Čo na takúto pleť?

11. feb 2024

Ahojte , mám po 30tke. O pleť som sa nikdy špeciálne nestarala a tak to aj vyzera . Samozrejme hygiena ráno vecer ale žiadne krémy masky prípravky vždy to slo mimo mna. U kozmetický som bola asi 5krat v živote . Asi nebola dobrá naposledy. Čo by ste mi prosím poradili ? A ako sa zbaviť chĺpkov nad perou? Ďakujem krásne a prajem krásny deň .

kristinam21
11. feb 2024

Skúste olejček z čajovnikovych lístkov, dá sa kúpiť v lekárni

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
isis234
11. feb 2024

Najskôr zisti, aký máš typ pleti. Jemne nakrémuj a pritlač servítku na tvár.. Kde budú otlačky od krému, tam máš mastnú pleť, ak nebude nič, tak suchú pleť. Môže byť i normálna pleť. Ak na čele a brade , tak zmiešanú pleť.
Podľa toho si kúp nočný a denný krém ( mastná, suchá, zmiešaná)
Nočý krém - koža je v kľude, najlepšie sa regeneruje.
Podľa financií... zvoľ kozmetiku - DM alebo ORIFLAMe (majú i akcie)
Ráno tenká vestva denný krém, prepudruj gulôčkovým púdrom.(použi štetec na púder a jemne nanes na tvár) Večer odmaľuj. Nanes tenkú vrstvu nočné krému.
Tie póry sa ti vyhladia, ak si nanesieš gulôčkový púder. Všetky nečistoty sa zachytia . Neprejde ti to do kože. Preto tie prírodné kozmetiky, lebo... aby nebol suchý púder.
Všetko chce svoj čas a trpezlivosť.
Tie krémy, najskôr kúp nočný a denný krém (vzorky,,, tak zistíš, ktorý ti vyhovuje.
Raz za mesiac použi i masku na tvár. Vhodná je zlupovacia... Nanesieť okrem okolia očí a úst. Necháš zoschnúť a len stiahneš... ako Fantomas masku.. Pocítiš jemnosť pokožky

isis234
11. feb 2024

Mne napríklad nerobia dobre gelové odličovače. Radšej mám mliečne Amia active čistiace a odličovacie pleťové mlieko.
Tie chlpky som odstánila pinzetou.

marcellka32
11. feb 2024

@isis234 prosím nerad jej Oriflame, je to nekvalitná kozmetika

marcellka32
11. feb 2024

Najdôležitejšie je čistenie: gél, sérum, krém, spf50 samostatne (slnko ti spôsobuje tie fľaky pod okom)
Večer: čistenie, retinal, krém

renata1405
11. feb 2024

Chemicky peeling ak mas aj na drahsie procedury tak mezoterapia alebo plazma pen je dobry aj na pigmentove flaky a existuje nieco ako trvala depilacia.

jenny224
11. feb 2024

Nočný krém je prežitok. Stačí jeden podľa typu pleti, hydratačným sa nikdy nič nepokazí. Sérum pre daný typ pleti, SPF...

iv007
11. feb 2024

Isla by som kozmeticke na profesionalne osetrenie, vycisti ti pory, urobi mikrodermabraziu aj masaz a odstrani chlpky. Ja chodim kazdy mesiac, stoji ma to 25€ a hodinku relaxu pre seba.

babulkomale
11. feb 2024

@isis234 prosim ta, ten test pleti, to mas odkial? 😃

isis234
11. feb 2024

@babulkomale to dávala veľmi dááávno kozmetička v telke.. Už neviem presne aká to bola relácia. Aj v časopise to bolo písané.... Treba čítať

isis234
11. feb 2024

@marcellka32 to povedal kto? Na základe čoho? Nie každému sadne každý krém. Treba skúsiť vzorky

babulkomale
11. feb 2024

@isis234 ...práveže čítam.

marcellka32
11. feb 2024

@isis234 Oriflame obsahuje minimum účinných zložiek;)
Nemusím ti to vysvetľovať, ja sa riadim dermatologmi, nie katalógovou kozmetikou
A vzorka ti je nanič, na to aby si zistila či ti krém sedí, potrebujes minúť celé balenie

normab
11. feb 2024

Zaklad dobre cistit, najprv olejovym odlicovacom, potom na vodnej baze, vecer hydratacny, retinol, rano céčko, hydrat. a vzdy spf min 30

belaaaaaaaaa
12. feb 2024

Ahoj. Z fotky je ťažko vyčítať. No určite minimálne najlepšie peptidový čistiaci gél, toner, enzymaticky píling aspoň 1x týždenne. Stačí aj jeden krém, mal byť kvalitný hydratačný a aj očný. Prestriekať Biopeptidovým sprejom. Samozrejmosťou by mali byť masky čistiaca, hydratačná. Najlepšie zapracované buď ultrazvukom alebo aspoň Galvanickú žehličkou. Tvojej pleti chýba voda, máš tam aj pigmentové fľaky, nejaké začervenanie. Čiže prospel by Ti chemický píling alebo Aha kyseliny. No hlavne hydratácia 3x. Áno viem, trošku zdĺhavé🙂

ibatanecnica
12. feb 2024

čo sa týka chlpkov nad perou, ja chodím 1x mesačne kozmetičke na vosk. Ak sú tmavé, odporúčam laser. pár ošetrení a potom budeš chodiť 2x do roka na udržiavanie.
Kozmetika - zisti, akú máš pleť a podľa toho sa zariaď. Ja si objednávam kozmetiku zo stránky Natureal.sk. Hlavne The Ordinary. Aj tam poradia, čo je vhodné na konkrétny typ pleti. Používam kyseliny, retinol, peptidy, niacinamid, C-čko. Striedam to, Iné v zime, iné v lete. Čo sa týka krémov na tvár pre mňa - odskúšané značky - Tiande, Havlíková apatieka, Dr. Sandra,
Žiadne katalogové. Praktizujem aj tvárovú jogu, používam aj oleje - argánový, vit. E

nikanika97
12. feb 2024

@marcellka32 každému sadne niečo iné, v tom súhlasím. Ale zas musím oponovať, že Oriflame JE kvalitná kozmetika, máločo mi tak pomohlo ako tie produkty. Za mňa lepšie ako Yves Rocher. Avon, to je chemia, to by som si nič nedala.

isis234
12. feb 2024

@babulkomale ako som písatla tak to bolo veľmi dávno v relácii aj v časopise. doba sa mení. Ja to už nepotrebujem

isis234
12. feb 2024

@marcellka32 mne vzorka pomohla na to, aby som zistila či mi vyhovuje daný krém. Sme rôzny a každý má zrejme iný typ pleti.
Napísala som len svoj názor. Autorka sa tým nemusí riadiť.. Ani nikto iný

dota6
12. feb 2024

Ahoj, ja som mávala takúto pleť. Veľmi dôležité je správne čistenie, hydratácia a chemický (nie mechanický peeling). Čistenie v 2 krokoch= 1.odličovací olej, odličovací balzam to je prvý krok, a týmto odlíčiš naozaj všetko. Moje topky sú od clinique balzam, Heimish balzam a olej od coxir. A potom čistiaci gél, nejaký úplne jednoduchý v zložení moje topky sú Avéne a La roche posay. A ďalším krokom, ktorý mne pomohol sú aha a bha kyseliny, použiť v rutine aspoň 3x do týždňa podľa sily. U mňa je jedna jediná topka Cosrx Bha :D fakt používam roky. A ďalšia vec čo mi pomohla, je pochopiť, že aj takúto (u mna aj mastnú pleť) treba hydratovať. Tu pozor, nájsť krém, ktorý neupcháva póry je masaker :D moje topky sú Clinique moisture surge, Neutrogena hydroboost -ultralahké a na večer la roche posay cicaplast b5, a dr Jart žltá rada ceramidový krém -ťažšie kremy. A v neposlednom rade, hydratačné tonery a misty, sú ľahké a pripravia pleť na rutinu 😇 Cosrx Snail mucin a La roche posay baumeb5 spray. A samozrejmosť na deň je Spf najmenej 50.
Mne toto veľmi pomohlo, ta pleť je čistá, žiarivá. Ja mám aj jazvy po akné, mám rozšírené póry, mastnejšiu pleť a toto mi pomáha pleť udržať ako tak peknú. Okrem uvedeného používam aj iné prípravky a séra ale to už je na zvážení 😇 či chcete investovať do toho toľko.

tiana080
12. feb 2024

Retinol, retinol, retinol 😁

danielka1982
23. feb 2024

To iste bolo aj u mňa. Skúšala som kadečo.Aj dodržiavala rutinu ale stále rovnako.Červená,bodkovaná aj keď som navštevovala kozmetičky. Kamarátka mi raz dala kozmetiku Lobey,že ona to dostala ale ona nechce skúšať nič iné,že ona už ma svoju overenú kozmetiku,že či nechcem vyskúšať. Bála som sa zas experimentovať ale čo už. Žiadne chemikálie tak som do toho šla. A neľutujem. Táto vegánska kozmetika sa mojej pleti páči. Ku mlieku,pene,mlhe,peelingu a krémom čo som dostala som si kúpila teraz aj sérum retinal 6 (nie retinol) a aj šampón a kondicionér na skúšku tak som zvedavá.

megg1
23. feb 2024

Na tie chlpky si kup v lekarni alebo drogerii opilku, taky krem, ktory ti ich vydepiluje, alebo si ich ohol holiacim strojcekom. Co sa tyka pleti, pouzivaj micelarne vody, sera s kys.hyaluronovou, serum s kolagenom, aha kysselinami, vitaminom c, pripadne bha pilingy, v drogerii najdes aj do par eur a velmi ucinne. Nejaky jemny krem a bb krem na to, ak chces tak nejak sa mierne nalicit...

laurika999
26. feb 2024

Oriflame je šmejd.... a už dávno nie je v kurze.