Dobré produkty na akné

zvrovs555555
9. nov 2023

Ahojte, mam 17 rokov a bojujem s akne uz pomaly 5 rokov 😭 prosím poraďte mi nejake fakt dobré produkty. Akné sa mi robí prevažne na lícach a robia sa mi take obrovske cervene bolaky podkozne kt. Sa nedaju vytlacit (ani by som to nikdy netlacila) na spankoch sa mi robia hnisavé. Chodim ku koznej uz 5 alebo 6 rokov ale nic co mi dala mi nepomohlo. Vyskusala som vselijake vodicky, masticky, kremy, antibiotika, vitaminy aj produkty od CeraVe, LaRochse-Posay, Bioderma ( tá mi uplne znicila pleť) skuste mi nieco poradit čo vám pomohlo a s čím mate dobre skusenosti prosim, popripade nejakeho lekara, ktory robi zazraky. Vopred ďakujem.

ninka99865
9. nov 2023

@zvrovs555555 dobrú kozmeticku. A dať si vysetrit hormonálny profil, tieto bolaky sú často hormonálneho pôvodu ☹️

zvrovs555555
autor
9. nov 2023

@ninka99865 bola som aj u gynekologicky pretoze som mala nepravidelny menstruacny cyklus, no mala som menstruaciu aj 2 mesiace vkuse dala mi antikoncepciu beriem ju už 3 mesiac ale akne sa vobec nezmenilo

ninka99865
9. nov 2023

@zvrovs555555 fakt? :( antikoncepcia zvykne v tomto pomôcť. Možno potrebuje viac času.
Ale mne pri hormonálnom akné v tehotenstve pomohla veľmi dobrá kozmeticka pravidelne čistenie a ňou nastavená denná rutina a tie správne produkty

amaleta
9. nov 2023

@zvrovs555555 a kožna ti robila testy na kožné alergie? Mne tiež stále niečo dávala a nakoniec po testoch sme zistili že som alergická na konzervačné látky a parfem :(

zvrovs555555
autor
9. nov 2023

@ninka99865 aktualne pouzivam sirove mydlo na odporucanie od mojej koznej lekarky a vypisala mi akneroxid ale to mi len vysušilo vyrazky a nic viac stale sa mi robia nove, to mydlo nic nerobí. Uz som zufala a vyskusala som toho strasne vela.

zvrovs555555
autor
9. nov 2023

@amaleta nerobila mi nič také a neviem, ci by ju aj také nieco napadlo ona je hrozna

zvrovs555555
autor
9. nov 2023

Prosim este mi poradte, ja som si doma zabudla antikoncepciu a poslednu som si dala v nedelu a som na intraku, dostala som mentruaciu mozem si v piatok dať ? Alebo mam pockat ked mi skončia ?😅

amaleta
9. nov 2023

@zvrovs555555 tak s tým začnite 🙂 ja som mala to iste len na tvári a vždy že len antikoncepcia a skúšať kozmetiku z lekárne (pre mňa larochse katastrofa ) konečne som nastavená ale nikto mi nepovedal že aj prášky na pranie a avivaze majú tieto látky ( detské a sensitive tiež :( )

zuz987123
9. nov 2023

@zvrovs555555 mala som rovnaký problém.. Vyskúšala som všetko. Nakoniec mi pomohla levanduľová voda...

zvrovs555555
autor
9. nov 2023

@zuz987123 to som pouzivala, je uzasna musim si doobjednať novú

tradaaa
9. nov 2023

@zvrovs555555 kozmetička pravidelne, alergie zistiť, a to aj potravinové a pozor na hygienu - napr. chytanie si tváre, na mobile je kvantum baktérií a dávaš si ho na líca

zvrovs555555
autor
9. nov 2023

Takto nejak aktualne vyzera moja pleť

saxana000
10. nov 2023

Cez leto je to lespie?slnecne luce zvyknu pomoct zvazila by som aj liecbu biolampou.

zvrovs555555
autor
10. nov 2023

@saxana000 ano cez leto je to o vela lepsie len co zacala jesen sa mi hned zhorsila plet

seag
10. nov 2023

@zvrovs555555 ahoj, retinoidy budú pre teba asi riešenie (za vyskúšanie nič nedáš, max 20-30 eur) ALE najprv si to poriadne naštuduj na internete a buď ti ich predpíše kožná alebo si ich budeš musieť zohnať- čo je už zložitejšie... a nečakaj výsledok za mesiac ani dva- minimálne pol roka budeš musieť vydržať a počítať aj s prípadným zhoršením na začiatku liečby...
Kozmetika, ktorá mne osobne pomohla je kórejská COSRX a podobne. 🙂

laurita285
10. nov 2023

Toto už nie je na kozmetiku ani vodičky, dokonca ani na HAK ale na isotretinoin v tabletkovej forme. Nečakaj, rovno si nájdi kožnú lekárku, ktorá s tým má skúsenosti a predpíše ti ich.

stanulienkat
10. nov 2023

Sírové mydlo vyhoď, to ti tak presusi pleť, že má tendenciu sa potom o to viac premasťovať. Kúp si sérum od The ordinary -Niacinamide a kožná nech ti predpíše krém Skinoren. Dobry je aj krem od Cutishelp Akne. Liečila som si akné roky, použila som všetky najdrahšie výrobky z lekárne a ani jeden krém mi nepomohol- ani La roche, ani Bioderma, ani Vichy, ani Eucerin a x ďalších. Tieto výrobky čo som ti spomínala že sú lacné a kvalitné a mydlo si kúp SANO A s ichtamolom.

anita6666
10. nov 2023

Potrebuješ komplexnú dermatologicku liečbu. Adapalen napr.