 2024

Áno, od znacky Nirvel Artic blond a Blanc. Jedine co mi nevysušili vlasy. Maju pigmenty na neutralizaciu žltých tónov a 0ekne lesklé vlasy zanechávajú. Ale ak mate tmavé vlasy tam je potreba melír, príp.farba.

anonym_d980f2
Autor odpoveď zmazal