Chĺpky na tvári

10. nov 2024

Ahojte, aj ked pocas studia na skole som s tym problem nemala, poslednu dobu ma cim dalej tym viac trapi ochlpenie na tvari. Vlastne po celej tvari mam jemne broskynove chlpky (nie velmi vyrazne ale su tam) a pod nosom uz o nieco vyraznejsie ochlpenie. Ked sme sa o tom rozpravali v partii bab, odporucili mi zileletky na obocie, nech si to oholim. Ony maju tvar pekne hladku ale hovoria, ze nejaky cas tomu urcite budem musiet obetovat.

Baby ked sa oholite ziletkami na obocie, oholíte si len chlpky pod nosom alebo celu tvar? Tie co holite celu tvar, nemate potom problem, ze je po 1-3 dnoch oholene miesto pichlave na dotyk?

minenkak
10. nov 2024

Prečo ti to vadí ,je to úplne prirodzené

daridari11
10. nov 2024

Skús si pozrieť na googli Dermaplaning, články, prípade videá ako to robiť, čo od toho očakávať. Za mňa skvelá vec, nejde len o chĺpky , ale robíš tým vlastne peeling, pleť je hladká, rozžiarenejšia. Nevidím žiadne nevýhody. Pri svetlých chĺpkoch nemáš žiadnu inú možnosť, laser to neodstráni, iba môže spôsobiť jazvy.

autor
10. nov 2024

@minenkak Niekedy mi to pride neupravene a zanedbane. Preto zvazujem. Jedna z kamaratok mi spominala, ze ak sa mi s tym moc nechce, ze ona si kazde tretie rano prebehne tou ziletkou na obocie iba jemne chlpky pod nosom. Ze je to otazka par sekund. Preto zvazujem, ze by som mozno neholila celu tvar.

autor
10. nov 2024

@daridari11 Presne ako vravis. Vyzera to paradne. Ked to dorasta, chlpky asi jemne pichaju alebo nie? Ako casto to je nutne opakovat?

gulicka277
10. nov 2024

Nie vôbec to tak nie je že ťa to pichá keďže sú to jemné chĺpky. Ja si to holím a je to skôr podľa toho čo stihnem nezaberá to síce viac ako 5 minút ale viac menej chĺpky pod nosom ma štvú najviac dôležité je tú pleť natrieť niečím hydratačným potom pretože tým že tá pleť je na tvári dá sa povedať že dosť jemná tak tá žiletka môže podráždiť. Ale za mňa je to fajn aj kopa odumretej kože ide z tváre preč

luccija
10. nov 2024

Nerob to o pár rokov sa budeš holiť ako chlap.Je to vidiet každá moja kamarátka, ktorá sa holi pod nosom a myslí si, že to ľudia nevidia ja to vidím😏raz si to oholis a si otrok holenia rozmýšľaj čo bude o 5,10 r

doriiis
10. nov 2024

Že otrok holenia.🤦🏻‍♀️
Hovoria tie,čo to nikdy nerobili.Zaberie to asi 5 min každý druhý - tretí týždeň.
Ja zas tie,čo tie chĺpky majú volám ,,žienky a aurou".Vyzerá to ako aura okolo tváre pri slnku,vode a zime.😊

ukgirls
10. nov 2024

dermaplaning- pozri na nete.. na tvar sa nepouziva klasicka ziletka ale ina .. chlpky nenarastu ani silnejsie a ani dlhsie-je to davny o.eb ...

aniele
10. nov 2024

Moja svokra si to holila. Nechci vidieť, aké to mala už okolo šesťdesiatky. Pritom bola pomerne svetlý typ, ale na vrchnou perou a na brade...

autor
10. nov 2024

@luccija Tiez si to vsimam, ze okrem chlapov si chlpy pod nosom holi aj vacsina bab. Pod nosom uplne bez chlpov ale niekedy 1mm strnisko a na dalsi den znova bez chlpov. Presne ako pises, chvilu sa to neoholi a je to vidiet.

daridari11
10. nov 2024

Neboj, nič nepichá, dorastá presne také isté svetlé páperie ako bolo pred dermaplaningom. Robia to aj kozmetičky v salónoch, ak sa na prvý krát bojíš sama.
Pozri si videá, fakt to nie je nič zložité a nie je sa čoho obávať.
Tie mýty , že zarastieš ako chlap, ani nekomentujem😉

koniarova
10. nov 2024

Ja si to dám odstrániť voskom u kozmetičky, raz za dva mesiace.

kiki68
10. nov 2024

Odporucam laser, mne to dali prec za dve sedenia a mam uz roky pokoj

lavender94
10. nov 2024

Ja robím dermaplanning celej tváre. Dorastá to úplne normálne, žiadne strnisko ani nič podobne sa nekoná a cítim sa tak oveľa lepšie. Jednak tá pleť úplne žiari, malo by to mať aj antiacne a antiagingovy efekt kvôli pravidelnému odstraňovaniu odumretých buniek a makeup je na čerstvo oholenej tvári úplne iný level, to sa nedá ani porovnať. Ale nerobím to zas tak pravidelne aby som mala nonstop dokonalú hladkú tvar, ani sa to neodporúča robiť tak často. Ale to dorastanie nie je take hrozné, stále lepšie ako mať tam tie chĺpky nonstop.
Pred tým ako som sa dala na toto tak som si odstraňovala bud voskom alebo cukrovou pastou tak ako všade inde.

antija
10. nov 2024

To, ze ti po holeni tvare nemozu chlpky stmavnut a zhrubnut nie je pravda. Ano u vacsiny zien je to tak, ze im tie chlpky nestmavnu a nezhrubnu. Ja ti mozem z vlastnej skusenosti povedat, ze som mala na tvári niekolko dlhsich chlpkov. Boli blond a jemne, ale boli dlhe tak som ich zacala trhat pinzetou. A hadaj ake ich mam teraz,... su tmave, takmer cierne a hrube. Takze ti mozem z vlastnej skusenosti povedat, ze 100 % istotu (ako ti tu pisu) nikdy nemas. Moja kamaratka ma podobny problem, ale ta maj aj problemy s hormonami. Pri laserovej epilacii sa tiez moze stat, ze ak mas hormonalnu nerovnovahu tak ti mozu aj po laseri tie chlpky znova narast. Predtym nez niekto zacne pisat, ze to nie je mozne usetrite si cas. Poznam osobne zenu, ktora bola opakovane na laserovej epilacii ( ma tmave chlpky a bledu kozu, takze idealny adept na laser) isty cas bola bez chlpkov a pozom jej znovu narastli. Takze nic nie je nemozne. To ze ti tu 100 zien napise, ze im to problemy nesposobuje este neznamena, ze u teba to nemoze byt inak. Skratka je to len na tebe. Bud skusis alebo nie...

doriiis
10. nov 2024

@antija ...až nato,že ty píšeš o vytrhavani chĺpkov,zatiaľ čo autorka o holení. Medzi týmito ukonmi je rozdiel.

antija
10. nov 2024

@doriiis Ja viem co je holenie a trhanie, kazdy vsak vie, ze po holeni ti narastu chpy rychlejsie nez po trhani. Takze ak by patrila medzi tie zeny co maju v tomto menej stastia bude jej to dorastat este rychlejsie nez keby tie chlpky vytrhla.