Akurat som sa vratila z dovolenky, na ktorej sme boli 2 tyzdne partia kamaratov. Bola som prekvapena, ked mi 2 kamaratky povedali, ze to je uplne bezne, ze uz takmer kazda zena si holi tvar. V podstate z celej partie (2 chalani a 3 baby) si chlpky na tvari neodstranujem len ja. Pamatam si na strednej skole, ze vtedy si tvar holili len chalani a baby nie. Kamaratky na tvar pouzivaju ziletky na obocie a povedali mi, ze som zaspala dobu a je uplne bezne si holit tvar. Ani som nepostrehla kedy tato doba holenia jemnych zenskych fuzov zacala. To naozaj si vacsina zien odstranuje ochlpenie z tvare? Baby co si holite tvar vy ste pred kolkymi rokmi s tym zacali? Dakujem.
Poviem ti to takto, celý život mám svetlú pokožku a čierne chlpy a teda nemám geneticky 4 chlpy, ale toľko, že som bola na laserovej epilácii jednotlivých partií, ale teda tvári mimo hornej pery, čo je klasika som sa v živote nedotkla, lebo sa bojím, čo by bolo potom...a ja viem, že kočkyy, čo si holia tvár, tak vždy povedia, že nič iné ako jemné bledé chlpy im tam nenarástli, ale ja do risku nejdem :D S tvárou som bola vždy v pohode a to ako vravím, chlpov som nikdy malo nemala, ale tvár oki, ak to tebe na sebe nevadí a fakt je to minimum, kašli nato...ďalšia starosť do kozmetickej rutiny navyše
Však nech to robia keď ich to baví.
Nie, určite to všetci nerobia. Predstav si koľko ľudí ma akné a ze by si tvár holili žiletkou... Viem, že sa to robí ale určite si nezaspala dobu preto, že to nerobíš. Napr. ja to robiť nemôžem lebo mam problematickú pleť, chlpky nad hornou perou som si dala odstrániť laserom cca 14 rokov dozadu, neviem už presne a na brade si trham pinzetou keď mi občas niečo hrubšie čierne vylezie.
Všimla som si, že to začína byť bežne dokonca aj bledé broskynkove chĺpky🙂pokiaľ nemáš čierne chlpy nad perou, na brade nerob to.Ja mám dva chlpy na brade a trham ich pinzetou.Na každej tmavej kamarátke vidím, že si depiluju nad perou aj, keď tvrdia, ze určite to nie je vidieť.Dalsia si holi roky ruky.Ked už tak laser, ale nie holiť.A druhá vec vyšetriť hormóny u gynekológa prečo zarastaju.
Kamaratky ony ze to skusali pred 4 rokmi cez covid kym sa nechodilo medzi ludi asi ked mali 25 rokov. Holenie tvare nelutuju. Hovorili, ze ak sa mi s tym nechce, ze si kludne mozem nechat broskynove chlpky, ze nie vsetky baby si chlpy odstranuju. Ktovie, mozno o 10 rokov sa budeme takmer vsetky holit aj na tvari. Zatial to nie je upne rozsirene. 😀
Akurát dnes som si holila :D robím to cca 12 rokov
nechcem vidiet tvoje kamarátky ked budu mat 40 a uplne ine hormony ako maju teraz. Napis ako dopadli, som fakt veľmi zvedavá.
9-10 rokov asi