Avon, neprišla faktúra

lobelie
22. júl 2023

Ahojte baby.
Objednávala som si Avon u svojej avonlady a prišiel balík ale v ňom chýbala faktúra a bol iba šek. Tak som kontaktovala ju, že neprišla faktúra a aby zasla mi ju aby som vedela čo koľko stálo. Povedala že zašle ale nič neprišlo. Šek som nechcela platiť pokiaľ nemám faktúru. Po čase mi prišlo upozornenie že platím aj pokutu za nezaplatenie. Šek som uhradila pokutu nie. Dá sa niekde odradiť na toto? Ďakujem

bloger
22. júl 2023

@lobelie Mame tiež takto povedala, že faktúra sa neposiela. Prešli nejak na iný systém. Je to teraz také komplikované. Majú s tým starosti, Ja sa môžem opýtať ako to funguje zistím ti.

janai1
22. júl 2023

Keď nezaplatíš pokutu bude sa ti to akurát nabalovat a potom pozdrav exekútora 😉
Nikdy som nedostala žiadnu faktúru ani šek keď som si objednavala avon. Jej som zaplatila v hotovosti ona mi dala tovar.

lobelie
autor
22. júl 2023

@janai1
Ale stále faktúra bola a avonlady povedala že pošle faktúru, prečo by nepovedala že majú iný systém. Veď pochopím

lobelie
autor
22. júl 2023

@bloger ok, budem rada ,ale mohla povedať že nedávajú faktúru, ona povedala že dobre pošle. Tak je to divne,poviem rovno .

slavomira236
22. júl 2023

@lobelie ak som od nikho objednavala vzdy v hotovosti som da aa bez nejakeho dokladu

patka06
22. júl 2023

@lobelie Avon robím už roky, faktúra chodí na mail a je v online kancelárii Avonledy, ktorá objednávala, hneď ako pošle objednávku ... teda skôr ako má balík doručený
Papierové zrušili až pred 5 rokmi, možno aj viac

patka06
22. júl 2023

@bloger
@lobelie žiadny iný nový systém nie je

bloger
22. júl 2023

@patka06 A prečo by to teda hovorila?

patka06
22. júl 2023

@bloger To netuším, naposledy mi balík prišiel minulý týždeň a nie je žiadna zmena.
Nechápem celkom presne prečo si mama- ako zákazníčka nárokuje na vidieť faktúru AL, je to jej osobná vec - nie je povinná jej ju dať. Nevystavujú sa FA pre zákazníčky, tým doklad dáva AL
Napadá mi, že ju možno nechce posunúť, aby mama nevidela, koľko má zlavu, resp. ostatné údaje z faktúry.

bloger
22. júl 2023

@patka06 Tak a ako sa to má zaplatiť? Okrem toho ona je povinná poslať faktúru. To je podľa zákona. To máš ako keby ti nedala účtenku. Robia to schálne aby nemali ako zaplatiť. A ked nezaplatí potom pokutu tak to vymáhajú.

patka06
22. júl 2023

@bloger Platí sa z ruky do ruky, AL dá tovar a kupujúca peniaze, ak je to pre niekoho cudzieho dávam PPD na druhej strane rozpísaný tovar+ cena.
Nechápem o čom rozprávaš? Ako schválne? AL dostane tovar na faktúru, tovar odovzdá -zákazníčkam, tie jej zaplatia a zaplatí celú FA.
AL je povinná vystavovať faktúry, len ak je to jej podnikanie teda je SZČO s príslušným predmetom podnikania - neviem čo presne by to malo byť.
Ak chce zákazníčka platiť FA sama, musí objednávať priamo z Avonu ako AL

bloger
22. júl 2023

@patka06 prepáč ja tým tvojím skratkám nerozumiem. Pekný deň vážim si tvoj názor. Ale stojím si za tým čo som napísal.

patka06
22. júl 2023

@bloger Ja tiež celkom nerozumiem tomu čo píšeš, ešte raz a bez skratiek
Avonlady nie je povinná vydávať faktúru ani pokladničný doklad pokiaľ na predaj Avonu nemá živnosť - takých je naozaj málo
Ak chce tvoja mama dostať faktúru do Avonu, musí sa sama zaregistrovať a objednávať priamo.
Úplne rovnako to funguje v každom katalogovom predaji

bloger
22. júl 2023

@patka06 Však tá pani je živnostníčka. A vždy sa objednávalo cez nejakú AL. Nechápem prečo by ich malo byť málo ale dobre.

patka06
22. júl 2023

@bloger Ja som tiež živnostníčka, ale nie na Avon - mám úplne iný predmet podnikania
Avon je pre mňa už len hobby, kedysi som robila priamo pre firmu.
Je málo Avonladies, ktoré si na predaj Avonu otvorili živnosť, to by to museli robiť vo veľmi veľkom - tak som myslela, že ich je málo, nie celkovo Avonladies.
Stále nechápem o čo ti ide. Objednáš od AL, dostaneš tovar a jej zaplatíš ...to je celé.
Môže ti napísať príjmový pokladničný doklad ako som písala vyššie ak veľmi chceš, len v tom fakt nevidím zmysel,

bloger
22. júl 2023

@patka06 Však to ti vysvetľujem. Ide o to, že príde na poštu balík. Mame príde SMS, že si ho má prevziať. Ale nejde to zaplatiť. Proste mama si len vyberie balík. Neplatí sa nič ale potom nevieme ako to uhradiť.

patka06
22. júl 2023

@bloger Teraz som sa stratila úplne čo píšeš. Mama si teda neobjednáva od AL, ale sama
Ak mame príde balík na jej meno - je zaregistrovaná ako AL a tým pádom má na stránke Avonu prístup do online kancelárie, kde je dostupná faktúra. Tá chodí aj na mail, ak ho má zadaný.
V balíku je šek, vystavený na sumu k úhrade /predpokladám, že je tiež na jej meno /, ten má zaplatiť do dní od doručenia balíka.
Existuje ešte možnosť, že AL u ktorej si objednáva necháva poslať balík na jej meno, ale šek je na meno AL.
Je to trochu zložité popísať, snáď chápeš.
Normálny postup objednávania v Avone je, že balík chodí AL a tá rozdelí tovar zákazníčkam a balík potom vyplatí.

patka06
22. júl 2023

do 14 dní od doručenia - nevšimla som si, že mi nenapísalo čísla

liusa82
22. júl 2023

ak objednáva sama cez avon tak v online kancelárii je ešte možnosť aj zaplatiť kreditkou nemusí šekom.Ja to tak robím tiež objednávam sama na seba.Len ktovie či vôbec aj chodí do online kancelárie a či má heslo a ešte čislo svoje inak ju tam systém nepustí

lobelie
autor
23. júl 2023

@patka06 ahoj, ja chápem všetko ale až včera po opätovnom upozornení a presnom uvedení kedy chcem faktúru zrazu sa dala do hodiny poslať a na sms,len nechápem prečo keď prišiel balík a sme pýtali žiadna reakcia iba že pošle, zrazu teraz už to išlo? A po viac ako 3 týždňoch? Ja viem že faktúra musí sa dávať podľa zákona, lebo ja chcem vedieť čo objednávam. Tým pádom už má avon sklam a nič neobjednam.

patka06
23. júl 2023

@lobelie Som rada, že sa tvoj problém vyriešil. Myslím, že to nebola chyba Avonu, ale pani s ktorou komunikuješ.
Faktúra, ktorá ti prišla bola vystavená Avonom na tvoje meno?
Ak áno, si zaregistrovaná Avonlady a máš mať prístup do online kancelárie, kde nájdeš všetko potrebné.