Celoživotné lupiny

16. feb 2024

Ahojte, od detstva mám lupiny. Naozaj odkedy si pamätám, už v druhej triede na ZŠ keď v škole boli vsi tak ma učiteľka dala pred tabulu, že mám určité vsi a pozerala pozerala a že nie to sú lupiny a že prečo mi rodičia nekúpia šampón. Lenže kúpili ale nepomohlo. Mám už 27r a mám ich stále. Vyskúšala som už asi všetky šampóny, kúry, sera, vodičku, vitamíny z lekárne, všetko. Čom viac dní si neumyjem vlasy, tým je to horšie. Sú biele, drobné. Občas mám sem tam akoby mini ranku, chrasticku. Skúšala som aj všetko možné na seboreu. Aj tak ich stále mám. Milujem čierne oblečenie lenže po polhodine vyzerám akoby sneží. Je niečo čo vám pomohlo ? Naozaj a navždy ?

pribinak
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
16. feb 2024

Na kožnom si bola?

autor
16. feb 2024

@pribinak áno bola, poradila mi šampóny na lupiny a že nech len skúšam ktorý zaberie. Lenže ja som ich už vyskúšala snáď všetky a to stoja kopu prachov. Vlastne za tie roky som bola viac krát buď kvôli tomuto alebo s niečím iným ale riešila aj toto a vždy len nech si kúpim v lekárni niečo, alebo poradili ktorý konkrétne z lekárne ale nepomohlo

crazy_cat_lady
16. feb 2024

@autorka kozna ti robila trichologicke vystrenie?

autor
16. feb 2024

@crazy_cat_lady nerobila, ani som nevedela že také niečo je

barcinka13
16. feb 2024

Skúsila si šampón od Vichy dercos na lupiny? Môj otec mal velke lupiny tiež veľmi dlho a tento šampón mu pomohol

crazy_cat_lady
16. feb 2024

@autorka tak odporucam, je to sice trosku drahsie, viac ako sto eur, ale je to vysetrenie vlasov/vlasovej pokozky, verim, ze takymto sposobom ti pridu na dovod lupin a stanovia ti adekvatnu liecbu 🙂kazdopadne neviem, ci toto robi kazda kozna, alebo sa treba objednat na nejaku specializovanu kliniku 🙂

janinque
16. feb 2024

Ja som mala obrovský problém s lupinami po covide, kožná mi predpísala Clobex šampón, mala si ho niekedy? Stav mi zmiernil, ale bohužiaľ stále to ešte nie je stopercentné.

pribinak
16. feb 2024

Chod k inej kožnej, aspoň základne odbery nech ti urobí a trichologicke vyšetrenie

https://www.nuclinic.sk/nase-sluzby/vlasy/trich...

lavender94
16. feb 2024

Tak v prvom rade treba poriešiť starostlivosť o vlasy. Po každom umytí fénovať, nechodiť nikdy spať s mokrou hlavou a ani nenechávať voľne uschnut ak nie je leto. Naučiť sa správne umývanie vlasov, poriadne vymyť šampón z pokožky. Skúsiť šampóny určené na seboreu (Nizoral, Ketokonazol) možno tam je aj nejaká kvasinka a toto by to malo vyhubiť a k tomu šampón nejakej liečebnej kozmetiky. Úplne sa vyhnúť vlasovým produktom z drogerie. Ja mam dobrú skúsenosť s Dercos šampónom. On síce stojí 25€ či kolko a treba to opakovat aspon každý treti deň, ale po par umytiach už je vidieť výsledok a stačí potom už len udržovať a umývať s ním napríklad len každé druhe umytie. Moja doktorka si chváli aj Uriage. Tie šampony proti lupinam treba nechať aj chvíľu pôsobiť. Keď nezaberie nič z toho, tak dermatológ. Ideálne sa objednaj k dr hneď, lebo čakanie väčšinou minimálne na pol roka.

laurika999
16. feb 2024

Kožná ti mala zobrať vzorku z tých lupín. Či na pokožke nie je nejaká kvasinka, ktorá ich spôsobuje.

egonsk
16. feb 2024

Ked som sa odstahoval z velkomesta na dedinu, otazka lupin sa velmi vyrazne vyriesila aj bez pouzivania specialn6ch samponov, vodiciek a lekarov. Ked som zacal len pracovat v meste, lupiny sa casom navratili. Jednoducho smoh robi sve. Ludia s citlivejsou pletou proste v meste trpia. Ak ale byvas na dedine a ani nepracujes vo velkomeste, tak s tym si uz moc nepomozes, mozes skusat prirodzene bilinne riesenia z vlastnej zahrady, ale nebude vysledok zo dna na den urcite.

stanulienkat
16. feb 2024

Lupiny mozu suvisiet aj s mykozou. Nejes vela sladkeho? Inak ten sampon od Vichy funguje. Nejaka baba ho vyssie spomina. Uprav zivotospravu.

luccija
16. feb 2024

Choď k inej koznej

fido69
16. feb 2024

Navštíviť kožného lekára bude to najlepšie riešenie.
Alebo na lupiny a seboroickú dermatitídu vyskúšaj šampón Ducray Kelual DS.
Stojí cca 12€/100ml, ale už po prvom použití pokožka prestáva svrbieť a lupiny sa prestávajú tvoriť. 😉