Existuje nepermanentné zmiernenie šedín?

any_soj
12. mar 2024

Ahojte... S.o.s. 🙂 Nie som zatiaľ rozhodnutá pre trvalú farbu (nemám kapacitu riešiť popri 3 drobcoch odrasty + sa mi celkom páči, keď má žena priznané šediny, často to vyzerá úplne v pohode).
Ale - nateraz to vyzerá príšerne, vlasy vypadné po pôrode, pomaly dorastajú nové, takže všade lietajú krátke vlnité šedivé vlasy... Chcela by som ich prekryť, nemusí byť dokonalo, len tak, aby to prekrytie nevyzeralo smiešne - asi ak si dám len tonovaci šampón, tak chytia nejakú čudnú smiešnu farbu? Či to bude trochu vyzerať ako melír? Alebo nejakú semipermanentnú?
Ďakujem ❤️

nops
12. mar 2024

@any_soj šampón ti na šediny nechytí.Skor profesionálny toner,Dialight by mal prekryť ak dáš silnejší developer.Vsetko nájdeš na nete v popise pod farbami.Alebo olejové farby,tie sa tak či tak vymyju aj keď sú označené ako trvalé.Ale nie drogerkove.Hladaj Dialight,Diarichess,Innoa,Majirel.

oranzovyvevericnik
12. mar 2024

@nops ahoj, vyzera to, ze sa vyznas 🙂. Nemas skusenost s farbami bez PPD?
Mala som reakciu az taku, ze mi opuch ´´zatvoril´´ oci. A teraz, ked uz by som aj chcela, tak mam obavy, aby sa to nezopakovalo.

nops
12. mar 2024

Ahoj,áno baví ma to veľmi.Aj bio farby obsahujú množstvo dráždivých chemikálií.Nemusis mať alergiu konkrétne na PPD,môže to byť akákoľvek iná zložka alebo ich kombinácia.Vela žien si chváli farby Biocap,ale keď pozrieš zloženie,tiež tam niečo je.Jedina čistá farba je henna.Mne sa napr.po niektorých značkách spravil deň-dva po aplikácii herpes a zapálene oči.Spominana Innoa mi to nikdy nespravila a pritom je to profi farba.Napr.resorcinol je svinstvo a máš ho aj v bio farbách,v niektorých profi nie.Skoda,že nikto neuvádza percento tých zložiek.Zjednodusene,buď olejové,majú toho menej a neobsahujú amoniak alebo prelivy.A NIE drogerkovym-developer býva veľmi vysoký a to samo o sebe je dráždivé že až.Pri profi farbe si kúpiš developer vo výške aký chces.Takze najnizsi 1,7%-tzn.je šetrnejší,zabráni to červeným tónom,ale odtieň býva menej sýty a skôr sa vymyje.Ak dáš nízky developer do trvacnej farby farba funguje ako toner,vymyje sa a nepoškodzuje až tak vlas.Tym pádom aj sedina nebude tak prekrytá.Treba si poriadne čítať návody,všetky tie profi farby majú podrobny popis účinku aj odporučenie % developera podľa toho čo chces dosiahnuť.