Čo na mechanicky poškodené vlasy?

10. sep 2024

Ahojte,
nájde sa tu prosím niekto, kto sa vyzná vo vlasoch?
Mám veľmi jemnučke vlasy, ktoré veľmi elektrizuju, rýchlo sa mastia. Kým mi kaderníčka natočila druhu polovicu vlasov, prvá už bola rovna... Jedna mi povedala, že ma už cesat nebude... Umývam ich už každý deň. Upravujem ich denno denne tupirovanim a púdrom na vlasy. Tým sú už dosť zničené, dolamane. Masku/kondicionér si dávam každý deň, ale len na končeky. Na cele mi neodporúča ani kaderníčka. Áno viem, ideálne ich nechať oddýchnuť. Ale chodiť ako strašiak nechcem. Mate niečo overené, čo im pomôže aspoň kúsok sa dať dokopy? Ďakujem

vanilkovazmrzka
10. sep 2024

Parochna

S hentakou “starostlivostou” si nikdy vlasy doporiadku nedas

A na mechanicke poskodenie nepomoze nic, len noznice

barka1
10. sep 2024

Čistenie Malibu C zbaví vlasy vsetkych nečistot z kozmetiky a nevhodneho stylingu.
Potom treba prejst na prirodnu kozmetiku bez sulfatov, parabenov, zistit, či im chyba hydratacia, protein alebo oboje. Dolamane konce odstrihnut, tým už nic nepomoze.

autor
10. sep 2024

@barka1 ďakujem. Idem to pozrieť.

nika_val
11. sep 2024

A čo používaš aktuálne za kozmetiku ?
Ako sa píše vyššie v komentári čistenie vlasov MalibuC (kľudne ti napíšem celý postup ako na to doma, mám tu na MK o tom aj dlhý príspevok kde to všetko vysvetľujem, aj prečo čistiť atd )
A následne prejsť na dobrú kozmetiku s aktívnymi látkami.
Na to ale treba vedieť aké máš vlasy? Farbené ? Odfarbene (blond) ?
Za ďalšie určite prestať tupirovať, na objem zaobstarať penu (tužidlo) a tak upravovať. Už žiadne tupírovanie.

autor
11. sep 2024

@nika_val napíšem ti ss 😊