Čo pomáha na červené fľaky po akné?

laurikasarinkaq
6. jan 2024

Ahojte mám strašné červené fľaky po akné ako sa ich zbaviť ? S makeupom ich zakryjem ale rada by som ho znova nenosila :/ máte overené rady ? Nechcem skúšať milión typov alebo produktov . Priložím fotku aké to mám
(Mala som vyše pol roka nevysvetliteľné akné na ktoré mi nic nezaberalo a zmizlo keď som vysadila všetko mliečne aj bezlaktozove pretože mi zistili alergiu na mliečnu bielkovinu)

laurikasarinkaq
autor
6. jan 2024

@laurikasarinkaq takéto mám na oboch stranách

laurikasarinkaq
autor
6. jan 2024

@laurikasarinkaq

Takéto mám na oboch stranách

lindous
6. jan 2024

Chemický peeling, laser, počula som už aj o tekutom dusíku,… možností je viac 😊 dobrá klinika estetickej medicíny a určite ti poradia to najvhodnejšie pre teba 😊

minenkak
6. jan 2024

@laurikasarinkaq pozri hocijakú kliniku estetickej medicíny koľko čo stojí a čo je dobré pre teba,alebo sa hneď objednaj niekde a oni ti povedia a ako píše baba v príspevku vyššie,laser píling

zuzulkika
6. jan 2024

@laurikasarinkaq ahoj...Toto iste ma moja dcéra na oboch lícach....už sme aj rozmýšľali,či to nemôže mať z mliečnych výrobkov.Prosim ta,u akého mudr.si bola na vyšetrení...najprv cez obvodného?ďakujem.

laurikasarinkaq
autor
6. jan 2024

@zuzulkika viesco chodila som stále ku kožnej a tá mi stále predpisovala nejaké vodičky mastičky a kadečo lokálne na akné ale raz som sa nehnevala a hovorím že prosím vás to bude vnútorný problém nemôžete mi spraviť odbery ? Spravili mi druhý deň odbery na moju žiadosť a videli zvýšené niečo neviem čo to bolo a povedali nech to donesiem svojej obvodnej že to môže byt buď nejaká alergia alebo parazity (skôr si mysleli že mám nejaké parazity v črevách ) .. nakoniec mi moja obvodná zobrala krv aj na parazity aj na alergie a výsledky z parazitov boli prvé tie neboli potvrdené a o týždeň prišli výsledky z alergií a zistili mi mlieko(mliečnu bielkovinu ) a sóju . Mliečne alergie sa ukazujú často na lícach .. každopádne skúste vysadiť mliečne (nekupovať ani bezlaktozove,pretože väčšinou intolerancia na laktozu nespôsobuje akné ,preto ak jej telo neprijma mlieko tak nemôže ani laktozu ) pozor na omáčky v ktorých je smotana , pozor na syry , jogurty ,všetky sladkosti ako čokoláda ,keksy atd. ) treba pozerať na zložení kde je písané buď mlieko ,mliečna bielkovina,kazein a podobne . Existuje ale veľa sladkosti ktoré mlieko neobsahujú len treba si dohľadať na internete . Tam kde je písané že ,,môže obsahovať mlieko,, to pokojne môžete dcére dať . Je to písané takmer všade aj keď produkt mlieko neobsahuje len kvôli tomu že v továrni kde sa produkt vyrába sa pracuje aj s mliekom takže by sa mohli nájsť stopové prvky .ale to je mizivá šanca 🙂
Pripadne sladkosti ktoré sú označené ako vegan tak pokojne môže . Tam mlieko určite nebude

bambulka98765
6. jan 2024

@laurikasarinkaq nakoniec nezistili nic z tych odberov?
dcera ma tiez takuto plat a alergiu na mliecnu bielkovinu.
Zatial som jej kupila aspon tie tabletky na podporu travenia.
kym sa dostaneme ku koznej tu su sialene lehoty ku koznym....
A kozna co predpisovala? Nam belakne, dookola ale nejako nezabera.

missviolet
6. jan 2024

mne to pekne stiahol niacinamid

zuzulkika
6. jan 2024

@laurikasarinkaq ďakujem pekne za odpoveď.Lebo presne aj my ku koznej... zobrala jej len z povrchu ster,....že bežná Flora.Ako nehovorím,dala jej ATB ,vodičky,krémy....plet krásna....tak sme sa vytesovali...lebo toto bola jej druhá kožná.....no ,ale nie na dlho...pôjdem touto cestou.Este raz ďakujem a prajem ti, aby sa aj tebe dala plet co najrýchlejšie dokopy.

kaja0210
6. jan 2024

Toto sama s mastičkami nedáš. Máš to dosť zlé....bude to liečba minimálne na 2 roky. Navštíviť estetickú medicínu - súkromné centrum a plus dlhodobo retinol. Niacinamid,ako píše kočka vyššie ti v tejto fáze nepomôže. Hlavne zistí intolerancie a potom zvyšok. Prepáč,za úprimnosť,ale čím skôr sa do toho pustiš tým lepšie. Viem o čom hovorím.😉

tenerifka
6. jan 2024

@laurikasarinkaq moja dcera (21) ma takuto plet vzdy po osetreni laserom kvoli jazvickam po akne (ale asi 25% plochy z toho, co ty), a postupne jej to vybledne tak do 3 mesiacov, ale pouziva denne (aj v zime) krem s ochrannym faktorom 50 proti slnku. Brala aj Dercutane (ten jediny jej na akne zabral), vtdy si aj zvykla pouzivat vysoky faktor.
Ak je to u teba kratky cas, daj pleti cas na spamatanie sa, pouzivaj krem s ochrannym faktorom, prip.makeup. Ako tie cervene flaky vyblednu, asi bude treba aj u teba frakcny laser na "doladenie", ten ma najlepsie vysledky

kubkovamama
6. jan 2024

@laurikasarinkaq niacinamide alebo možno aj retinol ak nemáš 20. Aspoň mesiac poctivo,potom až uvidíš vysledok

suzy2508
6. jan 2024

Na toto sa obávam žiadna masť nepomôže, ešte možno skúsiť tretinoin. Ale určite smer estetická klinika, laser, možno skúsiť chemický peeling. Hlavne nezabudnúť na spf 50. Držím palce, neboj, s dnešnou technikou si to dáš dokopy určite, len treba byť trpezlivá s časom.

laurikasarinkaq
autor
6. jan 2024

@zuzulkika skoro som zabudla . Tak isto som brala atb ktoré zabrali ale čoskoro to bolo zas rovnaké .. ale aspoň už viem príčinu

laurikasarinkaq
autor
6. jan 2024

@bambulka98765 veď z odberov zistili tu alergiu na mliečnu bielkovinu . Mala som katastrofálne akné ale vyrážky už zmizli a ostali červené fľaky ako som pridala fotku . Ak ma dcéra alergiu na mliečnu bielkovinu a ma akné tak hneď ako vysadí všetky mliečne výrobky vrátane bezlaktozovych tak by malo byt po probléme

bambulka98765
6. jan 2024

@laurikasarinkaq aha. Fu tak to bude u nas zrejeme tiez riesenie.

bambulka98765
6. jan 2024

@laurikasarinkaq a retinol v nejakej forme ti nepredpisovala?

laurikasarinkaq
autor
7. jan 2024