Čím sa čistia hubky na make-up?

4. júl 2023

Ahojte prosím vás s čím čistíte resp ako umývate tieto hubky na make-up? Ja každý týždeň kupujem novú ale dnes v DM sa dve baby bavili že keď ju poctivo čistí že jej vydrží aj dva mesiace ... Tak dajte nejaké rady prosím 🙂

doriiis
4. júl 2023

🤦🏻‍♀️....načo kupuješ stále novú preboha? Však normálne ju umy v rukách mydlom a horúcou vodou
Aj štetce si kupuješ stále nové? Ja mám tie isté štetce a aj takéto hubky aj rok....umyť,nechať usušiť a vydezinfikovat

gejb
4. júl 2023

Mydlo a horúca voda. Poriadne vymyt, vyzmykat a nechať preschnut najlepšie do ďalšieho dňa.
...štetce tak isto.

autor
4. júl 2023

@doriiis dobre ďakujem a čím vydezinfikovať ?

cocolino234
4. júl 2023

@autorka keď som ešte používala tieto penové, tak som si z notina vždy kúpila blendercleanser, namočila, zaliala vriacou vodou, to zabije baktérie a vybavené. A mesiac som nemala problém používať jeden, lenže ja nepoužívam make up ako foundation ale iba korektor pod oči a na rozjasnenie ostrých bodov, nepotrebujem krytie, takže sa tak rýchlo nezašpiní. A vždy som ho používala na čistej pokožke, lenže ten korektor zoxiduje a je to hnusné. A už skôr ako po mesiaci je viditeľné, že niečo z neho nevymyješ, nie to ešte po roku. 😳😳 Teraz používam už len silikónový, ktorý umyjem len mydlom a nedržia sa na ňom baktérie.

autor
4. júl 2023

@cocolino234 a kde sa dá kúpiť silikonovy? Znie to super, kúpim teda aj ja

t1nusa
4. júl 2023

tea tree tuhým mydlom

cocolino234
4. júl 2023

@autorka na notine od nyxu majú plump right back silicone aplicator, taký žltý, ja som to predtým kúpila aj v dmke, tam mali transparentný. Mne to veľmi sedí lebo to ani nevsakuje produkt do seba a zanecháva to hladkú štruktúru ale stretla som sa aj s názormi, že sa s tým niekomu zle pracuje. Musíš vyskúšať. 🙂

kik2022
4. júl 2023

Ja ich čistím buď mydlom alebo čistiacim gélom, ktorým si čistím aj pleť. A kupujem poslednú dobu zo Shein. Keď ich vymieňaš každý týždeň a kupuješ v DM, tak to musí dosť stáť.