Čo so suchými vlasmi?

18. aug 2024

Čo je dobre na suché vlasy? Už som zúfalá, korienky sa mi mastia a od uši dole ich mam suché. Končeky si davam strihať pravidelne, aktuálne som bola na strih tento týždeň a išlo dole 10 cm. Používam masku aj kondicioner. Vlasy si nefenujem ani nefarbim. Keď si ich vyžehlim tak sú krasne hladké… ale normálne mam také hniezdo…. Keď si ich umyjem tak sú krasne vlnité ale akonáhle ich rozcesem tak mam účes akoby som akurát vstala. Poradíte nejaký produkt na výživu suchých vlasov? Brazílsky keratin nechcem

alzbeta311
18. aug 2024

Olejček si neskúšala?

jamimo
18. aug 2024

hydratačnú, alebo vyživujúcu radu z akejkoľvek značky, ktorá ťa osloví. Ja používam Kerastase 👍

autor
18. aug 2024

@alzbeta311 áno samozrejme aj olejcek používam aj tepelnú ochranu pred žehlenim ale nepomáha nič. Mam aj nejaký sprej aby som nemala vlasy krepove ale z toho mám vlasy ako drôty

gabika0825
18. aug 2024

Práveže by si mala začať fenovat a prestať žehliť. Fenovat najmä vtedy, ak umyvas vlasy večer pred spaním. Nikdy nechodiť spať s vlhkymi ani mokrými vlasmi!!!!! Vtedy sa štiepia končeky a celkovo sa ničia vlasy. Čiže pekne si objednaj poriadnu a kvalitnú vlasovú kozmetiku, od šampónu až po ochranu pred teplom a olej pripadne serum do dĺžok vlasov. Sama som si tým prešla, teraz nemám žiadny problém. Mastné vlasy sú aj z toho, keď umyvas často vlasy. Samozrejme treba vyhodiť suchý sampon, to je najhoršie čo môže na vlasy byt. Neskutočne upchava vlasovú pokožku, vlasy nemôžu rast a budú ešte mastnejsie.

lindous
18. aug 2024

Keď píšeš, že umyté sú pekne vlnité a rozčecané krepovité, skús pozrieť curly girl metódu, postup aj prípravky, nájdeš toho na nete veľa 🙂

gabika0825
18. aug 2024

A ešte podotknem, že ak máš prirodzene vlnité vlasy, pises to v príspevku, tak vlnité vlasy si vyžadujú ešte extra starostlivosť, treba si nastudovat tento typ vlasov, je milión článkov po internete, tém a diskusii aj na fb som videla, že sú tam založené priamo skupiny kde si ženy píšu a radia o starostlivosti o kučeravé vlasy.

thereisabear
18. aug 2024

Pozri CGM. Ak ich máš po umytí vlnité, tak to podpor a nečeš po umytí.

biba_18
18. aug 2024

nemáš rovné vlasy - tak sa k nimi neprávaj ako k rovným. čo ti poradím sú blogy o CGM - curly girl method… napr. https://www.kucerave.sk/blog/41_tipy-pre-kucera... … alebo https://www.kudrnatevlasy.cz/blogs/1/curly-girl...

autor
18. aug 2024

Ďakujem za rady. Ja som mala od malička rovné jemné vlasy, to len posledné 3,5 roka po pôrode ich mám také. Neviem či sa vlnia z toho že sú suché, alebo sa mi zmenili vlasy 😃

biba_18
18. aug 2024

suché vlasy sa nevlnia. vlnité vlasy sa vysúšajú. cgm je to čo potrebuješ. btw - pozri si správy s mirkou kalisovou. na starých fotkách má rovné prípadne natočené vlasy - teraz nosí svoje prirodzené vlasy…

hankab
18. aug 2024

Pridavam sa do klubu suchovlasych 🙈
Vyskusala som uz rozne sampony od CHI, Kerastese a ine znacky, efekt vzdy nulovy, resp rovnaky ako so samponom za 3€. Pouzivam masky, kondicionery, vlasove oleje a nikdy nic nepomohlo. Akurat ten vlasovy arganovy olej nachvilu pomoze, ked si ho dam do vlhkych vlasov - pekne ich vyhladi a nevlnia sa. Ja ale ani nemam kucerave vlasy, iba tak smiesne vlnite, ze ani ked sa snazim ich este viac zvlnit, tak nie su pekne. Ked aj dosiahnem nejaky cdlkom dobry efekt, tak staci jeden nocny spanok a su na vsetky strany, ako chemlon, proste hroza.
Tak si ich zehlim, skusam rozne pripravky a su stale rovnake.