Čo vám pomohlo na akné?

vanulinka99
22. máj 2024

Ahojte mali ste už niekto takéto akné? Mám to tak posledné 3 mesiace pred tým som mala tvár bez akné používala som pred tým mydlo na tvar obyčajne detské a krém niveu a nič som nemala potom sa mi začali robit skúšala som už všeličo la roche posay effaclar radu, sírové mydlo, cerave nič nepomaha.. čo vám pomohlo?

nikdenikto
22. máj 2024

Ak by sa mi takto zhoršila pleť behom 3 mesiacov, tak by som určite navštívila kožnú 🙈 je iné keď ma niekto akné od puberty a keď sa takto objavia v dospelosti. Môžu to byť hormóny, alergia.... hocičo

egonsk
22. máj 2024

@nikdenikto to vyzera ako priam vzorove pubertalnr akne, ked hormony sa buria o zavod ... chlapec by uz stal pred zrkadlom a uz by bolo cele vymalovane od tolkeho tlacenia 😁😉 ... a potom by tatkovi smajzol pitralon a tvaril sa, ze on sa nezuslachtuje len aby sa zapacil spoluziacke 🤪

nika23t
22. máj 2024

@vanulinka99 nemam skúsenost, ale kamoška mala taky problém, ma 33 rokov a na kožnom jej urobili odbery, nariadili vyradiť z jedálnička všetky mliečne produkty a po mesiaci krásna pleť. Keby som nevidela, neverím. Nájdi si dobrého kožného lekára.

elin2525
23. máj 2024

Ako tu uz bolo povedane - treba zajst ku koznemu, ak sa to takto nahle objavi. Ja mam hormonalne akne uz od puberty a co pomaha mne (nemusi zase pomoct inemu) - nebabrat si to, kazdych 4-5 tyzdnov profesionalne cistenie u dobrej kozmeticky, pouzivat zvlast uterak na tvar, pri umyvani byt opatrna - napenit cistiaci produkt uz v dlaniach, nesuchat na tvari. Ako SOS pouzivam tento krem z DMka. Vela dobrych rad je tiez na stranke acne.org. Este som v minulosti brala ako doplnok stravy Vitex (len prve 2 tyzdne po menstruacii, potom 2 tyzdne pauza), ale Vitex je vylozene na hormony, ak je za akne potravinova alergia, asi nepomoze.

nikdenikto
23. máj 2024

Ja by som ešte lokálne na noc dala Akneroxid 5, je síce u nás na predpis, ale dá sa objednať z CZ lekárni. Ďalej dobre vyskladana rutina, denne čistý uterák len na tvár, pravidelne meniť obliečky, SPF každý deň ráno. Je to beh na dlhé trate. Ja som tiež aknekozna, teraz to mám ako tak pod kontrolou tak keď môžem poradiť:
Ráno:
1. Čistenie
2. Hydratácia (krém)
3. SPF

Večer:
1. Odlíčenie
2. Čistenie
3. Tu by som dala nejaké exfoliacne sérum
4. Hydratácia (krém)

Toto je taký základ. Myslím že stačí keď si doteraz umývala detskym mydlom a Nivea krémom 🙈 samozrejme neskôr sa dajú pridať do rannej rutiny nejaké antioxidanty, vitamín c sérum napr., nejaké tonery a podobne. Skús pozrieť aj Instagram doktorku Karolinu Baumgantnerovu, bbwk profil a iné.

Mne Effaclar kozmetika veľmi pomohla a aj mi vyhovuje

dadis
25. máj 2024

@nikdenikto ano, rovnaku rutinu ma syn, a zbavil sa akne (okrem odlicenia 😅) Na exfoliaciu ma predpisany od koznej Belakne krem. Cistaci gel pouziva Effaclare H iso biome, rovnako aj hydratacny krem z tej istej sady, spf je rano povinnost. Cca polroka trvalo, kym liecba zabrala a plet vyzera dobre.

nikdenikto
25. máj 2024

@dadis super, taká základná rutina chlapcovi úplne stačí 👍

vanulinka99
autor
29. máj 2024

@nikdenikto uterák si dávam každý deň nový na tvar, obliečky si mením každé 3 dni tvare sa rukami len tak nedotknem ani za svet teraz som začala používať ráno vždy čistiaci gél na tvar od neutrogeny určený na aknoznu pleť potom si dám niacianimidove serum a krém od neutregony tiež ľahký ktorý neupchava, a večer sa odlicim+ to iste ako ráno, tak uvidím či to pomôže ďakujem za radu

denithestrange1993
29. máj 2024

@vanulinka99 ja teda nemavam az take rozsiahle akne,ale pouzivam okrem standardnej rutiny na vyrazky bepantnen krem. Znie to divne,ale fakt sa mi cez noc stiahnu vyrazky a jazvy po akne zmensia.