Čistiaci gél na aknóznu a mastnú pleť

17. apr 2024

ahojte, píšem sem s prosbou o radu. už dlhšiu dobu je mojou súčasťnou aj zlá pleť.. je to lepšie no stále mám upchaté póry a pigmentové škvrny po vyrážkach. siahol som po antibiotikách ktoré mi ale pleť len vysušujú. čo by ste mi vedeli poradiť na tie čierne bodky? nejaký peeling? pomáha to? alebo aký čistiaci gél by som podľa vášho úsudku mal zaradiť do svojej každodennej rutiny. nerozumiem sa do toho veľmi.. za každú radu vám bude nesmierne vďačný🙂

monro
17. apr 2024

Niečo jemné, nedráždivé. Napríklad od CERAVE alebo aj Balea med z dmky.

autor
17. apr 2024

@monro aký med?

dzejsik
17. apr 2024

dobrou volbou je Cerave, ja mam rada aj prirodne PomPom, tam maju fajn aj Multitasking serum, pripadne pokozke pomoct vitaminom C a na skvrny po akne dost zabera serum na pigmentove skvrny od Dulcie (samozrejme nie zo dna na den, ale zmiznu postupne)

monro
17. apr 2024

To je rad od Balea vola sa "Balea med" . Je tam taká jemná čistiaca pena aj gel.

lenka098123
17. apr 2024

Mne (aj mužovi) sa veľmi osvedčil čistiaci gel Cleanance od Avene kozmetiky

autor
17. apr 2024

@monro a aké s nou mate skusenosti?

monro
17. apr 2024

v pohode, jemna, nedrazdiaca formulacia. urobí, čo ma a nezaťaží pleť.

naneta258
17. apr 2024

@monro to pomáha na čierne bodky?

lakebabe
17. apr 2024

La roche Possay Effaclar gel na umývanie aj krem dá ti pleť do poriadku

autor
17. apr 2024

@lakebabe dakujem krasne🫶🏻

lakebabe
17. apr 2024

Krem Duo a AI a aj Pleťová voda kúp si kombo na pilulke býva často akcia 2+1 zdarma z tej značky je to najlepšie čo som skúšala

monro
17. apr 2024

@naneta258 nemyslím, nie sú v tom príslušné aktívne látky.

naneta258
17. apr 2024

@monro čo by ste teda odporučili?

monro
17. apr 2024

@naneta258 na cierne bodky, teda na zanesene pory, nieco s kyselinou salicylovou. Gel ma aj CERAVE, the inkey list, cosrx...aj ine....

luccija
17. apr 2024

Aknoznu pleť len cistit u kozmeticky aspoň raz mesačne a doma masku, CeraVe, Biodermu čistiaci gél plus potom krém.Na skvrny odkedy je slnko opalovaci krém aspoň 50 tku každý den

belaaaaaaaaa
18. apr 2024

Ja vždy radím kozmeceutiku nie kozmetiku. Larens Dermo Wash gél, sérum a Dermo cream. Biopeptidový komplex vo všetkých prípravkoch je úplná top. Čistiaca maska Detox je , že Wauuuuuuuuu.Tá vôňa, vyčistená a rozžiarená pleť.

katka700
18. apr 2024

Pleťový gél máš na pleti len krátko, takže je viac menej jedno akú značku použiješ.
Len pleťovým gélom čierne bodky nevycistis. Póry sa stiahnu keď používaš spolu s gélom aj elektrickú čistiacu kefku na tvár, a potom astringentnu pleťovú vodu. Dôležité je pleť hydratovat nejakým ľahkým nemastnym krémom - znie to kontraintuitivne ale keď pleť len vysušujes bráni sa tak že produkuje viac mazu ktorý je živnou pôdou pre mrchave baktérie a vznikajú vyrážky

joannita
18. apr 2024

1x mesacne treba ist ku kozmeticke na cistenie, ona ti vzdy odstrani cierne bodky. Cistiaci gel na aknoznu plet kup hociaky, je to uplne jedno. V lete ked som sa potila, som si cistila s nim plet aj 2x denne. Kup si aj nejaky krem na aknoznu plet, v dm urcite nejaky kupis, to ani nebyva krem, skor taky gel.
Inak si nedavaj na plet nic viac najlepsie umyt a nechat tak. A ten krem teda..