Ahojte. Neviete čo zaberá na zápach z podpažia? Večer sa poriadne umyjem, ráno vstanem a podpažie cele zapácha. Nedá sa to cítiť.
Sprcha mydlo a deodorant aj ráno aj večer 🤷
@tanyan práveže sa nepotím
Daj si antiperspirant aj večer po sprche, ráno sa môžeš pod pazuchami umyť zas kľudne nad umývadlom a znovu antiperspirant.
@kulumulu123 umývam sa aj ráno aj večer , ňo keď sa ráno zobudím je to hrozné
@tanyan chĺpky nemám, mám správenu epiláciu. Som chudá, nejsme nič mastné, je to ťažké pre mňa. Cukor nejem skoro vôbec
Tak skús podľa typu zápachu identifikovať príčinu - ochorenie či oslabenie niektorého orgánu či systému. Zdrojom môže byť aj pečeň, obličky, žalúdok, črevá... Ak budeš len prekrývať vonkajšie prejavy a ignorovať znamenia, ktoré ti posiela tvoje telo, tak sa toho nikdy nezbavíš.
Neužívaš ani žiadne lieky? Napríklad antidepresíva alebo antikoncepciu. Nie si po pôrode? Či to nie je hormonálneho pôvodu.
@janulka420 určite skúsim ďakujem
@tanyan ako podľa zápachu?
@michaella24 ani žiadne lieky
Skús pogoogliť, nemám to celé v hlave, ale napríklad:
amoniak - problémy s močovým mechúrom alebo obličkami,
acetón - cukrovka,
vôňa spáleného jedla - problémy s tenkým črevom a srdcom,
tuk / maslo - problémy pečene alebo žlčníka,
zápach kozieho syra, alebo koziny je typický pre schizofréniu,
...
Pridaj do kúpeľa, alebo sprchového gélu sódu bikarbónu, to ti odkyslí podpazušie a potri spomínaným tea tree olejom. Jedz viac zeleniny + bylinkové čaje na odkyslenie organizmus a Probiotiká.
@vakatko zeleniny jem dostatočne. Vyskúšam ostatné ďakujem
Niekto sa proste potí viac niekto menej s tým neurobíš nič... Jedine použiť deodorant aj na noc...
@kulumulu123 ja sa ale nepotím
Ale potis sa v noci a nevieš o tom
Antiperspirant bavlnené tričká aj v závislosti od cyklu môžeš mať inú vôňu pach
autorka neviem akú máš stravu, môže pomôcť aj obmedzenie živočíšnych proteínov, mäsa ...
@luccija mám to potvrdené od lekára že s potením problem nemám
@vakatko vyváženú pestrú. Skôr takú fitness
Kúp si kvalitný tea tree z lekárne alebo tiež dobré je zelené chilly intima
je to aj genetikou a niekedy hormony. Moc to neovplynis, nemusíš sa ani vela potiť len mas ten zápach. Treba sa častejšie umyt v podpazuší aj viac krát za den a voňať, voňať, vonat.
@barborachors nikdy som to nemala. Tento týždeň to začalo
A v čom spávať
Teraz v čase umelin to môže byt tým ľudia spia v umelom pyžame umelých oblieckach tie materiály nedovolia koži dýchať a viac sa potí aj keď ti necitis ako potenie
Skús si dať bavlnené pyžamo a uvidíš alebo len tielko
Ja ked mam problemy so stitnou, ze mi treba zvysit davku, tak strasne pachnem uz hodinu po sprche. Daj si skontrolovat stitnu zlazu
@aaadkaaa tú mám ok
@tiezjedna ano používam 😀
Potíš sa v noci? V tom prípade by pomohlo osprchovať sa aj ráno.
Zápach spôsobujú baktérie a pot. Ako prevencia a podpora sa odporúča správna životospráva, vhodný primeraný jedálniček (napr. obmedzenie cukrov), zvýšená hygiena (holenie, depilácia, antiperspiranty)... Na chĺpkoch sa pot zachytáva a potom to "kvasí."