Nemyslím botox atd. Už som počula retinol, anti age serum/krém, 2-3x denne sunscreen na tvar atd. A od akého veku ste s tým začali? Už v 20 alebo keď ste mali 30?
Nic uzivam si kazdy den a aj kazdu vrasku. Dost umelin vidim a vsetky su rovnake
Proti starnutiu nerobím nič, viem že určite príde ... 😂😂😂
@andrejka1974 ....v 45 tke keď sa začneš starať o pleť už nedozenies vôbec nič.Kolagen sa prestáva tvoriť už v 25 tke.Takze 20 ročný sklz nedozenies nicim
Ked sa nebudes o seba starat teraz, neskor je to naprd. Za mna najdolezitejsie je plet poriadne vycistit, aj hlbkovo, 2x do tyzdna peeling a sem tam neinvazivny lifting pleti
@ivik4 to aj robíš?
Treba sa o seba starat aj zvnutra. Vyzivna strava,pit dostatok tekutin,mat dostatok pohybu .
No ja nič... Čo je zlé na starnutí? 🤔
@andrea_prestastna nevieš čítať?
Vitamin c,spf rano,vecer retinol,niacinamide,samozrejme cistenie pleti a peeling. Treba si o tom trochu nacitat co s cim kombinovat,vediet aku mas plet a na co sa chces sustredit. Mne sa podarilo spravnou rutinou obmedzit akne,netvoria sa mi nove vrasky.
@deti95060810 ano,preco
Vraj pomaha prikladat hlinu na hrudnik. 🙂 Tak asi potom jedine piestanske bahno ...
Treba vedieť starnúť s gráciou...A nie patlať na seba milión sajrajtov a skúmať dve hodiny pred zrkadlom každú vrásku😝
@mandarinka555 👍👍👍
Takmer samé odpovede k veci 🤦
Určite pleť 2x denne čistiť- ak používaš makeup,tak večer je ideálne aj dvojkrokove čistenie podľa typu pleti (ja mám napr dvojfázový odličovač,následne gél), potom tonikum, sérum (ako bolo spomenuté retinol,Niacínamid,vitamín C....), Hydratačný krém..
Ráno vždy vyčistim gélom, potom tonikum, celoročne SPF 50, tvár neopaľujem od svojej 25tky 😊 (v podstate ani telo nejako cielene 😀). Pri starostlivosti nezabudnúť na dekolt a krk,kde vrásky vidno najskôr (používam 2x týždenne suchý olej na hydrataciu, inak krémy smerujem od pleti až dole na dekolt).Pravidelnú starostlivosť som začala dávno,ale kvalitne možno až pred 30tkou. (Ideál ozaj čím skôr podľa typu pleti) . Min rok som bola na mezoterapii (vpravovanie vitamínov a kys hyalurónovej do pleti).
Nemám v pláne botox a iné veci,ale ak je možnosť sa postarať o svoju pleť,aby som jej dala to najlepšie,tak sa proste nevycapim bez opalovaku na slnku a nebudem sa potom tváriť,že tie vrásky a pigmentové škvrny sú bežná súčasť,lebo nie sú ...môžu byť,ale nemusia byť tak skoro 😊
Môj názor 😊
@patulka410 No neviem, či ti to veľmi pomáha, keď máš také vrásky okolo pier...a to si ešte mladučká...
@mandarinka555 ty si dnes taka mila 😆😂😅
Pijem vela cistej vody, ziaden alkohol, pohodu, vela smiechu, vyrovnanost.
@liljana hlinu na hrudnik,nech si telo zvyka kam pojde 😂😂😂
@mandarinka555 ak myslíš tu na tej jednej strane,tak áno mám ju odmalička len na jednej strane,kedy som po silnom zápale nedokázala pohnúť poriadne pravou stranou tváre,iba ľavou a vždy keď sa poriadne usmejem,tak sa mi bohužiaľ dvíha len jedna strana viac😊 kľudne si do mňa kopni,keď ti to robí dobre 😊 mne je to jedno 😊 ak ti pripadám,že vyzerám oveľa staršie ako som,tak je to tvoj názor,neberiem ti ho 😉
Chcela by som vedieť, či by si bola taká hrdinka aj naživo pri človeku,o ktorom nič nevieš 😊
Otázka bola,čo pre to robíme. No nehadzem si hlinu na hruď, pleť si čistím a nebudem si dávať botox do jednej polovice tváre,ak už neviem hýbať tou druhou- nie je to príjemné 😉
Prajem ti pekný deň a viac empatickosti
Podľa môjho laického názoru je najväčším "zostarovačom" pleti slnko, čiže hlavne treba používať spf, celoročne.
Kzdych cca 6 tyzdnov poriadne cistenie pleti u kozmeticky, kazdy vecer double cleansing + tonikum + serum + krem, kazde rano jemne cistenie + ruzova voda + serum + spf krem.
@denithestrange1993 toto používam aj ja, účinné + začínam s tvárovou jogou, tak uvidím.
Tak krém s spf, slnečné okuliare a klobuk je prevencia, ktorá by sa v dnešnej dobe mala u detí pestovať od malička... Darmo si na to spomenieš v 30tke... Taky retinol si môžeš dat na pleť kľudne aj v 20tke, je to dobre riešenie pre aknoznu pleť, a mimochodom najviac preskúmana ingrediencia v kozmetickom priemysle spolu s niacinamidom... Prívlastky anti-age sérum a podobne sú len marketingovým ťahom pre neznalych, chod po zložení... Nepíšeš koľko máš rokov, ale také kvalitné hydratačné sérum (za mňa je kvalitné hydratačné sérum kombinácia viacerých molekúl kyseliny hyaluronovej, ceramidov a peptidov), sérum s vitamínom C, hydratačný krém a spf je základ už pre 20 ročne dievča s dokonalou pleťou...
@patulka410 Reagovala som len na to, koľko sajrajtu si na seba patláš...
@mandarinka555 chcela by som vidieť, čo si ty za hviezdu 😃 lebo komentovanie výzoru druhých ti ide, fotku nemáš, k veci nič nepovieš...
@domiklik haha zlatá 😀 no už teraz ževraj komentovala len to, koľko si toho na seba patlem. No toto v tom komentári nebolo 😊 ja som sa so svojou vráskou natrápila dosť rokov,že vyzerám akoby som dostala porážku,kým som sa s tým zmierila 😊 ale sú napríklad ženy,ktoré sa trápia niektorými svojimi nedostatkami a presne takéto krasne komentáre ich dovedú k tomu,že: tak dám si pichnúť pery,keď ich mám smiešne úzke...dám si pichnúť botox,keď kozmetika nepomáha.
A potom sa z nich zasa smejú, že čo so sebou dorobili.
Ale na tomto fóre ma to ani neprekvapuje. Zaujímavé,že som vo svojom živote nestretla ženy,ktoré by do očí povedali: vyzeráš hrozne, si krava, tvoj manžel je idiot, ...tu to píšu jedna radosť, čo im príde. Anonymita internetu dáva krídla 😂
Každopádne budem mať radšej najhlbšiu vrásku sveta od smiechu,akoby som mala mať vrásky hnevu a trpkosti ako niektoré dámy 🤭😂
Máš nejaké hydratačné sérum overené,obľúbené ? 😊
@patulka410 keď sú korunky tak periccone, ale momentálne mám tieto tri gracie z korey:
Rohto Mentholatum - Hada Labo Gokujyun Premium Lotion 2020 Edition
AMPLE:N - Ceramide Shot Ampoule
AMPLE:N - Peptide Shot Ampoule
Tie ceramidy mam teraz prvý krát a nie som s nimi úplne ôk. Ale lancer ma tetaz nejakú novinku so 7 molekulami HA a ceramidovym komplexom, tak možno po lete sa nechám zlákať 😉
Stačí po 45