Ahojte dievčence. O chvíľu mi končí materská a nastupujem do práce tak sa chcem dať trošku dokopy. Mám taký oroblém, že sa mi začali mastiť vlasy. Musím ich umývať každý druhý deň a ten deň sú už naozaj strašné. Máte prosím nejaký dobrý typ na šampón príp. vitamín alebo čo by mi pomohlo aby som ich nemusela umývať každý deň. Ďakujem za každú radu.
@mitulik2201 prestať tak casto umyvat-Aj to môže byť jeden z dôvodov prečo sú mastné. Teraz keď si doma tak najlepšia možnosť prestať umývať každý deň. Plus ďalšie dovody,že striedas mozno veľa samponov,moc horucu vodu používaš, alebo používaš nejaké pripravky
@mitulik2201 mne pomaha tento šampón.odkedy ho pouzivam umývam si vlasy dva krat do tyzdna. Suchý šampón to zhoršuje a Ano trwba sa snazit menej umývať,lebo potom sa pokozka chce viac premastit.
@mamelka umývam ich každý druhý deň a možno máš pravdu s tou horúcou vodou. Ja si aj celé telo sprchujem horúcou vodou. Som stále zamrznutá 😀
U mňa zaberá zdravá strava a curly girl produkty, teda bez sulfatov, silikonov, parabenov...vlasy si umývam raz týždenne, predtým tak kazde 4 dni
Tak u mňa už od puberty nepomáha nič, mám jemné mastné vlasy po plecia a stále mastnú aj pleť ešte aj teraz po 40-tke. Presne ako aj moja mama, ktorej sa len pred pár rokmi toto všetko upravilo (pravdepodobne vplyv hormónov), má vyše 70 rokov. Som s tým už jednoducho zmierená, že vlasy musím umyť podľa potreby. Ale určite nie horúcou vodou - len mierne teplou až vlažnou vodou a šampónujem len 1x jemným prírodným šampónom.
Mne pomohli tuhé šampóny od značky kvitok,konktrétne maca alebo ylang ylang,stačí 2x do týždňa umyť,niekedy len raz v týždni...a konečne môžem rozčesať vlasy po umytí bez toho,aby som musela minúť pol balenia balzamov a pod...mám jemné vlasy po plecia
@viera77 buď rada na mastnej pleti nebudeš mať tak skoro vrásky🙂
@mitulik2201 keď máš taký typ vlasov asi nič.Ja som vyskúšala všetko drahé šampóny z lekárne, prírodné, všetko možné...čo najmenej masiek, tuzidla, laku...mne aj čapica v zime rýchlejšie masti vlasy.Nefenovat horúcim vzduchom
Celkom fajn bol šampón Ducrey z lekárne.A vzdy mam doma aspoň 2 suché sampony
Tiež som si predtým zvykla umývať aj 3krát do týždňa, tak som skúsila obmedziť a ozaj to pomohlo. Akože najprv som fakt chodila vkuse s mastnou hlavou, ale inak sa to docieliť nedá🙂
mne pomohol prirodny sampon Yves Rocher s aloe vera na mastne vlasy
@liz_sloane dá sa ho prosím ťa v niektorom obchode kúpiť či musím objednať cez internet? Ďakujem za odpoveď 😀
@mitulik2201 ja si objednavam cez notino 🙂
@mitulik2201 alebo si najdi pobocku Yves Rocher, to je prirodna francuzska kozmetika, byvaju vo velkych nakupnych centrach vo velkych mestach
@mitulik2201 ja som si teraz kupila krepovacku a ked si vlasy nakrepujem, malicko prelakujem, tak raz tak dlho mi vydrzia znesitelne bez umytia.
mam mastne vlasy, maximalna vydrz v nositelnom stave su 2 dni. Skusala som aj neumyvat tak casto, na chvilu to pomohlo a vratilo sa to do povodneho stavu. Co mi skutocne pomaha je: 1. po umyti vlasy vyfukat, nenechat ich volne uschnut 2. skratit uces 3. AMLA prasok. Vlasy sa po nom menej mastia, robim si z neho zabal, aspon na pol hodinu a aspon 1 x za 2 tyzdne. Da sa kupin na bionatural.sk, makeup.sk alebo vyguglis kde este.
@mitulik2201 mne pomohlo len menej umývať.. teraz som tiež na materskej, keď som chodila do práce som umývala každý 2 deň.. no teraz aj 3,4 a sa čudujem že na 3 deň vyzerajú ešte v pohode, 4 v cope.. možno suchý šampón, ja som začala používať aj Milvu predtým Carpathia.. a prestali sa mi aj lámať v mieste gumičky a možem mať aj dlhé