Čo vám pomáha na seboreu?

orackova005
2. aug 2023

Ahojte, som už zúfalá aký šampón vám pomáha na seboreu? Alebo nejaké tabletky?
Mám strašne zničené vlasy :( .

anonymanonym
2. aug 2023

Najviac mi pomaha La Roche Posay Kerium DS sampon + La Roche Posay jemny fyziologicky sampon (ten prvy by sa nemal pouzivat stale, je agresivnejsi tak preto kombinacia tychto dvoch)... Fajn je aj tuhy sampon Ponio sampuch s ichtamolom.. A ked to nie je akutne, tak mi nerobi zle ani Alverde sampon Ultra Senstiv.
Resp. ten Kerium DS a Ponio mi pomaha odstranit priznaky, a ten fyziologicky a Alverde viem, ze mozem pouzivat a je to fajn, ale ak uz ju na hlave mam, tak mi to neodstrania.
Snad som to napisala zrozumitelne 😁

chiarisimo
2. aug 2023

po rokoch skúšania kadečoho sa mi osvedčilo more, head&shoulders, vlasy si umývam vlažnou vodou 2x za sebou 1-2x týždenne a nechodím spať s mokrými vlasmi...

mondolina
2. aug 2023

@chiarisimo
presne tak
jedine head &shoulders, vlasy vyfúkať, nemať ich dlho vlhké

kiwi3
2. aug 2023

moj muz to ma a najviac mu pomaha more 🙂. inak sampony mal uz vsetky a vsetko tu menovane vratene nizoralu (ten je na slovensku najucinnejsi), mu pomoze tak nachvilu, potom si ta seborea vytvori rezistenciu... najnovsie sme kupili v usa scalpicin, co obsahuje hydrocortizol (u nas na predpis)... proste moje poznatky su take, ze seborea nie je liecitelna, zial. mozno ak ma niekto len velmi miernu formu, inak nie.

anonymanonym
2. aug 2023

@chiarisimo
@mondolina asi kazdemu inak 🤷‍♀️ mne ked sa minul sampon som si asi tak 3x umyla s muzovym H&S. Celu hlavu som z toho mala posiatu seboreou. Doslova po celej hlave obrovske mapy.

akvi
2. aug 2023

@kiwi3 každý reaguje asi na niečo iné, môjmu nezaberá ani Nizoral, ani nič, jedine ten ichtyol. Ale máš pravdu, že ešte sme neobjavili nič, čo by problém vyriešilo navždy.

kikiballa
2. aug 2023

@orackova005 mne tu v diskusii poradila kočka šampón Vichy Decros plus pár kvapiek betadinu. No čuduj sa svete, zabralo mi to do dvoch týždňov.

tramtada31
2. aug 2023

Syn mal, navštívili sme kožnú, dala mu taký samponik, stačilo použiť asi trikrát, vyčesať chrasty a odvtedy nemá nič. Paradoxne, ako babatko nemal vôbec mliečnu chrastu. Podľa mna navstiv lekara, predpise ti niečo na lokalne pouzitie

kiwi3
2. aug 2023

@tramtada31 lenze to mal tu detsku formu, pri ktorej to takto funguje, ze to parkrat niecim potries a zmizne to. je to nieco uplne ine ako ta dospelacka

lucka_ke
2. aug 2023

ja som prešla na bezlaktózovú stravu a vlasy si umývam šampónom bez sulfátov, 100percentné zlepšenie, keď urobím diétnu chybu hneď ma svrbí hlava

kik2022
2. aug 2023

@orackova005 Mne teraz v tehotenstve zmizla po asi 10 rokoch, takže si viete predstaviť tú radosť. Ale už mám pocit akokeby sa mi to zase vracia, tak si dávam pri umývaní vlasov do šampónu pár kvapiek tea tree oleja.
A používam šampóny bez sulfátov a parabénov.

k47
2. aug 2023

Nasmu dietatu nepomohli sampony a kremiky, ale pomohlo vycesat pomocou na to urceneho hrebena (FRIDABABY DermaFrida FlakeFixer). Mozno by to spravilo rozdiel aj u dospelych 🤷‍♀️.

orackova005
autor
2. aug 2023

@chiarisimo aký čistý? Ja som mala s mätou osviežujúci

orackova005
autor
2. aug 2023

@tramtada31 bola som a nič stále to isté

paskala
23. júl 2024

Zdravím vás všetkých trpiacich seboreou. Mám ju na tvári. V nosoustnych ryhách . Krátko asi 3/4 roka. A v ústí nosa. Je to veľmi bolestivé, svrbí to hlavne v noci. Chcem sa podeliť sojou najnovšou skúsenosťou. Už asi 4 dní používam koloidne striebro 40ppm. Asi 3-4 x denne vatovym tamponom vytieram
Až sa bojím povedať to nahlas. Pomáha mi to. Mizne to veľmi rýchlo. Treba samozrejme aj hydratovať. Striedam Pytiol Neo s konopnym krémom na seboreu od Cutis help. A samozrejme základným čistiacim prostriedkom je sirove mydlo. No VÝRAZNÉ zlepšenie prinieslo koloidne striebro. 👍. Uvidím kam až to zmizne a ako dlho to vydrží.