Čo vám pomohlo na hormonálne akné?

8. aug 2024

Ahojte co vam pomohlo na hormonálne akne? Mam ho len na licach resp. Oblasť sánky..ďakujem.. hormonalnu antikoncepciu nechcem práve po jej vysadeni ( už je to skoro rok) sa mi tento problém začal. Ďakujem..

miimss
8. aug 2024

Mne pomohlo toto. Z tejto rady majú toho viac. Používala som aj gél. Teraz už len túto čistiacu vodu.

autor
8. aug 2024

@miimss fakt? Kto by to povedal ze 2eurova vodička pomôže. Ja mam aktuálne la roche akože pomáha pomaličky ale nie tak ako by som si žiadala

autor
8. aug 2024

@miimss a okrem tej vody si nepouzivala nič iné? Lebo moja kozna mi vravela ze sa mam vyhýbať produktom ktoré obsahujú alkohol a táto voda alkohol obsahuje preto sa pýtam ci si nepouzivala aj niečo iné a možno to niečo iné pomohlo a pripísala si to tej vode .

simcucik
8. aug 2024

Ja som mala tiež dlhé roky problémi s akné používala som veľmi veľa produktov obmieňala som ich skúšala som ale tiež som po čase našla to čo poslala pani vyššie tú vodičku z dm + k tomu je aj pena resp. gél a sérum to mi dalo tak krásne dokopy pleť že som tomu vôbec neverila. Ale možno je to len hormónmi a musíš vydržať pokial si v teenegerskom veku.

autor
8. aug 2024

@simcucik mam 25 a jedno dieťa 😀

autor
8. aug 2024

@simcucik môžeš mi poslať tu penu aj to sérum? Co je k tomu hneď zajtra to pôjdem kúpiť.

domiklik
9. aug 2024

Jedna vodička ta nespasi. To chce prekopat rutinu celu

yeon_bouw
9. aug 2024

Mne pomohla zmena stravy a kozmetika bez alkoholu, so zinkom, príp. s výťažkom z ruže alebo ryže. Ale tá zmena stravy bola asi najdôležitejšia, plus "nedeliť" sa o uteráky na tvár

domini404
9. aug 2024

Ahoj, mám tie hormonálne akné na brade a na spodnej strane líc. Zistila som, že mne sa robí z mliečneho, môžem na seba dávať hocijakú kozmetiku, pomôže iba keď sa vyhýbam laktóze alebo beriem tabletky s laktázou.

autor
9. aug 2024

@yeon_bouw utierak mam snáď od detstva na tvar len jeden co sa používa vyslovene na tvar to ma asi každá normálna čistotna žena.. a stravujem sa celkom zdravo resp by som povedala vyvážené... ale nezdravo určite nie ..

yeon_bouw
9. aug 2024

Ja mám viacero malých uteráčikov iba na tvár, každý deň jeden. Ale to je len taká vonkajšia pomoc. Pri hormonálnom akné treba riešiť hlavne zvnútra, dermatologička to u mňa vzala zoširoka - krvný obraz, ORL vyšetrenie, gastro, vyšetrenie na parazity.. 🤷🏻‍♀️ prípadne ešte čistenie u dobrej kozmetičky vie veľmi pomôcť. Ak sa stravuješ zdravo, tak to je len a len dobre

nops
9. aug 2024

Zmena stravy,veľa vody a u mňa konkrétne pohyb,pri ktorom sa zapotís a začne lepšie pracovať lymfatický systém.V zime retinol,v lete niacinamide serum. Mám 40. Niečo z toho zanedbam a je to späť

lucienkahaj
9. aug 2024

Ja som mala problém s akné ešte aj vo svojich 28 rokoch,take hnisavé z boku na sanke, skúšala som kadečo a raz som si kúpila olej s tresčej pečene že kvôli vitamínom na zimu vyskúšam a som nechápala po 2 týždňoch mi zacalo akné miznut, odvtedy to užívam pravidelne pol roka potom pauza,dávam to aj svojmu 13 ročnému synovi a ma oveľa menej akné než mal. No a mne sa už viac nevratilo. Obsahuje to prírodný živočíšny vitamin A D E a ja si myslím ze to áčko mi na to pomohlo.

miimss
9. aug 2024

Ja mám 35 a jedno dieťa. Ako som spomínala vyššie používala som aj gél z tejto rady a teraz už len tu čistiacu vodu. Pleť mám po nej peknú a vôbec nevysušuje.

3petka
9. aug 2024

mne veľmi pomohli výrobky Acnemy (majú v Dm) Trošku drahšie ale nedám na ne dopustiť.

yeon_bouw
9. aug 2024

@3petka používaš od nich celý ten rad, alebo iba niektoré produkty? Ja poškuľujem po tom ich kréme na nedokonalosti

autor
9. aug 2024

@nops pohyb problém nieje nakoľko sa snažím aspoň 5x do týždňa behat 5km každý deň. Len tak pre radosť niekedy sa stane ze idem aj každý deň a je to 7x týždenne..

autor
9. aug 2024

Vlastne od detstva dosť športujem ci leto ci zima lyžovanie turistika čiže v tom problém určite nebude

autor
9. aug 2024

@yeon_bouw mne dala dermatológička gel acnatac tuším ale iba za to zhoršovalo po 3 týždňoch plet katastrofa tak som s tým prestala a bolo lepšie není to to, čo by som chcela ale je to lepšie..

yeon_bouw
9. aug 2024

Acnatac nepoznám, neviem si spomenúť na tie krémy, čo predpisovala mne, ale každý obsahoval vyššiu dávku tretinoínu, takže postupne sa to zvyšovalo. A ešte zineryt na potieranie na noc, dosť z toho svrbela pokožka spočiatku, ale pomohol. Len keď nie všetko zaberie každému, je to o nervy

luccija
9. aug 2024

Robili ti hormonálny profil?pravidelné čistenie u kozmeticky

stanulienkat
9. aug 2024

Niacinamid serum. Funguje na 100%. Mydlo Sano A - je s ichtamolom. Krem Cutis help akne. Mne Vichy, Bioderma, La roche, Eucerin a pod nepomohli vobec. Mas tu o akne aj vela diskusii. Baleu by som nekupovala. Kozmeticky odpad.

mrkvicka060
9. aug 2024

@lucienkahaj ktory uzivas prosim ta?

3petka
9. aug 2024

@yeon_bouw Používam gél na čistenie, krém spf 50, a mám aj sprej na telo - i keď píšu že by sa nemal používať na tvár tak keď sa mi objaví nejaký pupienok streknem na prst a ďubnem naň a pekne mi ho stiahne, niekedy sa stane že mám okolo začervenanie ale väčšinou len vtedy keď viacej čistím tvár.

autor
9. aug 2024

@simcucik bola som dnes v DM . Vyskúšam uvidím. Ak by aj nezabralo aspoň som skúsila a tých pár šupov ma nezabije .

yeon_bouw
9. aug 2024

@3petka ďakujem za tip. Vyskúšam, sama som zvedavá.

3petka
9. aug 2024

Daj potom vedieť som zvedavá, lebo vravia že balea je cekom dobrá v týchto produktoch.

martula2013
9. aug 2024

Aký antiperspirant je najlepší

beucika77
9. aug 2024

@lucienkahaj prosím Vás akú značku používate? Ďakujem

lucienkahaj
9. aug 2024

@mrkvicka060 nutraceutica