Čo vám pomohlo na akné?

5. sep 2024

Mám 24 rokov a mám zmiešaný typ pleti. Mám veľké póry, na nose sa mi robia komedomy. Mám skôr take podkozne malé vyrážky, vyzerá to ako krupička, zatvorené komedomy. Z blízka to je vidno. Najmä v oblasti brady a líc. Pred menštruáciou sa ki zvykne aj nejaká vyrážka zapáliť, vtedy to vidno viac. Nemáte niečo overené čo by pomohlo. Kozmetiku používam značku venira. Ráno si vyčistim pleť s gélom s kyselinou salicylovou. Potom si dám serum s vitamínom c a kyselinou hyal. Robím si aj ľadovatenie pleti na stiahnutie pórov. Makeup nenosím , len korektor pod oči. Večer odlicim micelarkou s ružovou vodou, potom pleť umyjem gélom, dám serum s niacinamidom a zinkom a nakoniec krém s kys hyal. A ružovou vodou. Poslednú dobu sa mi každý večer urobia take malé červene fliacky v oblasti brady a pravého lica. Nemáte nejaké zaručene rady čo by pomohli? Poprípade procedury, overenú kozmetiku.

lucia_5678
5. sep 2024

Mne celkom pomaha epiduo gel od koznej

robertoo1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
robertoo1
5. sep 2024

Ahoj mala by si si dať ako prvé podrobný rozbor krvi

minenkak
6. sep 2024

Vyhodila som všetky krémy a začala používať oleje

vnina
6. sep 2024

Effaclar duo krem a hlavne cistenie rano vecer Effaclar cistiaci gel

123kika1234
6. sep 2024

Jednoznačne beloretin

nikdenikto
6. sep 2024

Skôr by som na tvojom mieste investovala do nejakej lekárenské značky, mne najviac vyhovuje La roche, teraz keď sa mi zlepšila pleť tak si trifnem už aj Neutrogenu z takých drogerky. Pripadne aj kórejská kozmetika je fajn. Mozes aj kombinovať, netreba všetko jednu značku. Ja mám pleť tiež zmiešanú alebo teda viac mastnú. Mne pomohlo viac vydratovat a menej exfoliovat. Základ je:
Ráno: čistenie jemné, hydratácia, SPF
Vecer: odlíčenie, čistenie, hydratácia
Ďalšie sera, tonery a podobne sú len doplnky.

Lokalne na vyrážky mi skvele zaberá masť Akneroxid ktorá je na predpis, ale da sa objednať z Cz lekárne.

stanulienkat
6. sep 2024

Niacinamid serum. Lacne a ucinne.
@robertoo1 co jej ako podrobny rozbor krvi ukaze? Hole nic.

nikaszan
6. sep 2024

Od garnier čierny čistič

simca06022011
6. sep 2024

podla mna nepotrebujes stahovat pory a ladovat.. to som ani nepocula, a vecer.. potrbujes to uvolnit a vycistit. A rano ked tak dat nejaky pripravok na stiahnutie. Ale to je moj skormny nazor :D
mne pomohla prisposobena rutina z youtube na akne velmi, rano COSRX good morning cleaner, Ordinary niacinamide a nepamatam uz co dalsie. Vecer vycistit, a cosrx bha blackhead power liquid, ale aj ine veci som pouzivala.
Pokozku menej drhnut, viac hydratovat, ak treba navstivit raz za cas kozmeticku na cistenie + ten cosrx cierne bodky zlikviduje jemne postupne. Maju verziu aj AHA na "white heads"
Na tu bradu a lica by som sa pozrela aj na stravu, priapdne ci si nechytas tvar rukami cez den a tak...
A nezabudni, menej je niekedy viac... ja som napr prisla na to ze mne kremy absolutne nevyhovuju dlhe roky.. nepouzivam. vidim, ze mi eniedo nerobi dobre = nepouzivam.

ssimusska
6. sep 2024

@aurtoka mohla by som ti tu vypísať všetko čo pomohlo mne, ale pôda mňa by ti to bolo prd platné lebo to pomohlo mojej pleti a nie tvojej. Každá z nás ju má odlišnú a každej funguje niečo iné. Na tvojom mieste by som skočila ku kozmetičke a poradila sa s ňou.

lejllamt
6. sep 2024

Ja mám pocit že sérum s vitamínom C mi ich celkom rýchlo zahojí...ale neprišla som na nič, po čom by sa mi prestali tvoriť... z veľkej časti sú u mňa ,,hormonálne." Tie červené fliačky nemáš už skôr suché, trochu podráždené? Používaš toho podľa mňa aj celkom dosť. Mne sa trochu pleť zlepšila keď som používanie kozmetiky obmedzila. Stále jej mám kopu ale nemám jednoznačnú každodennú rutinu. Prispôsobujem to fyzickej aktivite, ročnému obdobiu a pocitu suchosti, masteniu alebo pnutiu. Micelárnu vodu používam len na odlíčenie a dočistenie pleti a ráno ružovú alebo lenvaduľovú vodu pred sérom či krémom. A dobrý tip je podľa mňa aj meniť si častejšie obliečku na vankúši.

lucia23529
6. sep 2024

Odporučam pozrieť od Adele Brandi

https://www.youtube.com/watch?v=ir_LolqRcD4

Mala tiež hrozné akné ale pomohli jej tieto produkty

robertoo1
6. sep 2024

@stanulienkat Môže to byť stres a z krvi napríklad genetická predispozícia,hormonálna disbalancia ,nadmerná produkcia androgénov atd. Ale môže to byť aj úplne niečo iné

stanulienkat
6. sep 2024

@robertoo1 odber krvi na akne pre genetickú predispozíciu ti nikto nikdy nezisti a hormonálne profily ti tiež nikto na počkanie robiť nebude. To je taká pekná predstava laikov.
Akné môže mať milión príčin a jedna z mnohých su hormonálne výkyvy, ktoré sú u zien úplne bežné. Na to ti na to nikto odber krvi ani nemusí robiť. Proste keď sa jej to robí pred menzesom, alebo pred nejakými inými hormonálnymi zmenami, tak je to jasné a s tým jej nikto nepomôže. Mozno Atk. Ani to nie je iste.
Autorka -bohužiaľ milióny žien na svete má akné a každej zaberá niečo iné, aj keď sa zdá že pôvodca je rovnaký. Musíš len skúšať a zistiť čo najviac vyhovuje tebe a tvojej pleti.

robertoo1
6. sep 2024

@stanulienkat súhlasim👌