Čo na starnúcu pleť?

5. jan 2024

Mám 40 rokov,3 deti.Dievcensky typ,nehádajú mi viac ako 30-35.Posledne asi 2 mesiace som si všimla obrovský rozdiel v kvalite pleti,opuchy na vieckach aj pod očami,pleť je zvädnutá,taká špongiovitá,makka.Na sanke po bokoch brady klesnutá koža.Nechapem čo to tak rychlo prislo.Co by ste poradili,ale nič invazívne.Pouzivala som doteraz kozmetiku na citlivú pleť,krém s SPF s Cčkom,ocný krém s Aloe.Nikdy som problém s pleťou nemala tak ani tu kozmetiku som moc neprežívala,makeup používam občas na nejakú príležitosť.Vrasky zatiaľ nemám žiadne.Iba ta pokožka je taká hubovitá a klesnutá

luciaruz
5. jan 2024

Skúste tvárovu gymnastiku. Čo sa týka opuchov, tam nepomôže, nič iba dostatočný spanok a studeny obklady (napriklad lyžičky z chladničky). S používaním spf v žiadnom pripade neprestavajte. Ešte by som zaradila nejaké dobré hydratačné sérum, alebo retinol. Ten robí doslova zazraky. Nechýba Vám náhodou dobrý spánok, relax, trochu znížiť tempo? 😟

morusha
5. jan 2024

Skôr než posilňovanie svalov na tvári, svaly uvoľňovať masážami, nakoľko sa skracujú (hlavne žuvacie, spánkové, bradové a svaly ťahajúce sa od kútikov úst dole) a ťahajú tvár nadol. Taktiež masážami okolo očí smerom ku krku nadol podporiť odtekanie lymfy. Na večer už veľa nesoliť a ten spomínaný retinol. Dôležitý je aj pohyb na čerstvom vzduchu.

autor
5. jan 2024

@luciaruz co ja viem,mam celkom pohodovy život.Cvicim,som veľa vonku,v záhrade,tým to asi nebude.Retinol som čítala,pozriem viac o tom,

autor
5. jan 2024

@morusha áno,slané mám radšej ako sladké jedlá,ale keď mi to nikdy problém nerobilo,asi vekom už robí 🙂

marcellka32
5. jan 2024

Ráno: čistenie, sérum, krém, spf50 samostatne ako posledné cely rok, nie v kréme ale samostatne
Večer: čistenie, sérum, retinal, krém
Najviac nám zostaruje kožu slnko, celoročne sa má používať spf50, nielen v lete
Ako ošetrebie je dobré hydratačné ošetrenia, hydrafacial, rejuvenizacia
Zvnútra doplniť kyselina hyalurónová hyaulurmed
Po 40 presne vidno kto sa ako o seba stará;)

autor
5. jan 2024

@morusha tie masáže som tiež pozerala nejaké videá,aj to máš odskúšané? Že taká jednoduchá vec naozaj môže fungovať? A po akej dobe je vidno trošku vysledok

autor
5. jan 2024

Retinol vidím všade naokolo🙂 doteraz som si myslela,že je vhodný až pri o dosť vyššom veku alebo výrazných vraskach

marcellka32
5. jan 2024

Samotné vzniknuté vrásky odstráni už len botox...

autor
5. jan 2024

@marcellka32 kyselinu a kolagén užívam asi 2 roky,kvôli kĺbom. SPF tiež stále,ani sa neopalujem,na slnku nevydržím,iba čo ma chytí na záhrade alebo na dovolenke. V tom mám čisté svedomie 🙂

autor
5. jan 2024

@marcellka32 vrásky zatiaľ nemám

morusha
5. jan 2024

Áno, určite to funguje. Ide o biomechaniku starnutia tváre a je to celá veda a nesúvisí len s tvárou ale s celým telom. Snažím sa na to ukradnúť čas. Videií je na nete veľa ale komplexný prístup ponúka napr. xana bati. So všetkým sa nestotožňujem, každopádne je to veľmi inšpiratívna žena.

ninka297
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
barborachors
5. jan 2024

"masaze" tváre a natahovanie koze ti tvár zázračne hore nevytiahne, akurát sa ti začnú robiť sysle na dolných licach. Mne pridu tieto rady, ako radiť onko pacientovi jest bylinky a piť zelený čaj.
Je tu skupina, tam sa také veci riešia. Ovisnutu kožu okolo sánky nespravis nijak, bud skalpel alebo nite.

morusha
5. jan 2024

@barborachors Akurát, že o tom dokopy nič nevieš, a áno nite určite pomôžu, tak na dva mesiace.🙂