Ahojte, strašne sa mi páčia ryšaví ľudia, modré/zelené oči a pehy... To je môj sen... A ja som bruneta s hnedými očami 🙄 vlasy si na ryšavo farbím, že nebudem mať oči inej farby som sa už zmierila, aj okuliare mám a šošovky by som nezniesla... Avšak chcela by som pehy, no nie tetované. Dajú sa nejak "nafarbiť"? Nejakou farbou ako je na obočie, na vlasy, hena a podobne? Niečo čo by zas nebolo ako päsť na oko, ale pôsobilo to prirodzene? Samozrejme by som chcela len na líca pár pieh, aby to vyzeralo decentne, prirodzene, jemne, ale aby to bolo aj vidieť... Je taká možnosť?
Henna?
Permanentna fixka?
Tak podla mna je uplne prirodzene, ze chces mat nieco, co nemas, kazdy to ma rovnako si myslim🙂 Ta, co ma rovne vlasy, chce mat kuceravu hrivu a naopak. U mna to iste. Tiez som odjakziva tuzila po rovnych, zehlila som vkuse, az sa mi znicili tak, ze ta kvalita vlasu je teraz fakt ze katastrofalna. Ale uz som sa s tym zmierila. Zmier sa aj ty :D Lebo vsak len si predstav - das si to spravit napriklad tou vyssie spominanou technikou a potom zistis, ze to vobec nie je dobre, vyzera to zle alebo ti to ani nesvedci napriklad. Co spravis potom?🙂
Takým prirodzeným ľuďom stačí pobyt na prudkom slnku...a majú ich. Žeby dovolenka teraz kdesi???
Ahoj. Viackrat som videla, že používajú toto
@evulincula čo sa týka vlasov, áno. Aj ja som kučeravá 😅 každý sa ma pýta, či mám trvalú 🙈
Tiež som sa žehlila, dlhých 14 rokov.. prestala som sa, na FB som našla skupinu CGM tuším? A tam si baby radia, ako znovu oživiť ich vlasy kučeravé.
No strašne veľa prípravkov dávajú na vlasy, mne to príde zbytočné. Ak chceš znovu mať zdravo vyzerajúce vlasy, skúsim ti poradiť, že ja si umývam vlasy iba detským šampónom ako je Shauma, alebo Johnson& Johnson či ako sa to píše, proste šampón pre bábätká, ktorý neobsahuje chémiu ani žiadne "kraviny"... Vlasy si vedel iba pri umývaní raz za týždeň, lebo kučeravé vlasy sa neodporúča každý deň česať, ani umývať. Lebo to láme vlasy, štiepi končeky a hlavne ich vysušuje, a pritom sú od prírody suchšie ako "normálne" vlasy. No a po umytí do vlhkých vlasov si dám trošku Wellaflex tuzidla na kučeravé vlasy a potom od Gliss masku nezmyvatelnu, 4v1... Poriadne natriem, nechám uschnúť, potom tie tvrdé kučery "porozbíjam", a zostanú mi pekné vlasy 😊 nefenujem a vodu na zmyvanie používam vlažnú, až do studena, keďže teplá voda tiež ničí vlasy... No a po roku tie vlasy sú oveľa oveľa lepšie, aj keď po rozcesani za sucha by som mala opäť chemlon, ale takto sú fakt pekné 😊
@jonnie dovolenka 🙈 och čo by som za to dala... Momentálne je to pár týždňov materská, ale že by to bola dovolenka, to ani zďaleka 😅😅😅
@terike_91 a to si napatlajú na tvár hej? Nejakým tenkým štetcom porobia bodky?
@mojvlk áno, rozmýšľala som aj nad ňou, že je to šetrné vraj
@liljana a vydrží dlho?
Mnoho zien si ich len nafarbi...urobi.. Len je to ranna rutina.
@evulincula no a keby sa mi to nepáči? Preto chcem niečo, čo bude treba raz za týždeň trebárs obnovovať, preto som chcela nejakú farbu iba, žiadne tetovanie, ani nič, čo bude miznúť týždne alebo mesiace 🙈
@ivangeline áno, len by som chcela vedieť čím, preto sem píšem, ohľadom nejakých rád. Nechcem klasické fixky alebo čo, chcela som vedieť, či na to niečo existuje také, že keď náhodou by to nevyzeralo dobre, bude sa to dať časom zmyť
Och, co ja by som pred dvadsiatimi rokmi dala za to, aby som sa zbavila pieh a mala tmave kucerave vlasy! 🙂
Kúp si hnedú hennu v prášku. Tu narob podľa návodu, nakresli bodky a nechaj na pleti aspoň 2-3 hodiny. Vydrží to cca 2 mesiace.
Na tiktoku som videla ako si ich kreslia hennou alebo aj tým sprejom ako dala @terike_91
Ak máš odvahu tak skús 😀
https://vm.tiktok.com/ZGJaBGTD1/
https://vm.tiktok.com/ZGJaBWkch/
Čo som sa ja ako decko natrápila, že som bodkovaná... a teraz to niekto chce dobrovoľne 🙂
Ale chápem, časom sa to zapáčilo aj mne, asi som musela do toho dorásť...
@yvanielka
@terike_91
Tá henna mi príde jemnejšia, tak by som si to predstavovala, lebo ako som písala, tetovanie nie, to vydrží dlho predlho, čiže keď by som nebola spokojná, nezbavím sa toho, jedine laserom, ale to už je iná kapitola.. a zas obyčajnou ceruzkou na obočie alebo pod., to zas nechcem riskovať, že mi priateľ dá bozk na líce/čelo a zostanú mu pehy na ústach 😅😅😅
Takže henna zatiaľ vychádza ako najlepšie riešenie... 😊
Najlepsie budes vyzerat ked zvyraznis svoju prirodzenu krasu a ked si das pehy casom sa ti to moze prestat pacit a celkove mne sa napriklad pehy nepacia, uz teraz musis vyzerat dost umelo.
@domkakvet umelo? 😅 Kvôli zafarbeným vlasom? Alebo kvôli čomu si to myslíš? Ja si ani make-up nedávam, nerobí mi to dobre na pleť. Obočie si zvýrazním, pretože ho mám strašne riedke a slabo viditeľné. Čo sa týka oči, dám si len špirálu na mihalnice a to je všetko 🙂 ani rúž nepoužívam, nič... Čiže nie som vymaľovaná, ani umelé nechty nemám, mám svoje prirodzené, a vlasom len dodávam výživu, ktorú potrebujú a pomôžem tvarovaniu nezmyvatelnou maskou...
Čiže suma sumárum špirála a trošku ceruzky na obočie... To je všetko, čo používam... 🙂
Skus sa viacej slnit🙂 Co ty vies, mozno sa ti spravia aj same, prirodzene a nebudes musiet riesit nejaky "zakrok"🙂
Čo keby si si pozrela to video, ktoré je v tom linku....
@terike_91 videla som to a ďakujem za radu, len ešte čakám, či aj nejaké iné rady budú 😊 nie že by som bola fajnová, ale radšej budem mať na výber 😁
To bola odpoveď na to, ako to nanáša. Toto vieš umyť. Henna ti zostane dlhodobo. Ja by som radšej vyskúšala tú hennu
@terike_91 ja rozmýšľam, že najskôr by som skúsila si pehy ceruzkou na obočie spraviť, či sa mi vôbec budú hodiť a teraz nad tým premýšľam, prečo som to nespravila už dávno a nemusela som tu zaťažovať vás a ešte aj anonymne 😅
Lebo pri troch deťoch malých som rada, že dokážem ísť na wc alebo do sprchy a nie sa hrať ešte na kozmetický salón 😅 ale určite dám vedieť, ako to dopadlo
Vcera davali Annu zo Zeleneho domu,ze...?🙄
@maminkadeticiek ?? Nechápem tomuto komentáru... Keďže diskusia je založená už pár dní a včera som nepozerala žiadnu Annu, ani som to ešte nevidela a neviem o čom to je...
A v lete nemáš žiadne pehy?lebo ja aj syn nemáme nič ale cez leto máme pehy viditeľné hneď .preto sa pýtam
🙈Už naozaj kadečo som tu čítala.. 🤣🤣🤣 Tak ja mam pehy a teda, kebyže sa dá darujem ti 🤣🤣 vymyslas zrejme. Máj sa rada taka aká si a nerob zo seba, čo nie si. Nemáš pehy tak sa s tým zmier a rieš, čo máš. Bud rada, že nemáš vyrážky alebo jazvy po tváry.
Ahoj! Je pochopiteľné, že chceš mať niečo, čo ťa robí šťastnou a sebavedomou. Čo sa týka tvojej otázky, existuje možnosť, ako si vytvoriť falošné pehy pomocou kozmetickej techniky, ktorá sa nazýva "microblading". Microblading sa zvyčajne používa na obočie, ale je tiež možné ho aplikovať na tvár na vytvorenie pieh. Technika sa vykonáva pomocou jemného nástroja s ostrými ihlami, ktoré sa ponoria do farby a aplikujú na pokožku tváre, čím sa vytvoria malé bodky, ktoré vyzerajú ako pehy.
Je dôležité mať na pamäti, že microblading vyžaduje odborné vedenie a je lepšie nechať ho vykonať profesionálnym kozmetikom alebo dermatológom. Môže to byť aj bolestivé, preto by si mala byť pripravená na nejaký nepohodlný pocit počas procedúry. Farby, ktoré sa používajú, sú však šetrné k pokožke a neobsahujú chemikálie, ktoré by ju mohli poškodiť.
Pokiaľ ide o to, ako sa budú pehy javiť, to závisí od toho, aký druh farby sa použije a akú intenzitu aplikácie sa použije. Je možné dosiahnuť vzhľad prirodzených pieh pomocou vhodného výberu farieb a intenzity aplikácie.
V každom prípade by bolo najlepšie konzultovať s odborníkom na kozmetiku, ktorý môže poskytnúť konkrétnejšie rady a informácie o tom, ako dosiahnuť požadovaný výsledok.