Ahojte, chcem sa s vami poradiť ohľadom vĺn, kučier na rovných vlasoch. Stále keď si dám natáčky alebo použijem kulmu proste čokoľvek aby sa mi aspoň trochu zvlnili vždy sa mi do 10min úplne vyrovnajú bezo hladu koľko laku dám. Nevedeli by ste mi niečo poradiť?
@oliverceky absolútne nepomáha, hneď mi to všetko spadne a vráti sa do pôvodného stavu :(
Ja mam to iste takze ta uplne chapem a tiez mi nic nepomaha 😭
@bilotti mam ten isty problem. Je jedno, ci si to robim doma, ci mi ich nataca kadernicka. Do dvoch hodin najneskor su uplne rovne. Jednoducho su tak pruzne a pevne, ze sa sami zrovnaju.
Skusala som rozne kulmy, teploty, tuzidla, laky, natacky (aj na noc), podrzat vlasy na kulme kolko sa da, aby nezhoreli, vyfukat, pretishnut obratene cez kulmu, vsetko jedno.
Co zabralo, bola trvala robena v spravnom case.
Ale len cez drobne natacky, nie velke. Aj tak sa hned po umyti zacali zrovnavat do velkych vln.
Ale tie potom vydrzali rok. Ako som vlasy postupne podstrihala, ked vyrastali, tak stale tie zvlnene konce vyzerali dobre.
Po kazdom umyti sa znova velmi zvlnili, to som len mierne premocila tuzidlom a nechala volne vyschnut bez cesania, aby ostali co najviac zvlnene. Po vyschnuti sa totiz zase trochu uvolnili a zrovnali. Keby som ich precesala mokre, vlny by zmizli este viac (do dalsieho umyvania).
Takze len to zabralo.
@juliacenc
@moonlight1210 ďakujem za podporu :D nikdy nechápem ako môžu niekomu celý deň vydržať vlasy natočené.
Rozmýšľala som aj nad trvalou ale mám ich dosť poškodené a to by im veľmi dobre neurobilo a ako poznám moje vlasy aj ta trvalá by mi možno pomohla len k poškodeniu nie ku natočeniu :D
@bilotti mne vydržia cely deň a to dokonca bez laku (ale mám aj take vlasy), no keď si ich umyjem a potom natočím, nevydržia ani 10 minút. Skús si ich umyť večer a na druhý deň natočiť.
Tiež sa mi hneď narovnajú, jedine keď idem spať s natáčkami na hlave tak vtedy to drží,keď si ich natočím ráno na kulmu alebo žehličkou tak pokiaľ sa vyhrabem z domu tak už sú rovné a ešte aj spľacnuté...
@blondeviktor ďakujem, áno to môžem skúsiť. Skúsim vyskúšať naozaj všetko
Nepomôže ti nič moja milá. Ak je vlas jemný alebo zdravý, tužidlo aj lak ho iba zaťažujú a tým pádom účes padne. Ale zase nez nich účes nedrží. Riešim toto celý život. Vraj existujú špeciálne tekuté tužidlá pre tento účel, ale nedarí sa mi to nájsť už roky. Mne jediné pomohlo, ked som mala odfarbované vlasy. Narušený vlas drží vlny. A
Vraj jemny ani prilis hruby vlas neudrzi tu tiahu a vlna spadne. Toboz ked sa zalakuje. Vlnu vraj treba nehat dobre vychladnut. Pripadne ked si ich vysusis ale to je suche natacanie - tak do takych suchych umytych vlasov nastriekat suchy sampon, zvysok vycesat (doda to taku inu strukturu a hrubku vlasu, zaroven trosku lepivosti). Take vlasy skus natocit. Aspon uvidis ci funguje alebo nie. Vyfenovane neuhladene vlasy su trochu rozstrapkane a tym padom o seba budu viac driet a drzat jednotlive vlasove vlakna. Teoria pekna ale ci to pomoze neviem. Zisti. Skus
@luciaruz nechcem vam kazit debatu, ale mam jemne vlasy a vzdy mi vsetko drzalo.
Nedrzalo kamoskam s tvrdymi alebo tazkymi vlasmi.
Dokonca pred 100 rokmi som mala trvalu, prave aby tie jemne vlasy bolu trosku "puf", taku akusi setrnu a ta mi drzala stale, len odrastala postupne.
Mne krasne vydrzia kucierky ktore si natacam na noc na vlasy (na ktore si predtym este dam tuzidlo z DM na jemne vlasy take fialove) navlhcene rozprasovacom s vodou na natacky vlastnorucne urobene z bublinkovej folie - je to pre mna priam zazracna neuveritelna metoda pri ktore viem mat kucierky aj 3 dni a bez laku. Len nesmie byt vonku vlhko a dazd;o) Vlasy mam dlhe a jemne, nefarbene. Je plno videi na bubble wrap natacky na Youtube, tam som sa inspirovala a ine uz si ani nerobim;o)
Na niektore "netocive" vlasy funguje roztok z gelu na vlasy a vody, naniest na vlasy rozprasovacom a natocit. Tiez moze pomoct natocit vlhke vlasy pred spanim, rano prefuknut teplym vzduchom, rozpustit a zafixovat. Niekto spominal svatenu vodu, ta tiez nemusi byt marna 😊, obsahuje totiz sol a slana voda(napr. morska) podporuje vlnenie vlasov. Tiez je dobre po umyti oplachnut vlasy octovou vodou namiesto masiek a kondicionerov, zjemni ale nezatazi vlasy, takze kucery lepsie drzia a skuste aj No Poo metodu, lebo vela samponov dnes obsahuje silikony a oleje, ktore vlas vyhladzuju a zatazuju a na takych vlasoch kucery drzat nebudu. Tiez netreba tuzidlo, zbytocne vlasy zatazuje, len lak, alebo ten gelovy roztok
@bilotti Tužidlo a lak