Čo s vlasmi?

18. apr 2023

Mám za sebou maturitné stretnutie po 30.rokoch. Bola som dosť prekvapená že každý účastník stretnutia mal zafarbené vlasy, len ja a triedny nie. Cítila som sa divná. Zišlo sa nás cez dvadsať, a každá mala iné vlasy, ako kedysi a ako na poslednom stretnutí.
Roky sa snažím vyhýbať chémie v domácnosti, v starostlivosti o telo a vlasy. Už v tej dobe som zistila že mi svrbí pokožka hlavy od šampónov s umelým i farbivami. potom sa u mňa objavili ďalšie alergie. Našťastie som v mojom okolí objavila šikovnú žienku, ktorá vyrába prírodnú kozmetiku. Bývalá spolužiačka ktorou sme názorovo na rovnakej vlnovej dĺžke, čo sa týka prírodnej kozmetiky, mi prezradila že používa hennu. Niečo som si vygooglila, ale múdrejšia nie som.
Som až taká šedivá? Po ťažkej chorobe mám o dosť redšie a jemnejšie vlasy ako kedysi. Máte skúsenosti hennou , budem to vedieť spraviť aj doma, dozrel na to čas?

nelca84
18. apr 2023

Ved sa nemusis hned farbit, pre 3 sedive vlasy. Skor by som sa zamerala na lepsiu starostlivost a kvalitny strih, lebo vlasy vyzeraju dost unavene a neupravene.

tanyan
18. apr 2023

Teš sa z toho, že máš ešte skoro všetky vlasy v pôvodnej farbe. 😉
Podľa tých fotiek čas ešte nedozrel...

erickatt
18. apr 2023

Chod do toho. Henna je super,je mierne lieciva a do vlaznej si pridaj zltok a par kvapiek olivoveho oleja.

adrianap83
18. apr 2023

Kebyže vyzerám ako Ty, nefarbím. Mam už tiež zafarbené, ťahá mi na 40. No som viac šediva ako Ty. Aj keď tiež tie uplne a dlho som mala v paži. Začala som minulý rok v lete. Už som si v zrkadle ako starenka pripadala. Bola som v salóne, kde používajú prírodnejšiu farbu. Aj doma sa farbim prírodnejšou, nie úplne henna. Farba (ani v kadernictve) nesmrdí a nemám až taky pocit zničených vlasov na dotyk. A zatiaľ mi chytá. Kamoška ma o tri roky viac a už chodí šediva, tieto farby jej nechytili. Ine nechce, chápem.
Kúp si ten sprej farebný, su aj prirodnejšie a ak budeš mat takúto udalosť použi.

zojazoja
18. apr 2023

Ja som Hennu začala používať pred 10tkami rokov dozadu už ako stredoskolacka. V živote som lepšie vlasy nemala. Chalani sa bláznili, dievčatá závideli. Ale to som nemala ešte šediny vtedy. Naši mi potom nosili aj Hennu z Egypta. Robili mi aj peknú " farbu" vlasov. Vtedy som chcela do oranžova. Na Hennu sa ale nesmie potom dlllhi farbiť normálnymi chemickými farbami. A raz som zabudla na to a nafarbila som sa a ostala som modro zelena😀 nanasala som si Hennu už vtedy sama. Nie je to nič ťažké.

autor
18. apr 2023

@zojazoja chemických farbám sa chcem úplne vyhnúť

autor
18. apr 2023

@nelca84 vietor mi rozvúkal vlasy,bola som venčiť psa zvyšok je spôsobené liečbou

autor
18. apr 2023

@erickatt vieš odporučiť konkrétny výrobok čo sa dá kúpiť bežne v sr, spolužiačke sa zlepšíla kvalita vlasov, ale ona žije v zahraničí

tuppuk
18. apr 2023

Vôbec nevadí, že máš tri šedivé vlasy. Keby si videla mňa ako chodím. Už to mám veľakrát v paži :D Len sa daj dobre ostrihať, nemusíš preto hneď farbiť jednoznačne🙂

autor
18. apr 2023

@tuppuk ostrihať ako? Nechcem mať krátke vlasy

erickatt
18. apr 2023

V DM maju. Ty si kup hnedu, ta je neutralna

erickatt
18. apr 2023

Aa ja mam 46, tiež sa nefarbim. Teda naposledy 15 rokov dozadu, z nudy. Aa sedivych mam mozno 10 vlasov. A najväčšia sranda, ze som kaderníčka

autor
18. apr 2023

@erickatt ďakujem

beeka
25. apr 2023

Nefarbila by som. Začínaš sediviet pekne. Mňa kaderníčka odhovorila od farbenia. Dobre ostrihané a zdravé šedivé vlasy sú krásne.

saxana000
25. apr 2023

Toto vobec nie su riedke vlasy.taketo 3 sedive vlasky som mala v 22 rokoch.farbit som sa zacala ovela neskor..ak si sama so sebou spokona a chemia ti nevyhovuje vobec nie je tvojou povinnostou sediny prekryvat..