Dali by ste si predĺžiť a zahustiť vlasy?

20. nov 2022

Ahojte, od detstva som mala dlhé, husté vlasy až do 35 rokov. Potom začali nejako padať, rednut. Teraz mám 38 a bohužiaľ polovicu vlasov čo som mala doteraz. Nejako som sa tým veľmi nezaoberala aj keď ma to netešilo. Chrobáka do hlavy mi nasadila mama, minule som mala vlasy v cope a ona mi dosť necitlivo, že aký máš tenký cop a také pekné vlasy si mávala. Ja jej na to, že to asi aj vekom, vo vlasoch mám aj psoriázu už dlhé roky, možno aj to to spôsobuje. No ochkala tam nás tým ako by som už pomaly bola plešata. Začala som premýšľať nad zahustenim a predĺžením vlasov. Máte s tým niektorá osobné skúsenosti? Nezničí mi to vlasy ešte viac? Prípadne nejake vitamíny proti padaniu vlasov.

apolka77
20. nov 2022

Nedala by som si a už dupľom nie keď máš vo vlasoch psoriazu. To ti ešte zhorší. Ak máš naozaj riedke vlasy tak odporúčam ostrihať skrátiť trebárs po či pod plecia,,dobrý strih a šikovná kaderníčka...a jasne kvalitné vyzivujuce šampóny špeciálne na tvoje vlasy...zároveň výživu zvnútra ..keď je tak ako píšeš.
A mamke povedať že to nás asi po nej ...🙃😉

autor
20. nov 2022

@apolka77 no ale psoriázu vo vlasoch mám už 15 rokov aj keď som ich mala husté. Netuším prečo mi tak začali vypadávať.

autor
20. nov 2022

@apolka77 a dala som si ostrihať vlasy po plecia

zuzubb007
20. nov 2022

Nedala by som si zhorsi to to vlasy este viac

jaja20
20. nov 2022

Dala si si urobiť vyšetrenia u doktora? Vypadávanie vlasov môže zapríčiniť aj problém s hormónmi. Nie si v predčasnej menopauze?

apolka77
20. nov 2022

Treba k dr., dať si vyšetriť všetko čo sa dá...minerály, hormóny...či niečo nechýba...zároveň si zodpovedať otázku či nezijes v strese . Tento problém s padanim vlasou niekedy sa pricina ani nezistí. A inak aj mať vlasy v cope oslabuje korienky...ak je to denne a príliš stiahnuté.
Tak ešte kúsok skrátiť, prestrihat postupne...možno jemná masáž korienkou by mohla pomôcť s hoc akými ampulkami na vlasy aj od Dixi trebárs alebo výživným olejom....ale jemnucka masáž , nič drastické.

sabsab257
20. nov 2022

Ja odporucam na psoriazu piť kvalitný kminovy olej, lyžicu denne - 250ml stojí 30€. Sama som psoriaticka a vďaka tomuto mám už tri roky pokoj 🙂 radšej investovať do zbavenia sa psoriazy ako do vlasov, ktoré nezachránia ani nepomôžu ničomu .. iba estetike 🙂

autor
20. nov 2022

@sabsab257 kde to kúpim? Ja som už toľko peňazí dala na všelijaké masti a šampóny.

autor
20. nov 2022

@jaja20 myslím, že predčasnú menopauzu ešte nemám. Chodím pravidelne ku gynekologovi na prevenciu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
konikkon
20. nov 2022

Baby, vy čo tu píšete, že predĺženie a zahustenie zničí vlasy, tak máte s tým osobnú skúsenosť, alebo sa len domnievate?

barborachors
20. nov 2022

Najprv si vyries psoriazu a potom predlzuj, mne tiez vekom vlasy zredli, nie sme predsa vsetky ako aziatky, aby sme tu behali s helmami na hlavach do smrti. Ja mam navyse tenke vlasy a aj tak chystam predlzko coskoro... V najhorsom pripade ostriham a bude. Ale ked to nevyskusam, budem chodit nasrata a nervozna, lebo sa uz poznam 😁 Klucovym faktorom je sikovna odbornicka, co vie predlzovat a doporuci tu naj metodu a neoklame ta na pôvode a pramenoch, tu musis vyhladat a to bude najtazsia etapa projektu, mozno tazsia ako psoriaza.

autor
20. nov 2022

@barborachors psoriáza sa len tak vyriešiť nedá, ja to autoimunitné ochorenie. Mám ho len vo vlasoch ale už 20 rokov. Raz lepšie, raz horšie. Veď pozerám po kvalitných salónoch.

autor
20. nov 2022

@elizabet173 doktor mi dovolil vlasy farbiť, opýtam sa aj na to predĺženie vlasov.

autor
20. nov 2022

Baby, neriešte psoriázu, chodím už 20 rokov s tým na kožné, to je autoimunitné ochorenie, viete koľko kortikoidov som kvôli tomu si dala na hlavu v liekoch? Aj k moru chodím. Raz je lepšie, raz horšie. Mňa skôr zaujíma tie čo máte nadpojene vlasy, či to škodí či nie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
20. nov 2022

@elizabet173 ja si farbim dva roky. Našla som si pár šedivých vlasov. Dvaja lekári s tým súhlasili.

zuzubb007
20. nov 2022

@konikkon nie naozaj to nici mala to kamoska rok a vlasy o dost redsie potom, a mimotoho je to strasne vidiet pomedzi tie kratsie vlasy, za mna je to otras a tie spoje tiez vidno, ked sa zapozeras

konikkon
20. nov 2022

Autorka, vlasy som si predlžovala 10 rokov a rozhodne mi to vlasy nezničilo, sú úplne rovnaké a huste ako pred tým. Akurát už dorastli po pás, čiže už nemám dôvod si predlžovať. Ak si dáš vlasy predĺžiť šetrne a odborne, nevidím jeden dôvod, prečo by to malo ničiť vlasy. Vlasy ti väčšinou zničia v pofidernych salónoch.

konikkon
20. nov 2022

@zuzubb007 tak asi to nemala kvalitne urobené. Za iných hovoriť nemôžem, ale mne to vlasy ani nezničilo, ani mi spoje neboli vidieť. Ale ani ma to nestalo 5 korún.

dee01
20. nov 2022

ja som si dala predlžiť vlasy a katastrofa, nedávaj si predlžiť, na chvilku to bude super a potom celé zle. Mala som to spravené síce v super salone, ale pokiaľ ti padajú vlasy, tak je to pre ne obrovská záťaž..

domca1408
21. nov 2022

predlžovaním si vlasy len viac oslabíš. si predstav, že držíš na malíčku 5 kg tašku...a ako tomu malíčku pomôže, že mu pridáš ešte o kg dve naviac? najskôr musíš mať pevné svoje vlasy (inak povedané najskôr musí ten malíček bez problémov uniesť tých 5 kg a potom mu môžeš pridávať). toto chce výživu z vnútra....a ked nezaberajú tabletky a sampony tak skôr vyšetrenie štítnej napríklad. ja som sa len potila a padali mi vlasy a drb štítna katastrofálna. a gynekolog na to bežne nepríde ani obvodný lebo štítna nie je v bežných výsledkoch z krvi. až kožná poslala moju krv konkrétne na vyšetrenie cukrovky a štítnej žlazy.

sabsab257
22. nov 2022

https://eshop.nobilis-tilia.sk/produkt/olej-z-c... Napr .. na internete je ich veľa , treba si prečítať zloženie 🙏 drzim palce

maria204
27. nov 2022

Vyjadrím sa k tomu predlžovaniu. Súhlasím s príspevkami vyššie, že treba ísť k niekomu kto to vie robiť, ale samozrejme lacné to nebude. Ja som v minulosti mala, takisto nemôžem povedať, že mi to vlasy zničilo, ale osobne by som to už nechcela. Je s tým veľa práce, musíš mať na to špeciálnu kefu a poviem ti, nezabudnem na ten pocit po tom ako som si to dala dole, išla umyť len svoje vlasy a ten úžasný pocit, že si môžem normálne s chuťou umyť vlasy a nedávať na nič pozor. K tomu vypadávaniu, určite si daj vyšetriť štítnu žľazu.