Ahojte, mam 17 rokov a bojujem s akne uz pomaly 5 rokov 😭 prosím poraďte mi nejake fakt dobré produkty. Akné sa mi robí prevažne na lícach a robia sa mi take obrovske cervene bolaky podkozne kt. Sa nedaju vytlacit (ani by som to nikdy netlacila) na spankoch sa mi robia hnisavé. Chodim ku koznej uz 5 alebo 6 rokov ale nic co mi dala mi nepomohlo. Vyskusala som vselijake vodicky, masticky, kremy, antibiotika, vitaminy aj produkty od CeraVe, LaRochse-Posay, Bioderma ( tá mi uplne znicila pleť) skuste mi nieco poradit čo vám pomohlo a s čím mate dobre skusenosti prosim, popripade nejakeho lekara, ktory robi zazraky. Vopred ďakujem.
@ninka99865 bola som aj u gynekologicky pretoze som mala nepravidelny menstruacny cyklus, no mala som menstruaciu aj 2 mesiace vkuse dala mi antikoncepciu beriem ju už 3 mesiac ale akne sa vobec nezmenilo
@zvrovs555555 fakt? :( antikoncepcia zvykne v tomto pomôcť. Možno potrebuje viac času.
Ale mne pri hormonálnom akné v tehotenstve pomohla veľmi dobrá kozmeticka pravidelne čistenie a ňou nastavená denná rutina a tie správne produkty
@zvrovs555555 a kožna ti robila testy na kožné alergie? Mne tiež stále niečo dávala a nakoniec po testoch sme zistili že som alergická na konzervačné látky a parfem :(
@ninka99865 aktualne pouzivam sirove mydlo na odporucanie od mojej koznej lekarky a vypisala mi akneroxid ale to mi len vysušilo vyrazky a nic viac stale sa mi robia nove, to mydlo nic nerobí. Uz som zufala a vyskusala som toho strasne vela.
@amaleta nerobila mi nič také a neviem, ci by ju aj také nieco napadlo ona je hrozna
Prosim este mi poradte, ja som si doma zabudla antikoncepciu a poslednu som si dala v nedelu a som na intraku, dostala som mentruaciu mozem si v piatok dať ? Alebo mam pockat ked mi skončia ?😅
@zvrovs555555 tak s tým začnite 🙂 ja som mala to iste len na tvári a vždy že len antikoncepcia a skúšať kozmetiku z lekárne (pre mňa larochse katastrofa ) konečne som nastavená ale nikto mi nepovedal že aj prášky na pranie a avivaze majú tieto látky ( detské a sensitive tiež :( )
@zvrovs555555 mala som rovnaký problém.. Vyskúšala som všetko. Nakoniec mi pomohla levanduľová voda...
@zuz987123 to som pouzivala, je uzasna musim si doobjednať novú
@zvrovs555555 kozmetička pravidelne, alergie zistiť, a to aj potravinové a pozor na hygienu - napr. chytanie si tváre, na mobile je kvantum baktérií a dávaš si ho na líca
Cez leto je to lespie?slnecne luce zvyknu pomoct zvazila by som aj liecbu biolampou.
@saxana000 ano cez leto je to o vela lepsie len co zacala jesen sa mi hned zhorsila plet
@zvrovs555555 ahoj, retinoidy budú pre teba asi riešenie (za vyskúšanie nič nedáš, max 20-30 eur) ALE najprv si to poriadne naštuduj na internete a buď ti ich predpíše kožná alebo si ich budeš musieť zohnať- čo je už zložitejšie... a nečakaj výsledok za mesiac ani dva- minimálne pol roka budeš musieť vydržať a počítať aj s prípadným zhoršením na začiatku liečby...
Kozmetika, ktorá mne osobne pomohla je kórejská COSRX a podobne. 🙂
Toto už nie je na kozmetiku ani vodičky, dokonca ani na HAK ale na isotretinoin v tabletkovej forme. Nečakaj, rovno si nájdi kožnú lekárku, ktorá s tým má skúsenosti a predpíše ti ich.
Sírové mydlo vyhoď, to ti tak presusi pleť, že má tendenciu sa potom o to viac premasťovať. Kúp si sérum od The ordinary -Niacinamide a kožná nech ti predpíše krém Skinoren. Dobry je aj krem od Cutishelp Akne. Liečila som si akné roky, použila som všetky najdrahšie výrobky z lekárne a ani jeden krém mi nepomohol- ani La roche, ani Bioderma, ani Vichy, ani Eucerin a x ďalších. Tieto výrobky čo som ti spomínala že sú lacné a kvalitné a mydlo si kúp SANO A s ichtamolom.
Potrebuješ komplexnú dermatologicku liečbu. Adapalen napr.
@zvrovs555555 dobrú kozmeticku. A dať si vysetrit hormonálny profil, tieto bolaky sú často hormonálneho pôvodu ☹️