Čo zaberá na zápach z podpažia?

9. dec 2024

Ahojte. Neviete čo zaberá na zápach z podpažia? Večer sa poriadne umyjem, ráno vstanem a podpažie cele zapácha. Nedá sa to cítiť.

tanyan
9. dec 2024

Potíš sa v noci? V tom prípade by pomohlo osprchovať sa aj ráno.
Zápach spôsobujú baktérie a pot. Ako prevencia a podpora sa odporúča správna životospráva, vhodný primeraný jedálniček (napr. obmedzenie cukrov), zvýšená hygiena (holenie, depilácia, antiperspiranty)... Na chĺpkoch sa pot zachytáva a potom to "kvasí."

kulumulu123
9. dec 2024

Sprcha mydlo a deodorant aj ráno aj večer 🤷

autor
9. dec 2024

@tanyan práveže sa nepotím

ina2405
9. dec 2024

Daj si antiperspirant aj večer po sprche, ráno sa môžeš pod pazuchami umyť zas kľudne nad umývadlom a znovu antiperspirant.

autor
9. dec 2024

@kulumulu123 umývam sa aj ráno aj večer , ňo keď sa ráno zobudím je to hrozné

autor
9. dec 2024

@tanyan chĺpky nemám, mám správenu epiláciu. Som chudá, nejsme nič mastné, je to ťažké pre mňa. Cukor nejem skoro vôbec

janulka420
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tanyan
9. dec 2024

Tak skús podľa typu zápachu identifikovať príčinu - ochorenie či oslabenie niektorého orgánu či systému. Zdrojom môže byť aj pečeň, obličky, žalúdok, črevá... Ak budeš len prekrývať vonkajšie prejavy a ignorovať znamenia, ktoré ti posiela tvoje telo, tak sa toho nikdy nezbavíš.

michaella24
9. dec 2024

Neužívaš ani žiadne lieky? Napríklad antidepresíva alebo antikoncepciu. Nie si po pôrode? Či to nie je hormonálneho pôvodu.

autor
9. dec 2024

@janulka420 určite skúsim ďakujem

autor
9. dec 2024

@tanyan ako podľa zápachu?

autor
9. dec 2024

@michaella24 ani žiadne lieky

tanyan
9. dec 2024

Skús pogoogliť, nemám to celé v hlave, ale napríklad:
amoniak - problémy s močovým mechúrom alebo obličkami,
acetón - cukrovka,
vôňa spáleného jedla - problémy s tenkým črevom a srdcom,
tuk / maslo - problémy pečene alebo žlčníka,
zápach kozieho syra, alebo koziny je typický pre schizofréniu,
...

vakatko
9. dec 2024

Pridaj do kúpeľa, alebo sprchového gélu sódu bikarbónu, to ti odkyslí podpazušie a potri spomínaným tea tree olejom. Jedz viac zeleniny + bylinkové čaje na odkyslenie organizmus a Probiotiká.

autor
9. dec 2024

@vakatko zeleniny jem dostatočne. Vyskúšam ostatné ďakujem

kulumulu123
9. dec 2024

Niekto sa proste potí viac niekto menej s tým neurobíš nič... Jedine použiť deodorant aj na noc...

autor
9. dec 2024

@kulumulu123 ja sa ale nepotím

luccija
9. dec 2024

Ale potis sa v noci a nevieš o tom
Antiperspirant bavlnené tričká aj v závislosti od cyklu môžeš mať inú vôňu pach

vakatko
9. dec 2024

autorka neviem akú máš stravu, môže pomôcť aj obmedzenie živočíšnych proteínov, mäsa ...

autor
9. dec 2024

@luccija mám to potvrdené od lekára že s potením problem nemám

autor
9. dec 2024

@vakatko vyváženú pestrú. Skôr takú fitness

fem
9. dec 2024

Kúp si kvalitný tea tree z lekárne alebo tiež dobré je zelené chilly intima

barborachors
9. dec 2024

je to aj genetikou a niekedy hormony. Moc to neovplynis, nemusíš sa ani vela potiť len mas ten zápach. Treba sa častejšie umyt v podpazuší aj viac krát za den a voňať, voňať, vonat.

autor
9. dec 2024

@barborachors nikdy som to nemala. Tento týždeň to začalo

trendyy
9. dec 2024

A v čom spávať
Teraz v čase umelin to môže byt tým ľudia spia v umelom pyžame umelých oblieckach tie materiály nedovolia koži dýchať a viac sa potí aj keď ti necitis ako potenie
Skús si dať bavlnené pyžamo a uvidíš alebo len tielko

aaadkaaa
9. dec 2024

Ja ked mam problemy so stitnou, ze mi treba zvysit davku, tak strasne pachnem uz hodinu po sprche. Daj si skontrolovat stitnu zlazu

autor
9. dec 2024

@aaadkaaa tú mám ok

tiezjedna
9. dec 2024

@autorka používaš deodorant?

autor
9. dec 2024

@tiezjedna ano používam 😀

tiezjedna
9. dec 2024

@autorka v tom prípade môže byť problém niekde inde. Asi by som sa skúsila poradiť s lekárom, urobiť KO atď.