Ahojte baby.
Objednávala som si Avon u svojej avonlady a prišiel balík ale v ňom chýbala faktúra a bol iba šek. Tak som kontaktovala ju, že neprišla faktúra a aby zasla mi ju aby som vedela čo koľko stálo. Povedala že zašle ale nič neprišlo. Šek som nechcela platiť pokiaľ nemám faktúru. Po čase mi prišlo upozornenie že platím aj pokutu za nezaplatenie. Šek som uhradila pokutu nie. Dá sa niekde odradiť na toto? Ďakujem
Keď nezaplatíš pokutu bude sa ti to akurát nabalovat a potom pozdrav exekútora 😉
Nikdy som nedostala žiadnu faktúru ani šek keď som si objednavala avon. Jej som zaplatila v hotovosti ona mi dala tovar.
@lobelie ak som od nikho objednavala vzdy v hotovosti som da aa bez nejakeho dokladu
@bloger To netuším, naposledy mi balík prišiel minulý týždeň a nie je žiadna zmena.
Nechápem celkom presne prečo si mama- ako zákazníčka nárokuje na vidieť faktúru AL, je to jej osobná vec - nie je povinná jej ju dať. Nevystavujú sa FA pre zákazníčky, tým doklad dáva AL
Napadá mi, že ju možno nechce posunúť, aby mama nevidela, koľko má zlavu, resp. ostatné údaje z faktúry.
@bloger Platí sa z ruky do ruky, AL dá tovar a kupujúca peniaze, ak je to pre niekoho cudzieho dávam PPD na druhej strane rozpísaný tovar+ cena.
Nechápem o čom rozprávaš? Ako schválne? AL dostane tovar na faktúru, tovar odovzdá -zákazníčkam, tie jej zaplatia a zaplatí celú FA.
AL je povinná vystavovať faktúry, len ak je to jej podnikanie teda je SZČO s príslušným predmetom podnikania - neviem čo presne by to malo byť.
Ak chce zákazníčka platiť FA sama, musí objednávať priamo z Avonu ako AL
@bloger Ja tiež celkom nerozumiem tomu čo píšeš, ešte raz a bez skratiek
Avonlady nie je povinná vydávať faktúru ani pokladničný doklad pokiaľ na predaj Avonu nemá živnosť - takých je naozaj málo
Ak chce tvoja mama dostať faktúru do Avonu, musí sa sama zaregistrovať a objednávať priamo.
Úplne rovnako to funguje v každom katalogovom predaji
@bloger Ja som tiež živnostníčka, ale nie na Avon - mám úplne iný predmet podnikania
Avon je pre mňa už len hobby, kedysi som robila priamo pre firmu.
Je málo Avonladies, ktoré si na predaj Avonu otvorili živnosť, to by to museli robiť vo veľmi veľkom - tak som myslela, že ich je málo, nie celkovo Avonladies.
Stále nechápem o čo ti ide. Objednáš od AL, dostaneš tovar a jej zaplatíš ...to je celé.
Môže ti napísať príjmový pokladničný doklad ako som písala vyššie ak veľmi chceš, len v tom fakt nevidím zmysel,
@bloger Teraz som sa stratila úplne čo píšeš. Mama si teda neobjednáva od AL, ale sama
Ak mame príde balík na jej meno - je zaregistrovaná ako AL a tým pádom má na stránke Avonu prístup do online kancelárie, kde je dostupná faktúra. Tá chodí aj na mail, ak ho má zadaný.
V balíku je šek, vystavený na sumu k úhrade /predpokladám, že je tiež na jej meno /, ten má zaplatiť do dní od doručenia balíka.
Existuje ešte možnosť, že AL u ktorej si objednáva necháva poslať balík na jej meno, ale šek je na meno AL.
Je to trochu zložité popísať, snáď chápeš.
Normálny postup objednávania v Avone je, že balík chodí AL a tá rozdelí tovar zákazníčkam a balík potom vyplatí.
do 14 dní od doručenia - nevšimla som si, že mi nenapísalo čísla
ak objednáva sama cez avon tak v online kancelárii je ešte možnosť aj zaplatiť kreditkou nemusí šekom.Ja to tak robím tiež objednávam sama na seba.Len ktovie či vôbec aj chodí do online kancelárie a či má heslo a ešte čislo svoje inak ju tam systém nepustí
@patka06 ahoj, ja chápem všetko ale až včera po opätovnom upozornení a presnom uvedení kedy chcem faktúru zrazu sa dala do hodiny poslať a na sms,len nechápem prečo keď prišiel balík a sme pýtali žiadna reakcia iba že pošle, zrazu teraz už to išlo? A po viac ako 3 týždňoch? Ja viem že faktúra musí sa dávať podľa zákona, lebo ja chcem vedieť čo objednávam. Tým pádom už má avon sklam a nič neobjednam.
@lobelie Mame tiež takto povedala, že faktúra sa neposiela. Prešli nejak na iný systém. Je to teraz také komplikované. Majú s tým starosti, Ja sa môžem opýtať ako to funguje zistím ti.