Denný krém so SPF

28. feb 2024

Odporucte denny krem so spf
Aj nocny krem prosim
Plet mam vecer suchu rano mastnu

nelca0510
28. feb 2024

Ja mám od neutrogeny hydroboost,ale spf zvlast- to je najlepšie.

tana85
28. feb 2024

kupila som si cerave s spf 30, ale dalsi skusim beauty of joseon - korejsky a ma spf50. na vecer pouzivam vitaminovy krem olival, zatial mam asi 3 tyzdne a robi mi dobre, cena velmi priazni a

majamat
28. feb 2024

SPF su vyborne korejske, pre starostlivost su dolezitejsie sera, krem plni hlavne funkciu bariery, preto ja rano uz nepouzivam na serum krem, iba SPF navyse korejske SPF maju casto aj osetrujuce zlozky.

mne najviac vyhovuje
Madagascar Centella serim SPF od Skon1004
Benton zelene SPF
Beauty of Joseon SPF taky kremik ( maju aj v tycinke a tusim este nejake som videla )
Canmake SPF

a na noc pouzivam kremy rozne, nie su to vyslovene nocne kremy. na zimu som rada pouzivala Arganovy krem od Nobilis Tilia ( ma na moj vkus trosku silnejsiu vonu, ale ja som citliva na vone a je to prirodna kozmetika _ - je fakt vyborny na leto mi je moc olejovy.
lahsi krem, taky skoro az gelkrem, ale s abrierovym efektom - korejsky Etude House Soon Jung ( klasicky, tusim amju aj nejaky Rich,a lebo neico take vyzivnejsie )

muchacici
28. feb 2024

Ja mám zmiešanú, líca suchšie po umytí, ale čelo po celom dni mastnejšie. Všetko sa zvýrazní najmä keď používam nevhodnú kozmetiku, to mám čelo po hodine totálne mastné, alebo ak mám nevhodné čistiace, tak vysušené líca a okolo očí a úst. Ja osobne nedám dopustiť na LRP Effaclar denný krém s SPF, a na noc používam retinolovú Neutrogenu. Po LRP sa mi všetko pekne upravilo, moja problémová a citlivá pleť, necítila som sa dobre, ak som niekde išla bez BB krému, ale teraz už je to neporovnateľne lepšie 🙂

majamat
28. feb 2024

a teda zavisi od typu pleti.
pises ze mas vecer suchu plet. akoze pred osetrnim, ci po osetreni?
po celom dni mizes amt suchu, plet ej vselicomu vystavena, dolezit aje aj vyziva a celkovo zivotny styl. moj makeup po par hodinach vyzer ahrozne, plet vyzera dost sucho, lepsie je, ekd pouzijem malinko makeupu, hydratacneho,a le musi byt na pleti tenky, pudrujem malinko, najviac problematicke casti, sotatne prebehnem len stetcom, ktory je od pudru, no do pudru nenamacam. a teda ked sa mi zadaria chce sa mi, je lepsie, ked sa odlicom uz ked viem, ze von uz nepojdem. cize co najskor.

ak sa nelicis, kldune si osetri tvar aj na obed, alebo poobede. predtym si ju lahko precisti.

nevenka
28. feb 2024

@majamat fuuuu, ale to zlozenie je divocina 😬🤪

penelope11
28. feb 2024

Kamoska ma dobru skusenost s dennym kremom od Esteé Lauder pre normalnu az zmiesanu plet. Velmi si ho chvalila, ze vyzera byt ze je taky hutnejsi ale ked ho da na tvar pekne sa rozplynie a rozmaze. Ale to ako si napisala ze rano mas plet suchu a vecer mastnu, mozno skus cez den pouzit tie odmastnovacie papieriky.

majamat
28. feb 2024

@nevenka co konretne?

nevenka
28. feb 2024

@majamat prve dve som pozerala. Ja som este nenasla krem prirodny, ktory by mal SPF, vsade silikony a nazvy, ze to ani neviem precitat. Ked som robila v 1 firme na prirodnu kozmetiku, tak tam sli oleje, rozne bylinne vody a emulgatory na baze olivoveho oleja a este trochu povoleneho konzervantu v prirpdnej kozmetike, tak ja som uz narocna v tomto a zo vsetkeho ma stipe pokozka 😬. Garnier Bio je take, ze cenovo ok, zlozenie relativne ok, nestipe ma, len nema spf, no a ked si dam nejaky opalovak prirodny, tak mi to steka z cela do oci, stale ma stipu, ja sa velmi potim. Ako zacne jar, tak konecna. To aj kvoli hyperfunkcii stitnej. Tak neviem, co...vacsina kremov mi stoji v skrini 🤨. A nepouzivam potom ziadne spf.

majamat
28. feb 2024

@nevenka silikony by tam nemuseli byt, ale zas je to neico a plet, co ma urcity ucel, rovnako ako makeup ma ucel a sucastou licenia su aj podkladove bazy, ktore su casto tiez silikonove. a vecer sa to ma odlicit. cize je to akoby vrstva niecoho na pleti, co ma plet pokryt. ako som psiala, gro osetetrenia pre plet spociva v serach, nie v kremoch. krem ma za ulohu urobit barieru a silikonovy to vzladne rovnako dobre, ako hocijaky iny.

co sa tyka tych prirodnych produktov, SPF asi priridne moc vhodne nie je. prirodne filtre su ine ako chemicke. a teda nazyvaju sa mineralne.
tieto filtre su zvycajne tazke na plet a robia na pleti bielu taku mastnu,c i voskovu vrstvu. ja som take mala, aj som vypouivala, ale poviem ti, nebolo to dobre.
mam celkom rada prirodnu kozmetiku,a le SPF by som prrodne nechcela, teda ak sa nenajde nejake, co je od tych beznych ine.

majamat
28. feb 2024

@nevenka mna stipala pokozka koli tomu, ze bola dehydrovana.
cize ked je dehydrovana, je aj velmi citliva.

a potom je aj reaktivna plet, na co casto zabudam,ale toto budem mat zrejme tiez.
ide o to, ze plet reaguje na kadeco. tam je skor zacervenanie, moze byt aj trosku palenie, svrbenie a ja mavam aj vysyp ako zihlavku, co spada do alergickej reakcie,a le u mna je to tak, ze moja plet takto na rovnak yprodukr nereaguje zakazdym,a k yb to bola alergicka reakcia , to by sa vyskytovalo stale. nie iba niekedy.
a teda tieto SPF mo absolutne nevadia, an tie nereagujem vobec.

inak korejska kozmetika ma aj male vzorkove balenie, treba skusit.

majamat
28. feb 2024

napr na kremy LRP a dokonca aj na jeden od Avene a A-derma som zacala sem tam reagovat. aj na krem Nobilis Tilia Arganovy, tradicne reagujem na suche oleje, tie na plet nemozem absolutne, na tie reagujem vcelku dost.

a to vsetko je bud prirodna kozmetika, alebo lekarenska kozmetika. a stalo sa mi, ze som takto reagovala aj na korejsku kozmetiku, ale to su fakt len vynimky - teraz mi napada len jeden produkt z takeho mnozstva, co som skusiila.

majamat
28. feb 2024

toto som nasla, clekom fajn tabulka

kiwi3
28. feb 2024

za mna Skin Aqua Super Moisture Essence Sunscreen a SKIN1004 - Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum. pripadne, ak to ma byt rychlo zohnatelne na slovensku, tak v lekarni eucerin sun gel creme, vsetko 50+

belaaaaaaaaa
28. feb 2024

Takto, veľa bežných ľudí nevie, že nie je len podstatné, či je 50 alebo 30. Podstatné je, či je na prírodnej báze a tým pádom môže byť aj 20 a je silnejší ako 50, ak je plný chémie.

bela30
28. feb 2024

Cerave alebo Loreal s vit.C