Niekedy som sa o seba velmi starala nevysla som z domu nenamalovana uz 3 roky doma na materskej a je to strasne..
Myslite ze je mozne to cele zmenit aj ked o mesiac zas rodim...? Strasne som sa opustila a vadi mi to..
Viem ze to nebude z vecera do rana ale mohlo by to byt o nieco lepsie aspon na vianoce atd..
Su tu take zeny co su pekne nalicene ucesane aj po porode s 2. Dietatom.. ked sa o seba nestarali..
zakladnu kozmeticku rutinu zvladnes aj pri detoch ... jemne licenie tiez .. nemusis hned davat makeup staci bb cream alebo corektor etc ... pekne oblecenie a zaroven pohodlne tiez kopa na vyber .. vsetko sa da- a hlavne zamestnat aj manzela a mat na seba aspon tu hodinku denne by sa snad dalo
@jankafresova ano dakujem.. asi si musim kupit nejaku kozmetiku..
Ale to, že sa žena nelici, neznamená že sa o seba nestará.. Ja sa nelicim, už ani očné linky si nemalujem, lebo sa cítim dobre aj bez toho... Skus sa mat rada aj nenalicena a budeš to brat inak..
Nestarat sa o seba znamená, že si neumyvas vlasy, chodíš v spinavom oblečení, nestarás sa o pleť..
keď si sa "niekedy" o seba starala, tak zjavne vieš, ako na to. Treba len vyliezť z tej bubliny pohodlnosti a určitej ľahostajnosti (veď som len doma, tak načo...) a dostať sa do bývalej rutiny. Čakáš druhé dieťa, čiže si mladá, pleť, vlasy a vôbec všetko sa dá rýchle do poriadku, na Vianoce budeš určite krásna
Úplne som na Tom rovnako. Ešte aj s tým pôrodom. A plánujem sa po pôrode tak neopustí ako predtým😀. Začala som tým že som prestala nosiť mužove tričká nakúpila som si farebné veci na doma aby som sa cítila ako žena. Cez leto nosím šaty j doma namiesto kraťasov. Keď idem do mesta snažím sa jemne nalíčiť. T.j len púder líčenka rúž špirála a obliecť sa krajšie napr. Šaty. Pred materskou som mala prácu kde som bola každý deň upravená,krásne oblečená vysoké topánky a o váhe nai nevravím radsej. 😏. Nahnevaná som veľmi sama na seba stalo sa mi presne to čo nechcela. Ja tomu vravím že som sa opustila🤣Postupne to mením ale ide to pomaly. Držím palce aby sme opäť našli samu seba. A čo spravím prvé po šestonedelí? Určite začnem chodiť tanečný kurz keď aj sama. Mať čas na seba .našťastie manžel má podporuje tak sa teším.
Aj pri deťoch si musim najst cas na seba, ale zase muz ma nakazane sa starat kym som ja v kupelni😆 ale zase, je to aj v jeho zaujme aby som dobre vyzerala😆 akoze zaklad u mna je, pekne oblecenie aj doma a umyte vlasy! Žiadne otrasne vytahane teplaky, ziadne leginy na von. Aj pri decku si vzdy dam saty alebo rifle, sako, pekne tenisky. Zacni tak, ze pojdes ku kaderníčke. Budes sa cítit ako znovuzrodena. Bod dva, chod na kozmetiku. Bod tri, kup si bb krem, licenku, špirálu a farbiaci balzam na pery. Toto bohate stačí, aby si sa cítila upravená. A bude to trvať 5 minut. Bod tri: kvalitny lak na nechty, nejaky jemny ruzovy, z dm essie, vydrzi mi aj 5 dni pri domacich pracach. Ku kozmetike: kúp si dobre kvalitné hydratačné sérum a krem. Ja som cez tehotenstvo chodila vyparadena ako na mólo, vsetci mi hovorili, ze vyborne vyzeram a aj som sa tak citila☝🏼
Ehm, ja sa nemalujem. Ani som sa pred deťmi veľmi nie.. a pri malých deťoch je praktickosť nadovšetko, aj pri oblečení. Pod starostlivosťou o seba si skôr predstavím iné.. čas pre seba, cvičenie, spánok, čisté oblečenie, v kt sa cítim dobre, a momentálne riešim viac vlasy. ;D Praktické by boli krátke, keďže ma vedia nechtiac ťahať deti za vlasy.. no premýšľam, že skúsim nejaké účesy, nie len drdol. ;D
Nepríde mi však vhodná doba trápiť sa tým mesiac pred pôrodom!!! ;D Ozaj len pohodlie a pokoj. Praktickosť. Spokojne dieťa. Zvyšok príde neskôr.
@luciaruz a kebyže mu nenakazes starať sa o deti kým si v kúpeľni, tak ich ignoruje ci ako? A kebyže sa nelicis pravidelne každý deň, tak by si sa mu nepáčila, ci ako je to v jeho záujem, ze sa maľujes?
jasné, že sa dá, nastav si každé ráno a večer základnú rutinu - nie len umyť vodou a hotovo, ale pekne vyčistiť pleť, dať tonikum, serum a hydratačný krém + SPFko a uvidíš ako sa budeš zrazu cítiť skvelo 😊 ak potrebuješ ešte viac doťuknúť vzhľad tak jemným makeupom - BB/CC krém, špirála, lesk na pery nič nepokazíš
Dakujem za rady, ale uvedomila som si ze je to asi aj pre manzela ta moja potreba.. ono totiz dost sa nas vztah kazi a nejak asi mam predstavu ze ked zmenim satnik a vzhlad ze trochu sa vztah zmeni.. asi hlupost..
@13uzivatelka11 ty mi nedavaj do ust co som nepovedala. A laskavo tu na mna prestaň utocit. Ja si vyprosim aby si tu dakto o mna hubu otieral.
autorka
ach jaj. určite si dopraj čo tebe chýba, možno teda aj šatnik, možno iba hygiena, kremy, prijemna masaž ak je to ešte teraz takto v tehotenstve možné. Ale ak manžel nevie byť povzbudivý , a obzvlášť keď čakaš babatko.... čo manžel robí zle, to mu treba predsa jasne povedať a vysvetliť čo by si si priala, čo by bolo lepšie....Neviem či on stojí za to, ak neberie ohľad na teba. je fajn parádiť sa aj pre neho,ale popritom vždy aj pre seba. ak je to vždy len a len pre neho a dokonca na záchranu vzťahu... hm,neviem či je to zdravé. zmeň vzhľad iba pre svoju radosť.
treba si vždy vediet urobit radosť. A ty teraz cítiš, že by ti hlavne urobilo radosť upraviť sa,vidieť sa ako pekná, tak si to dopraj.
chod ku kaderničke, krásne sa nalíč,alebo nech ťa nalíči niekto šikovný, daj si pekné farby na seba a urob si fotky aká si kočka.
ked porodíš, bude to chvílu inak, ale fotky budeš mat ako pripomienku, že kam sa treba vrátit.